Lokalizácia
Formulár sa odosiela
https://www.mtbiker.sk/clanky/127325/triathlon-attack-13-hodin-utrpenia-zabalenych-pod-stromcekom.html#comments

Dnes vysiel taky pekny motivacny clanok v magazine MTBiker, no kto ma chut, si precita nieco pre ozajstnych borcov...KRUŠNOMAN KOT PUNK

https://blog.sme.sk/milanzatko/sport/krusnoman-kot-punk-extreme-punk-triathlon-2023
Zobraziť komentár 22.08.2023 - 23:40:59
00
Skromne, s malou dušou, ale s veľkým srdcom.. no natrénované ako nikdy predtým. Avšak aj s vedomím, že nikdy neabsolvovala Half Iron (1.9 km swim, 90 km bike, a polmaratón) naostro a samozrejme (vzhľadom na trvanie) ani v rámci tréningovej simulácie. S takým pocitom z dcéry som šoféroval príjemnými okreskami do Podersdorfu, kde sa tento víkend konal Austria Triathlon, jeden z tých väčších v regióne, s adekvátnou konkurenciou. Len Half Iron odštartovalo 492 pretekárov z 18 krajín, z toho 93 žien.

V skratke, všetko vyšlo, vrátane počasia a vynikajúcej organizácie pretekov. Stačilo slov, fakty :

Čas 4:47:25 znamenal výhru a prvé miesto v kategórii, 9.miesto medzi ženami absolútne, a tiež najlepšie umiestnenie zo SK triatlonistiek. Obzvlášť potešil už tradične beh, len 34 triatlonistov z celkových 462 v cieli bolo rýchlejších, takisto plávanie 51./462. Prvé 3 miesta absolútne boli zatiaľ mimo dosah, tam dominovali skúsené triatlonistky po 30-ke, ale medzi 4. až 9. miestom bol rozdiel cca 5 minút, čo je pri celkovom trvaní výkonu trénovateľné a dosiahnuteľné zlepšenie. Dcérin vek preto dáva predpoklad na ďalšie výrazné napredovanie, za predpokladu postupného a rozumného tréningového rozvoja. Nuž, a zdravia, prirodzene...

Rád by som opäť poďakoval trénerovi Michalovi Uličnému a celému Multisport Triathlon Teamu. Aj tu platí, o čo menší tím, o to väčšie zanietenie a srdce !!

A všetkým, čo dokončili :bow:... snáď najviac zaujal Norbi Plank, ročník 1952, ktorý trať dokončil za fantastických 5:14:57. Mal som tú česť podať mu ruku.

Prílohy:

Komentár súboru: Tradične vysmiata ako lečo, jeden by nepovedal že sa blíži k cieľu po takmer 5 hodinách driny. To musíš mať prosto rád...
IMG_3286.JPG
IMG_3286.JPG 486.72 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Tato, ja som vyhrala...
img_4115.jpg
img_4115.jpg 111.7 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Dobre bolo :-)
IGPK9932.JPG
IGPK9932.JPG 272.24 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.09.2023 - 19:26:43
023
Dredd gratulujem tvojej dcere. Ja som dnes startoval na IRONMAN 70.3 Poznan. Nevyhral som, bol som "iba" druhy vo svojej kategorii AG 55-59 :D. Pomohol mi najlepsi cas v bikovej casti, potom som si len kontroloval odstupy pocas behu, nakoniec z toho bola "bedna"

Prílohy:

bedna.JPG
bedna.JPG 326.42 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

trofej.jpg
trofej.jpg 552.8 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

Zobraziť komentár 03.09.2023 - 20:15:22
023
lakko paráda, gratulujem :muscle: , si borec, tak trocha som dúfal, že prídeš do Podersdorfu, ale potom som si uvedomil, že to zrejme máš z Košíc bližšie do Poznane ;)
Zobraziť komentár 03.09.2023 - 20:39:41
01
Dnes po 15. na CTsport priamy prenos z World Triathlon Cup Karlovy Vary, muzi
Zobraziť komentár 10.09.2023 - 14:56:24
00
https://sportky.zoznam.sk/c/347585/fantasticky-vykon-a-zivotny-uspech-slovenska-reprezentantka-sa-prebojovala-do-elitnej-desiatky#disqus_holder
Zobraziť komentár 14.10.2023 - 11:34:15
02
Bojuje o body na olympiadu, teraz som pozeral,je na 99.mieste. neviem kolki sa kvalifikuju.
Zobraziť komentár 14.10.2023 - 23:03:37
00
Zuzka Michalickova je v simulovanej kvalifikacii 47 za 7.miedto vo Valencii, Ivka vypadla zo startovky,nahradenaje rumunkou
Zobraziť komentár 15.10.2023 - 09:01:52
00
Tento rok IM na Hawai bol nahradený pretekom v Nice? Nemám prehľad veľký o tom či to nejako prideľujú, že ktorý pretek bude ako MS? Bolo mi čudné že muži nesúťažili na Hawai, že ak aj nedostali štatút majstrovstiev, že tam neurobili pretek..
Zobraziť komentár 19.10.2023 - 09:39:02
00
StanoLevice, ano, a treba si na to zvyknut. Dovodom su primarne lokalni, ktori tam Ironman nechcu. Prakticky geneza bola taka, ze bolo potrebne rozdelit muzske a zenske preteky (pocet ucastnikov stupal a bol z toho stale vacsi draft-fest), to sa stalo prvykrat minuly rok, no znamenalo to, ze na Kona - Hawaii sa pretekalo viacero dni po sebe. Zeny boli, myslim, stvrok a muzi v sobotu. Uz beztak vsak bolo kazdy rok narocne sa dohodnut s miestnymi autoritami na organizacii, kedze pocet ucastnikov len narastal, no rozdelenie na 2 dni sa ukazalo byt poslednou kvapkou, miestni obyvatelia boli proti. Ironman dostal do buducna podmienku, ze preteky musia byt jeden den a tiez nejaky cap na pocet ucastnikov.
Takze do buducna je plan majstraky rotovat, tento rok boli muzi v Nice a zeny v Kone, buduci rok budu zeny v Nice a muzi v Kone. Aka bude dalsia buducnost, je otazne, ja by som nebol prekvapeny, keby sa lokality zacali este viac obmienat a pridaju sa do rotacie dalsie venues.
Nazory su velmi polarizovane, zavisi to najma na tom, do akej miery jednotlivy ludia vnimaju "legendarny" status pretekov v Kone. Ja osobne to vitam, ale pre mnohych je Hawaii "legenda", "original", "mytus" a podobne abstraktne vizie, avsak toto si myslim, ze by cas vyliecil:) Cisto papierovo je to velmi nudna trat, mal som tento rok pustene cele preteky v Nice a bolo to za mna daleko zaujimavejsie.
Zobraziť komentár 19.10.2023 - 10:05:36
11
Podla bratovych info, ktory sa zucastnil WCH IM na Hawaii tak aj v Nice su tieto preteky narocnostou velmi podobne. V plavani velky rozdiel nie je, bike trat na Nice je velmi narocna co sa tyka nastupanych vyskovych metrov (2400) a je velmi technicka hlavne v zjazdoch. Beha sa po pobrezi v podstate po rovine ale bez tiena. Hawaii ma "len" 1400 vyskovych na biku, su tam len tiahle stupania, ziadne kopce. Beha sa vsak vo zvlnenom terene a k tomu treba pripocitat klimaticke podmienky specificke pre Hawaii. Teplo, vietor a vysoka vlhkost vie urobit paseku. Do Nice som ziskal slot aj ja a bolo to za 16 miesto na IM Italy, co naznacuje ze vela ludi o Nice zaujem nemalo (15-ti predomnou ho odmietli alebo ho uz mali). Nezobral som ho ani ja, ak by vsak islo o Hawaii to by som nevahal. Ale na Hawaii sa zo 16 miesta neda dostat, po slotoch na Hawaii sa ide ako "po udenom" :rofl: . Dufam, ze sa tam raz dostanem, vela casu uz nemam, ale o rok prestupujem o kategoriu vyssie (AG 60-64) tak sa mozno podari. Ale bude to stat vela usilia a odmakanych treningov.
Zobraziť komentár 25.10.2023 - 14:48:31
07
Zdeno Chara bude startovat na prvom Ironman 70.3 (polovicny IM) na uzemi Ceska v Hradci Kralove.
ironmanczech.com
https://ironmanczech.com/?p=1155
Zobraziť komentár 13.11.2023 - 14:49:24
02
Pozerám, že Zdeno preteká za Team Hoyt... Dicka s Rickom som sledoval už koncom 90-tych na Hawaii, kde v plávaní ťahal Dick Ricka v kanoe za sebou - neskutočný výkon... No a teraz som zistil, že Rick zomrel 22. 5. tohto roku... RIP...
Zobraziť komentár 13.11.2023 - 14:55:50
00
Moj casovy progres na polovicnom Ironmane. Premiera v r. 2017-zatial posledny v Poznani 2023. Na plavani vela zalezi, kde sa plava (more je najrychlejsie :P ) cas na biku zalezi od profilu a pri behu zalezi ako si posetrim nohy na predoslych disciplinach. :tmi:

Prílohy:

IM 70.3 Progres.png
IM 70.3 Progres.png 154 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 19.12.2023 - 21:37:07
09
Slovensko ma dalsieho triatlonoveho "Hawaiicana". Po starych znamych Dzalajovi, Holubovi, Knizovi, Budajovi pribudol Matus z Popradu. Je to byvaly cyklista, ktory sa doteraz pripravoval pod vedenim Pata Kurila. Na jesen minuleho roku "prestupil" pod kridla mojho coacha-brata Romana s tuzbou kvalifikovat sa Majstrovstva sveta na Hawaii. Podarilo sa. V maji v Samorine vyhral Open-kategoriu na Challenge Championship a minuly tyzden v Klagenfurte skoncil 6-ty s casom pod 9 hod a zislal slot na Hawaii. IM Klagenfurt je znamy tazkou tratou a vysokou ucastou (cca 3000 ludi) preto je tento vysledok vysoko ceneny. Plaval slusne za 1:03 hod, ale ked som videl jeho data z bikovej trate a behu, tak klobuk dole, je to riadny makac. 180 km trat s prevysenim 1700 m "preletel" za 4:35 hod (avg cca 39km/h, NP 270W) a potom odbehol maraton za 3:13 hod !!. Snad mu takto vyjde v oktobri aj MS na Hawaii, drzim mu palce.
Zobraziť komentár 20.06.2024 - 14:02:53
08
keyboard_arrow_up