Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Suhlasil by som, ale zaver poslednej vety si ani nechcem predstavit... celna zrazka dvoch trulkov v 20+ cca kmh, to nema vitaza. Výsledok: 2 invalidi, teraz uz aj fyzicki, nielen mentalni.
Zobraziť komentár 10.03.2021 - 00:07:33
01
Rozmyslam, kolko darwinistov sa uz takto zrusilo v autach. Ono by to bolo skvele, keby sa vzajomne vyhladzovali len sebe podobni, ale take jednoduche a efektivne to nie je.
Zobraziť komentár 10.03.2021 - 05:36:52
00
Situácia: chodci po celej šírke cyklotrasy, partia. Sú mi chrbtom, ja sa rútim zozadu rýchlosťou 12km/h a /riešenie/ vyberiem si obísť ich sprava, pritom použijem zvonček. Jediný muž z partie (ostatné ženy) začne šomrať, že sa obieha zľava. Niekedy len kuknem na baby a usmejem sa, resp žmurknem, niekedy prehlásim: prepáčte, verím, že to bolo naposledy. A tým to hasne. Načo sa rozčuľovať?
Zobraziť komentár 10.03.2021 - 06:43:27
05
Marli Presne pre to aby k zrazke nedoslo musis situaciu kontrolovat nie cakat ako dopadne. Chces uhnut, uhni, ziaden problem, ale ak uhnut neplanujes musi to aj tvoj protajsok pochopit vcas, preto aby k zrazke nedoslo.

cokupit Heh, to by som ti mohol rozpravat ako pravidelne uhybam do travnika. Ale v 99% pripadov je to preto, ze oprotiiduce auto neodhadlo situaciu. Cize uplne iny pripad. Len raz sa mi stalo, ze sa nejaky exot rozhodol, ze asi idem moc rychlo, alebo moc po lavej strane svojho pruhu, alebo mam moc placate auto, ale som sa dopustil hriechu ze som v kabriolete... netusim. Ale v rychlosti okolo 100km/h sa rozhodol urobit klucku do mojho prudu cca 50m predomnou. Samozrejme som isiel na brzdy a on sa na stastie vratil spat. Nemal prekazku videl ma a urobil to cielene. Cize aj taky su.
Na druhu stranu, v uskych mestskych ulickach kde nie je stredova ciara a jazdi sa obojsmerne, cim viac ides na kraj k obrubniku tym viac sa oproti iduce auto rozbieha a tlaci na stred. Ked som jazdil na firemnej fabii a bolo mi jedno ci mi niekto odre naraznik, uhybali na svoju polovicu aj SUV a nikty ma nikto neodrel. Na mojom aute ma uz dva krat takto skrkli, ked som stal natlaceny na zaparkovane auta na boku. Tak isto ludia kludne poskodia cudzi majetok ak im nehrozia konsekvencie. 4x mi odreli auto, ked bolo odparkovane, ani raz sa neprihlasili. Cize tolko k bezpecnosti. Bud si obet alebo kontrolujes situaciu. Bud cakas ako to dopadne, alebo sa rozhodnes ako to dopadne. To je vec postoja a nie je to o merani si kto ma vacieho. Je to o bezpecnosti pre obe strany. Clovek co nevie na ktoru stranu vozovky patri zjavne nie je schopny situaciu riesit tak aby nedoslo k ohrozeniu. Tak ju musim vyriesit zanho.
Zobraziť komentár 10.03.2021 - 14:24:39
01
Vcera poobede na kruhaci pri vojenskej nemocnici v BA smerom na Zeleznu studienku si to nejaki cyklisti pekne struhli do protismeru a priamo ohrozili vodica auta, ktory siel od Kramarov...len som sa chytal za hlavu.
Zobraziť komentár 25.04.2021 - 22:52:09
00
Tipujem, ze nejakí nahanaci rekordov - a ohrozili sami seba, proti autu nevyhras

Vcera doobeda, vyjazd spod mosta Lanfranconi,od testovania, su tam cez vikendy oznacene/oddelené 2 pruhy kuzelmi. Cyklista (cestak, kriklovo farebny dres) sa rozhodol, ze pôjde do protismeru smer Botanicka... Od Karlovej Vsi v tom pravom pruhu auto asi 60-70 (lebo predbiehal nas ostatných v lavom). Navyse prechod svetlo/tieň. Cyklista mal fakt stastie (a vodic tiez) Btw, na ďalšom semafire bol asi o 2 auta vpredu...
Zobraziť komentár 25.04.2021 - 23:20:45
00
Dnes cestou na výjazd sme išli niekoľko minút za týmito kktmi, kým odbočili. Neskôr, už na bicykli, som stretol podobnú skupinku troch magorov, čo družne vykecávali, zaberali celú cestu a za nimi si to poslušne šinul starší pánko. Bola to pre cyklistov populárna oblasť, byť to niekde kde sa vyskytujú skladníci z Poľska v bavorákoch, tak ich vytrúbia a pošlú do škarpy. Mňa na takýchto cestách vyrušujú vodiči, čo ma nepredbehnú, lebo nemajú priestor 6m alebo zastane oproti 100 m na passing place a ja šlapem ako kkt aby som nezdržiaval. Ale takýchto cyklozmrdov by som tiež zrážal.
Príloha:
IMG20210501102027.jpg
IMG20210501102027.jpg 714.43 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.05.2021 - 01:26:35
04
Nemate niekto prosim info o zrazke/konflikte cyklistov pri letisku ci mohyle? Mam len z 3. ruky, cudzi fcbk. Idealne priamy účastník alebo svedok.
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 07:42:28
00
Nemam ale necudujem sa tomu a popravde cakam toho viac. Jazdit po cyklocestach za pekneho pocasia je zivotunebezpecne, ludia bezne jazdia v protismere alebo roztahani po celej sirke a neuhnu a neuhnu, vobec nevedia ako sa spravat. Je bezpecnejsie jazdit po cestach.
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 11:43:28
012
Ak myslis BA letisko skus tuto temu. Su tam ludia co tade casto jazdia. https://www.mtbiker.sk/forum/cyklotrasy-navigacie/bratislavska-hradza-t30291.html?view=unread#unread
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 13:02:50
00
arrow_leftiron.hide napísal:
Nemam ale necudujem sa tomu a popravde cakam toho viac. Jazdit po cyklocestach za pekneho pocasia je zivotunebezpecne, ludia bezne jazdia v protismere alebo roztahani po celej sirke a neuhnu a neuhnu, vobec nevedia ako sa spravat. Je bezpecnejsie jazdit po cestach.

Nerad to pripustam, ale s odstupom 5 rokov ako najvacsi odporca jazdenia po ceste to zacinam z hore uvedenych dovodov zvazovat. :tmi:
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 13:04:10
01
Ja som stále presvedčený, že jazdenie po cestách a uliciach nie je nijako špecificky nebezpečnejšie nad nejakú prijateľnú normu. Má zlú reputáciu či imidž, pretože je nepríjemné a ľudia si zamieňajú nepríjemnosť a nebezpečnosť (čo im nezazlievam, plne im rozumiem).
Poznám pár ľudí, ktorí sa báli bicyklovať po Bratislave a keď sa napokon odhodlali, tak zistili že sa to dá a jazdia už trvalo :-)
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 13:08:51
01
S tym by asi nesuhlasili ti dvadsiati cyklisti, co v roku 2020 prisli o zivot pridopravnych nehodach. Ale mozno umreli preto, ze im to bolo neprijemne az do takej miery, ze to nevedeli zniest. ;)
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 13:23:38
02
Dopravna nehoda je aj zrazka dvoch cyklistov len tak pre zaznam. Ale jedna vec je ista, ked sa zrazim s cyklistom ktory ide povedzme 25km/h tak som na tom urciote lepsie ako ked ma naberie jedno auto a hodi pod druhe. Ale pravdepodobnost nehody na BA cyklotrasach narasta zo dna na den a teraz cez coronu je to peklo. Jazdim tadial len cez tyzden a aj to je to nepriemne. Specialita su 5 aviac clenne stada vedene dupajucim volom, ktore sa ledva vojdu na celu sirku trasy a vzhaldom na to ako idu v baliku nedokazu zastavit, ani keby hned chceli. Ak je sanca vsetci sa uhybaju, ale obcas sanca nie je.

Ak nezacnu aj pretakri mysliet na to, ze je ich zodpovednost brat ohlad na pomalsich, tak nehody budu pribudat a dockame sa obmedzenej ryuchlosti s fotopascami a ECV aj na cyklotrasach. A pri vybere pokut tradicke bude vsetkym jedno ci to bolo v januari o 4:00 rano ked bola totalne prazna cyklotrasa a chalan isiel sam, alebo cez najvacsiu spicku v lete v nedelu 20 clenny balik. Majme rozum, obmedzme sa radsej sami lebo az to pride z hora bude to horsie a bude to boliet vsetkych.
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 13:44:29
02
Per Ale ja nikde nepíšem, že ľudia na bicykli na cestách neumierajú či nezraňujú sa. Píšem, že to nie je nie je nad prijateľnú mieru.
Ľudia zomierajú aj v autách, v kúpeľniach, v práci, topia sa v jazerách, hynú v horách, fajčia jednu cigaretu za druhou a áno, tiež hynú na bicykli. Číslo 20 obetí (+ iste oveľa väčší počet zranení) však nič nehovorí o tom, že by to bolo nebezpečnšjeia ako mnohé iné činnosti a navyše ani nevieme, koľko z tých obetí a zranení sú bez cudzieho zavinenia a podpísal sa na nich iný dôvod ako zrážka s motorovým vozidlom a aký podiela na úmrtiach má podiel alkohol u cyklistu alebo iná jeho chyba.
Tvrdím, že jazda v premávke je pre veľa ľudí (oprávnene) nepríjemná a zamieňajú si to s nebezpečnosťou, ale ak človek jazdí primerane bezpečne, tak nie je niejako osobitne nebezpečná.
Zobraziť komentár 02.05.2021 - 13:54:00
04
keyboard_arrow_up