Ja ťa chápem. Ale pre vysvetlenie pri tých cestných cyklistoch. Ide o určité nabubrelé ego. Nie je to o nejakej nafúkanosti alebo opovrhovaní iných skupín ako cykloturisti a podobne čo je ten tvoj prípad a tak nejak som to z tvojho opisu pochopil. Ide skôr o také súťaživé ego medzi nimi (nami žiletkármi). Na konci dňa sme zase aj tak zase veľký kamaráti a uťahujeme si zo seba.
Navyše toto ego je aj dôležitou povahou ako si zachovať zdravie a život na cestách, po ktorých jazdíme. A áno priznám sa aj ja sám za seba, že vysadnutím na
bicykel sa povahovo dosť mením a proste si nenechám skákať po hlave od nikoho, lebo viem, že pokiaľ si ten priestor na tej ceste nevynútim, tak je problém. A to sa samozrejme môže prenášať aj potom na iných cyklistov ako ty, ktorá máš túto skúsenosť s cestným cyklistom, ktorý si cez tie poznámky a okriknutie vynucoval svoj priestor.
Poznámky ako je niekto navoňaný a vystajlovaný prehliadnem. Myslím, že toto je vecou každého podľa svojej chute, možnosti a ochoty do toho investovať. Socializmus sme tu už mali, kde nikto nemal nič a každý si závidel.
Ty vole... Ak súťaživé ego medzi žiletkármi znamená, že vy3.14čujú "kolegyni cyklistke" len kvôli tomu, že im akože zavadzia, tak ďakujem pekne... Že si vynucoval priestor? Aký prosímťa? Podľa opisu situácie bol celý protismer voľný. A ak by aj nie, o uhnutie sa dá požiadať aj slušne, určite by tým nič nepokazil. Niekedy mám veru pocit, že nemálo cyklistov (netvrdím, že je to prípad teba, alebo toho frajera s bielymi ponožkami z príspevku
PINY) volá po ohľaduplnosti, ale len smerom od ostatných k nim. Oni si ale predsa nebudú na krajnici ničiť drahé carbonové kolesá, kaziť priemer zastavovaním na červenej alebo vypínať ten radar, ktorý ostatným bliká do očí...
Akože, nevravím, že nie. Ak sa niekto rád vyoblieka, navonia, naháňa KOMs a fotí sa pri tom na sociálne siete, nech sa páči. Akurát je za mňa dosť fajn myslieť aj na to, že na tej ceste typicky nie je sám a nesprávať sa pri tom ako posledný buran.