Marli Presne pre to aby k zrazke nedoslo musis situaciu kontrolovat nie cakat ako dopadne. Chces uhnut, uhni, ziaden problem, ale ak uhnut neplanujes musi to aj tvoj protajsok pochopit vcas, preto aby k zrazke nedoslo.
cokupit Heh, to by som ti mohol rozpravat ako pravidelne uhybam do travnika. Ale v 99% pripadov je to preto, ze oprotiiduce auto neodhadlo situaciu. Cize uplne iny pripad. Len raz sa mi stalo, ze sa nejaky exot rozhodol, ze asi idem moc rychlo, alebo moc po lavej strane svojho pruhu, alebo mam moc placate auto, ale som sa dopustil hriechu ze som v kabriolete... netusim. Ale v rychlosti okolo 100km/h sa rozhodol urobit klucku do mojho prudu cca 50m predomnou. Samozrejme som isiel na
brzdy a on sa na stastie vratil spat. Nemal prekazku videl ma a urobil to cielene. Cize aj taky su.
Na druhu stranu, v uskych mestskych ulickach kde nie je stredova ciara a jazdi sa obojsmerne, cim viac ides na kraj k obrubniku tym viac sa oproti iduce auto rozbieha a tlaci na stred. Ked som jazdil na firemnej fabii a bolo mi jedno ci mi niekto odre naraznik, uhybali na svoju polovicu aj SUV a nikty ma nikto neodrel. Na mojom aute ma uz dva krat takto skrkli, ked som stal natlaceny na zaparkovane auta na boku. Tak isto ludia kludne poskodia cudzi majetok ak im nehrozia konsekvencie. 4x mi odreli auto, ked bolo odparkovane, ani raz sa neprihlasili. Cize tolko k bezpecnosti. Bud si obet alebo kontrolujes situaciu. Bud cakas ako to dopadne, alebo sa rozhodnes ako to dopadne. To je vec postoja a nie je to o merani si kto ma vacieho. Je to o bezpecnosti pre obe strany. Clovek co nevie na ktoru stranu vozovky patri zjavne nie je schopny situaciu riesit tak aby nedoslo k ohrozeniu. Tak ju musim vyriesit zanho.