ale seriozne-zaujma ma tato problematika,hoci sa to moc politizuje.Prijde mi,ze tam ochranari chcu nechat dzunglu po tej katastrofe,aj ked zase maju pravdu,ze by sa tam hrubo nemalo zasahovat,je to narodny park s vyssou ochranou a urobit z toho holu plan by bola tiez blbost...
no z cisto ekologickeho hladiska by to mali nechat tak a hotovo. nech sa omladi ekosystem prirodzene. z tych stromov by sa rozkladom uvolnili potrebne ziviny a priroda by si s tym uz poradila.len by to dlho trvalo. ale na druhej strane clovek chce mat vzdy z lesov aj nejaky ucinok a toto by mohlo ohrozit nakazenie okolitych oblasti skodcami.lepsie by asi bolo nechat to tak. len otazne je ci su ludia pripraveny pre to aj nieco podstupit - nizsie zisky z tazby, dlhsia nepristupnost tychto oblasti...
pochybujem,ze to tak nechaju-svrbi ich zisk z tych poslednych kusov dreva co v Tatrach ostali po vichrici ale nechat to tak uplne alebo to vyrubat komplet su podla mna protipolne extremy,malo by sa najst riesenie niekde v strede-vycistit spadnute drevo aspon z chodnikov aby to bolo pristune turizmu...
no ja som proti ťažbe... pozri ten les prežil milióny rokov a teraz sa z toho sám nedostane?? somarina.. a zato, bo pár lesníkov chce zarobiť zničíme aj to posledné, čo máme.. PROTI ŤAŽBE!!!
ja si myslim, ze ked sa vytazi vsetko drevo tak umru vsetky bobre
nieje to jazvec?
... z tych stromov by sa rozkladom uvolnili potrebne ziviny a ...
.. a škodce ...
to je ťažko povedať. všetko má svoje pre a proti .. ja do tej problematiky nevidím. odborníci to vedia lepšie, preto sa radšej nebudem k tomu vyjadrovať. najideálnejšie by bol asi ten stred ako warzone napísal. len kde ten stred je?!
no ja som proti ťažbe... pozri ten les prežil milióny rokov a teraz sa z toho sám nedostane?? somarina.. a zato, bo pár lesníkov chce zarobiť zničíme aj to posledné, čo máme.. PROTI ŤAŽBE!!!
ehm, nechcem plesnúť kravinu, ale neboli tatry vysadené pred (sa mi vidí) 80 rokmi? tiež po neakej víchrici a bolo to tuším kritizované, že sa nenasadili aj listnaté stromy s hlbšími koreň(a?)mi, ktoré by pomohli udržať ihličnaté
Mne sa najviac pacila jedna reportaz v ktorej sa chvalili kolko novych stromcekov posadili, ale bohuzial to posadili vacsinou medzi kopy stareho dreva a haluziny, takze ked to pridu Tatrovky odviezt mozme trikrat hadat kam asi zaparkuju - pekne krasne na tie nove stromceky.
Na to sa da povedat len jedno - TIS /this is slovakia/
Hlavne ze sa nieco robi, ale trosku rozmyslania este nikomu neublizilo (cest vinimkam).
aj podla mna by to tam mali vycistit,ale pod nejakym dozorom aby to tam nevyklcovali vsetko a neostala hola plan ako cele tatry...najlepsie ze ked mal kosicky inspektorat vyniest rozsudok,tak to presunuli do zilinskeho(ze kosicky nieje kompetentny...) nejak to cele ***** politickymi hrami a uplatkarsvom budu v tom ine zaujmy(prachy)
ja som za to, aby sa dalo vsetko do povodneho stavu co najrychlejsie. a tomu by mali podla mna ludia pomoct.
Do povodneho stavu sa to dostane najrychlejsie, ked to zariadi priroda.
Ak povazujes za povodny stav ten smrekovy les co tam bol pred vetrom, tak do takeho stavu sa Tatry dufam uz nikdy nedostanu.
Asi povazujes sadenie stromcekov clovekom za pomoc prirode..........
Tu ide o Narodny Park.
V Narodnom Parku ide o to, aby mohli ludia vidiet silu prirody, ze nejaky vietor nic neznamena, zivot je v lese stale, novy vznika zo stareho.
Samozrejme pokial niekto neodvezie zaklad pren a nenarobi tam paseku.
Takto pomaha clovek prirode.
Urobime poriadok, suche stromy nemaju v lese co robit, rozostupy na upazenie upravit, pekne, geometricky.
prerezat, prepilit
Ak povazujes za povodny stav ten smrekovy les co tam bol pred vetrom, tak do takeho stavu sa Tatry dufam uz nikdy nedostanu.
Tu ide o Narodny Park.
V Narodnom Parku ide o to, aby mohli ludia vidiet silu prirody, ze nejaky vietor nic neznamena, zivot je v lese stale, novy vznika zo stareho.
Urobime poriadok, suche stromy nemaju v lese co robit, rozostupy na upazenie upravit, pekne, geometricky.
prerezat, prepilit
odkial to len poznam?
aj to je pravda,ide o pohlad na vec...suche drevo hnije a tvori tzv.humus pre nove rastlinstvo...
no tak cez vikend som mal to stastie, ze som zabludil do bohom zabudnutej oblasti malej fatry...cisty prales....neposkvrneny....no a celkom ma to dostalo, uzasne miesto...ano, bolo tam kopec popadanych stromov (mozno nie tolko kolko v koprovej po vichrici, ale tu tych vichric preficalo urcite viac), ale nezaznamenal som ani naznak toho, ze by ten les vyzeral nezdravo....zato zveri tam bolo ako maku, sama stopa.... pointa je v tom, ze tam nikto nic necistil co bolo podla mna aj preto, ze to bola nepristupna dolina uzavreta skalnou rozsadlinou....ticha a koprova az take nepristupne nie su, takze zabrany miznu....nech si hovoria co chcu o mnoziacich sa skodcoch a co ja viem co, tomu sa moc verit neda, to by potom kazdy prales musel uhynut kvoli skodcom alebo co??? nie som ziadny radikalny ochranca, ale tichu a koprovu by som nechal na pokoji, takych miest nie je vela, treba ich chranit....
aj to je pravda,ide o pohlad na vec...suche drevo hnije a tvori tzv.humus pre nove rastlinstvo...
O to prave ide.
ten les nevyrastol len tak, z nicoho,
o co viac sa toho odvezie, o to dlhsie bude trvat regeneracia.
Pôda je z toho, co tam rastlo predtym, uhynulo a pripravilo zaklad pre dalsi zivot.
Ak chce tomu clovek pomoct, treba to nechat na pokoji.
Lesnici nech si hospodaria v hospodarskych lesoch.
Tam nech hovoria o skodcoch, ked im ide o peniaze, len vtedy mozu hovorit o skodach. V lese ziadne zive zviera nieje skodca, ale plni svoju nezastupitelnu ulohu.
V Narodnom Parku by mali mat lesnici zakaz vstupu.
Národný park je národný park. Mal by ním ostať bez výnimiek.
Najhoršie na týchto kalamitách je, že enormne zvýšenou ťažbou a následným spracovaním naštartovali veľkú drevársku lobby. Nastavali sa píly, prepravné firmy, všetci vrátane lesníkov stavajú domy, nové autá...
Lízingy sa musia platiť, na dovolenku treba ísť, ešte chatu treba postaviť...
Sadením stromčekov to ale npôjde.
Ja im to nezávidím, len mi je smutno keď vidím tie prázdne doliny. V rámci "kalamity" s kľudom vymlátia aj zdravú stojacu horu. Niekde sa to musí zastaviť. Len či pre naše lesy už nebude neskoro.
a dufam,ze sa to zastavi prave v Tichej a Koprovej doline...alebo si nenazranci najdu inu obet... Slovensko je male a krasne prave pre to,kolko tu mame lesov,hor...ked to si nechame vsetko zrezat,co tu ostane?Vazne sa zamyslam nad nenazranostou niektorych ludi a politickou podporou,ktoru dostavaju,vsak v ramci kapitalizmu Tu pekne vidno stale prezivajuce uplatkarstvo a obchadzanie zakonov(popripade diery v nich).Vsetko zo vsetkym suvisi...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no veru a aky by bol futbal bez bobrov
aj ked su to jazvece
nieje to jazvec?
.. a škodce ...
to je ťažko povedať. všetko má svoje pre a proti .. ja do tej problematiky nevidím. odborníci to vedia lepšie, preto sa radšej nebudem k tomu vyjadrovať. najideálnejšie by bol asi ten stred ako warzone napísal. len kde ten stred je?!
žeby nasadiť bananovníky?
ehm, nechcem plesnúť kravinu, ale neboli tatry vysadené pred (sa mi vidí) 80 rokmi? tiež po neakej víchrici a bolo to tuším kritizované, že sa nenasadili aj listnaté stromy s hlbšími koreň(a?)mi, ktoré by pomohli udržať ihličnaté
Na to sa da povedat len jedno - TIS /this is slovakia/
Hlavne ze sa nieco robi, ale trosku rozmyslania este nikomu neublizilo (cest vinimkam).
Tu ide o Narodny Park.
prerezat, prepilit
Tu ide o Narodny Park.
prerezat, prepilit
odkial to len poznam?
O to prave ide.
ten les nevyrastol len tak, z nicoho,
o co viac sa toho odvezie, o to dlhsie bude trvat regeneracia.
Pôda je z toho, co tam rastlo predtym, uhynulo a pripravilo zaklad pre dalsi zivot.
Ak chce tomu clovek pomoct, treba to nechat na pokoji.
Lesnici nech si hospodaria v hospodarskych lesoch.
Tam nech hovoria o skodcoch, ked im ide o peniaze, len vtedy mozu hovorit o skodach. V lese ziadne zive zviera nieje skodca, ale plni svoju nezastupitelnu ulohu.
V Narodnom Parku by mali mat lesnici zakaz vstupu.
Najhoršie na týchto kalamitách je, že enormne zvýšenou ťažbou a následným spracovaním naštartovali veľkú drevársku lobby. Nastavali sa píly, prepravné firmy, všetci vrátane lesníkov stavajú domy, nové autá...
Lízingy sa musia platiť, na dovolenku treba ísť, ešte chatu treba postaviť...
Sadením stromčekov to ale npôjde.
Ja im to nezávidím, len mi je smutno keď vidím tie prázdne doliny. V rámci "kalamity" s kľudom vymlátia aj zdravú stojacu horu. Niekde sa to musí zastaviť. Len či pre naše lesy už nebude neskoro.