arrow_leftiron.hide napísal:
tiez som si uz tento rok viac vstupil do svedomia a radsej vselico ticho prekusnem. Ale je to aj kvoli mojmu vlastnemu sebeckemu zaujmu - totiz vsimol som si ze sa mi dost rychlo vracia zla karma, obcas to bola fakt zalezitost len par minut. Minuly rok v auguste den pred pohrebom otca ma dokonca zbil vodic, co ma dobehol ked som oddychoval....
Takze radsej uz kaslem na konflikty, a idem ticho dalej. Karma je svina a funguje.

Či je to karma alebo nie, veľa vecí už aj ja vypúšťam. Čím som starší má nebaví sa stále s niekým handrkovať a hlavne sa pripravovať o čas na jazdu.
03.06.2025 - 14:39:03
01
Zlezeš z hôr do mesta, ideš stredom cesty cez Limpoch a chceš úsmev od comáckeho cyklistu ktorému ohejtuješ ponožky i dresík a špekuluješ nad tekvicovým lattečkom a chcela by si pokoj, mier a toleranciu. :)
03.06.2025 - 14:39:56
07
arrow_leftJOLI napísal:
...
Poznámky ako je niekto navoňaný a vystajlovaný prehliadnem. Myslím, že toto je vecou každého podľa svojej chute, možnosti a ochoty do toho investovať. Socializmus sme tu už mali, kde nikto nemal nič a každý si závidel.

Myslím, že to bolo myslené ako kontrast k správaniu - že si niekto dá záležať, ako vyzerá, ale správa sa ako posledný odroň.
03.06.2025 - 14:39:58
10
PINY do toho s bielymi ponožkami si mala hodiť bidón... ja keď stretnem vonku babu na bajku tak mi srdiečko zaplesá radosťou a nie že by som na ňu nadával z akéhokoľvek dôvodu... inak,nemám facebook,ani instagram ani stravu ,kom-y ma nezujímajú,keď chcem dupem na žiletke aj 50 ak sa dá,samozrejme na "bezpečných" miestach mimo mesta nie po hrádzi plnej ľudí ako to občas vidím u iných... keď chcem idem relaxačných 25.... pekne ste to tam vyššie vystihli s tou mentalitou národa...ja najradšej jazdím u južných susedov,vodič ťa obíde v ľavom pruhu a ak idú autá oproti tak počká nie ako slováci...naserie sa ti tam tak že ti lízne späťákom lakeť... alebo naposledy..idem si po obci...nikde nikto len za mnou auto,široká cesta,idem po kraji a keď bol za mnou tak túúúúúúút... rád by som vedel dôvod ale také nervy som chytil že som mu musel gestami ukázať čo si o ňom myslím
03.06.2025 - 14:43:47
00
arrow_leftTurbi napísal:
Zlezeš z hôr do mesta, ideš stredom cesty cez Limpoch a chceš úsmev od comáckeho cyklistu ktorému ohejtuješ ponožky i dresík a špekuluješ nad tekvicovým lattečkom a chcela by si pokoj, mier a toleranciu. :)

Tak nejako :lol: :l:
03.06.2025 - 14:44:22
02
nie si trochu vztahovacna a precitlivela? tiez sa casto “nepozdravim” lebo som hlavou niekde uplne inde, alebo idem v useku, kde by som sa zdravil kadenciou 30ahoj/minuta, ale to neznamena, ze to robim naschval a som arogantny

tvrdis, ze si pocula iba nadavku a potom uz nic, ako vies, ze to bolo na teba? co ked mal zly den, konecne dostane na bajk, fakt sa snazi trenovat, vysiel mu akurat interval a znova mu tam niekto “vliezol”, tak si ulavil nadavkou, to nemusi znamenat, ze ta uraza osobne, tak ako pises, viac tolerancie a pridal by som menej domyslania 🙂
03.06.2025 - 15:31:54
02
arrow_leftJOLI napísal:
Ja ťa chápem. Ale pre vysvetlenie pri tých cestných cyklistoch. Ide o určité nabubrelé ego. Nie je to o nejakej nafúkanosti alebo opovrhovaní iných skupín ako cykloturisti a podobne čo je ten tvoj prípad a tak nejak som to z tvojho opisu pochopil. Ide skôr o také súťaživé ego medzi nimi (nami žiletkármi). Na konci dňa sme zase aj tak zase veľký kamaráti a uťahujeme si zo seba.
Navyše toto ego je aj dôležitou povahou ako si zachovať zdravie a život na cestách, po ktorých jazdíme. A áno priznám sa aj ja sám za seba, že vysadnutím na bicykel sa povahovo dosť mením a proste si nenechám skákať po hlave od nikoho, lebo viem, že pokiaľ si ten priestor na tej ceste nevynútim, tak je problém. A to sa samozrejme môže prenášať aj potom na iných cyklistov ako ty, ktorá máš túto skúsenosť s cestným cyklistom, ktorý si cez tie poznámky a okriknutie vynucoval svoj priestor.
Poznámky ako je niekto navoňaný a vystajlovaný prehliadnem. Myslím, že toto je vecou každého podľa svojej chute, možnosti a ochoty do toho investovať. Socializmus sme tu už mali, kde nikto nemal nič a každý si závidel.

Ty vole... Ak súťaživé ego medzi žiletkármi znamená, že vy3.14čujú "kolegyni cyklistke" len kvôli tomu, že im akože zavadzia, tak ďakujem pekne... Že si vynucoval priestor? Aký prosímťa? Podľa opisu situácie bol celý protismer voľný. A ak by aj nie, o uhnutie sa dá požiadať aj slušne, určite by tým nič nepokazil. Niekedy mám veru pocit, že nemálo cyklistov (netvrdím, že je to prípad teba, alebo toho frajera s bielymi ponožkami z príspevku PINY) volá po ohľaduplnosti, ale len smerom od ostatných k nim. Oni si ale predsa nebudú na krajnici ničiť drahé carbonové kolesá, kaziť priemer zastavovaním na červenej alebo vypínať ten radar, ktorý ostatným bliká do očí...

Akože, nevravím, že nie. Ak sa niekto rád vyoblieka, navonia, naháňa KOMs a fotí sa pri tom na sociálne siete, nech sa páči. Akurát je za mňa dosť fajn myslieť aj na to, že na tej ceste typicky nie je sám a nesprávať sa pri tom ako posledný buran.
03.06.2025 - 16:28:54
23
Najhorsie su kociky :lol: a uz jazdia aj v terene :D
03.06.2025 - 16:39:01
00
arrow_leftPINY napísala:
Ľudia sú čoraz agresívnejší. Za volantom, na biku, na sociálnych sieťach.

bolo by fajn si pripomenut, od akeho momentu sa vsetko rapidne zhorsuje...dovtedy bola aj nejaka slusnost a relativny klud v ludoch.
(chapem ze pchat politiku sem nie je idealne, no treba veci pomenovat pravym menom)
toto je len slaby odvar nenavisti-agresie, co od cias kovidu zaznelo :

i.ibb.co
03.06.2025 - 18:49:27
05
Dňa 31.05.2025 sa na cykloceste pri Novom Meste stala dopravná nehoda, na miesto musel letieť záchranársky vrtuľník:
https://www.topky.sk/cl/10/3056557/Vazna-nehoda-na-cyklochodniku-pri-Novom-Meste--Zasahovat-musel-vrtulnik--48-rocna-zena-skoncila-v-nemocnici

Dňa 27.05.2025 sa v Trnave zrazili 2 cyklisti. Cyklista, ktorý mal nehodu spôsobiť, neposkytol zranenému druhému cyklistovi prvú pomoc a z miesta nehody odišiel:
https://www.facebook.com/KRPZTT/posts/pfbid02R96uFnbxNnx8PvuLiWhChPDx5JKp7nGPczSohrqZX9F5QLqKZfhzrEsJZjeNSLgRl?locale=sk_SK
08.06.2025 - 12:05:17
01
arrow_leftrobertp1996 napísal:
Dňa 27.05.2025 sa v Trnave zrazili 2 cyklisti. Cyklista, ktorý mal nehodu spôsobiť, neposkytol zranenému druhému cyklistovi prvú pomoc a z miesta nehody odišiel:
https://www.facebook.com/KRPZTT/posts/pfbid02R96uFnbxNnx8PvuLiWhChPDx5JKp7nGPczSohrqZX9F5QLqKZfhzrEsJZjeNSLgRl?locale=sk_SK

Zdratovana ruka a rameno pojde pod noz ked pojde zelezo von,
Panko isiel po ceste v protismere a chcel ist na chodnik tak to dal krizom cez cyklac. Mal asi trosku lusknute.
Ked to ma prist pride to, nebola sanca zabrzdit, to telo je celkom krehke…
15.06.2025 - 15:19:38
00
Blahoželám pánovi na cesťáku, ktorý šiel 12.6 okolo 18.45 v B. Bystrici z veľkého kruháča pri Európe rovno smerom na Štadlerove nábrežie a na veľkej svetelnej križovatke pod nadjazdom to do nej napálil na červenú. Stála som prvá na semafore z R1 doľava ku kruháču, za mnou nikto a jediné šťastie mal ten cyklista, že som si štelovala niečo v klíme, takže som asi 2 sekundy na semafore "prispala" štart v momente, keď blikla zelená. Keby nie, tak by si si to pán cyklista napálil presne do boku môjho auta, ktoré by sa na tú zelenú pohlo včas. A keďže vodič (ja), ktorý stojí na tom mieste prvý na čiare tak, aby videl na svetlá semafora má vľavo veľký pilier nadjazdu, tak by ani nemal šancu vidieť, že nejaký cyklista si to valí bez úmyslu zabrzdiť na červenú. Prešiel si mi z čista jasna tesne popred auto, ktoré sa už pohlo... čiže prosím ťa, nerob z cudzích ľudí vrahov. Áno, ja som sa babrala s klímou, našťastie nebol za mnou nikto čo by mi zatrúbil a nevyšla som načas, ale tým aspoň neriskujem svoj život ani nikoho iného :)
16.06.2025 - 08:44:07
09
Akurat som z okna kanclu videl, jak po tej tocitej rampe na most Apollo na strane pri Eurovey idu dvaja cyklisti vedla seba :facepalm: nestaci ze takyto idioti su po otepleni snad uplne vsade, ale este aj na takomto useku kde vobec nevidno dopredu, lebo tam zaclanaju konare stromov. Ten bude velmi prekvapeny, ked mu tam raz vleti nejaky ziletkar rovno do usmevu.
Ked tade zjazdujete, majte teda radsej oci na stopkach a ruky na brzdach, lebo nejaky uraz a leto v ri*i fakt nestoji za zrazku s takymito *******
17.06.2025 - 15:53:35
02
Takito mentalne nedovybaveni sa najdu vsade. Asi dva tyzdne dozadu som isiel po asfaltke v MK, niekde pred Cervenyn krizom smerom BK je taka lavotociva zakruta, kde kvoli zeleni nevidis na par metrov. Traja MTBckari roztiahnuti po celej sirke slapali do kopca. Kusok za zakrutou letel jeden ziletkar dole, ledva ze sa zmestil, vypustil na nich sprsku vulgarizmov, ale s tipkami to nepohlo. Ja som ich dobiehal na cestaku, medzi nami este baba na e-mtb, co ma predtym obehla. Ta sa nevedela ozvat, aby ju pustili, tak len za nimi spomalila. Az ked som ich dobehol a vycengal, tak sa racili stiahnut a pustit rychlejsich. Ale aj tak je desiva ta predstava, ze by ten ziletkar isiel o 10-20 sekund skor...
17.06.2025 - 16:34:37
00
arrow_leftiron.hide napísal:
Akurat som z okna kanclu videl, jak po tej tocitej rampe na most Apollo na strane pri Eurovey idu dvaja cyklisti vedla seba :facepalm: nestaci ze takyto idioti su po otepleni snad uplne vsade, ale este aj na takomto useku kde vobec nevidno dopredu, lebo tam zaclanaju konare stromov. Ten bude velmi prekvapeny, ked mu tam raz vleti nejaky ziletkar rovno do usmevu.
Ked tade zjazdujete, majte teda radsej oci na stopkach a ruky na brzdach, lebo nejaky uraz a leto v ri*i fakt nestoji za zrazku s takymito *******

Presne na tom slimáku som sa zrazil s jedným puberťákom, ktorý šiel na mtbčku vedľa svojho kamoša. Ja na cesťaku som klesal tou rampou a už som ich zaregistroval ako išli zospodu.
Natlačil som sa čo najviac na svoju stranu a pripravil sa na možný náraz. Samozrejme, že sme sa strajchli riadidlami. A iba vďaka tomu, že som bol úplne natlačený čo najviac na zábradlie sme sa nezrazili rovno čelne.
Puberťák sa tam zrubal a ja som to ustál a zastavil. Ako sa tam váľal na zemi, tak som mu povedal zopár slov k jeho štýlu jazdy a jeho kamošovi nech si ho ratuje, keď sú obaja také tupela. A išiel ďalej so zakrvaveným maličkom na ruke ako sme sa škrtli.
17.06.2025 - 21:53:28
02
keyboard_arrow_up