Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
Poznámky ako je niekto navoňaný a vystajlovaný prehliadnem. Myslím, že toto je vecou každého podľa svojej chute, možnosti a ochoty do toho investovať. Socializmus sme tu už mali, kde nikto nemal nič a každý si závidel.
Myslím, že to bolo myslené ako kontrast k správaniu - že si niekto dá záležať, ako vyzerá, ale správa sa ako posledný odroň.
Tak nejako
tvrdis, ze si pocula iba nadavku a potom uz nic, ako vies, ze to bolo na teba? co ked mal zly den, konecne dostane na bajk, fakt sa snazi trenovat, vysiel mu akurat interval a znova mu tam niekto “vliezol”, tak si ulavil nadavkou, to nemusi znamenat, ze ta uraza osobne, tak ako pises, viac tolerancie a pridal by som menej domyslania 🙂
Navyše toto ego je aj dôležitou povahou ako si zachovať zdravie a život na cestách, po ktorých jazdíme. A áno priznám sa aj ja sám za seba, že vysadnutím na bicykel sa povahovo dosť mením a proste si nenechám skákať po hlave od nikoho, lebo viem, že pokiaľ si ten priestor na tej ceste nevynútim, tak je problém. A to sa samozrejme môže prenášať aj potom na iných cyklistov ako ty, ktorá máš túto skúsenosť s cestným cyklistom, ktorý si cez tie poznámky a okriknutie vynucoval svoj priestor.
Poznámky ako je niekto navoňaný a vystajlovaný prehliadnem. Myslím, že toto je vecou každého podľa svojej chute, možnosti a ochoty do toho investovať. Socializmus sme tu už mali, kde nikto nemal nič a každý si závidel.
Ty vole... Ak súťaživé ego medzi žiletkármi znamená, že vy3.14čujú "kolegyni cyklistke" len kvôli tomu, že im akože zavadzia, tak ďakujem pekne... Že si vynucoval priestor? Aký prosímťa? Podľa opisu situácie bol celý protismer voľný. A ak by aj nie, o uhnutie sa dá požiadať aj slušne, určite by tým nič nepokazil. Niekedy mám veru pocit, že nemálo cyklistov (netvrdím, že je to prípad teba, alebo toho frajera s bielymi ponožkami z príspevku PINY) volá po ohľaduplnosti, ale len smerom od ostatných k nim. Oni si ale predsa nebudú na krajnici ničiť drahé carbonové kolesá, kaziť priemer zastavovaním na červenej alebo vypínať ten radar, ktorý ostatným bliká do očí...
Akože, nevravím, že nie. Ak sa niekto rád vyoblieka, navonia, naháňa KOMs a fotí sa pri tom na sociálne siete, nech sa páči. Akurát je za mňa dosť fajn myslieť aj na to, že na tej ceste typicky nie je sám a nesprávať sa pri tom ako posledný buran.
bolo by fajn si pripomenut, od akeho momentu sa vsetko rapidne zhorsuje...dovtedy bola aj nejaka slusnost a relativny klud v ludoch.
(chapem ze pchat politiku sem nie je idealne, no treba veci pomenovat pravym menom)
toto je len slaby odvar nenavisti-agresie, co od cias kovidu zaznelo :
https://www.topky.sk/cl/10/3056557/Vazna-nehoda-na-cyklochodniku-pri-Novom-Meste--Zasahovat-musel-vrtulnik--48-rocna-zena-skoncila-v-nemocnici
Dňa 27.05.2025 sa v Trnave zrazili 2 cyklisti. Cyklista, ktorý mal nehodu spôsobiť, neposkytol zranenému druhému cyklistovi prvú pomoc a z miesta nehody odišiel:
https://www.facebook.com/KRPZTT/posts/pfbid02R96uFnbxNnx8PvuLiWhChPDx5JKp7nGPczSohrqZX9F5QLqKZfhzrEsJZjeNSLgRl?locale=sk_SK
https://www.facebook.com/KRPZTT/posts/pfbid02R96uFnbxNnx8PvuLiWhChPDx5JKp7nGPczSohrqZX9F5QLqKZfhzrEsJZjeNSLgRl?locale=sk_SK
Zdratovana ruka a rameno pojde pod noz ked pojde zelezo von,
Panko isiel po ceste v protismere a chcel ist na chodnik tak to dal krizom cez cyklac. Mal asi trosku lusknute.
Ked to ma prist pride to, nebola sanca zabrzdit, to telo je celkom krehke…
Ked tade zjazdujete, majte teda radsej oci na stopkach a ruky na brzdach, lebo nejaky uraz a leto v ri*i fakt nestoji za zrazku s takymito *******
Ked tade zjazdujete, majte teda radsej oci na stopkach a ruky na brzdach, lebo nejaky uraz a leto v ri*i fakt nestoji za zrazku s takymito *******
Presne na tom slimáku som sa zrazil s jedným puberťákom, ktorý šiel na mtbčku vedľa svojho kamoša. Ja na cesťaku som klesal tou rampou a už som ich zaregistroval ako išli zospodu.
Natlačil som sa čo najviac na svoju stranu a pripravil sa na možný náraz. Samozrejme, že sme sa strajchli riadidlami. A iba vďaka tomu, že som bol úplne natlačený čo najviac na zábradlie sme sa nezrazili rovno čelne.
Puberťák sa tam zrubal a ja som to ustál a zastavil. Ako sa tam váľal na zemi, tak som mu povedal zopár slov k jeho štýlu jazdy a jeho kamošovi nech si ho ratuje, keď sú obaja také tupela. A išiel ďalej so zakrvaveným maličkom na ruke ako sme sa škrtli.