Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Najjednoduchsie je bike hned po navrate domov poriadne ostriekat hadicou. Nechat trochu preschnut a potom pohyblive casti prestriekat WD-ckom a na vidlu trochu silikonu, na retaz olej. Cely bike pretriet vlhkou handrou proti flekom od vody a hotovo.
Zobraziť komentár 28.05.2007 - 19:50:00
00
po dnesnej dazdivej skusenosti budem bike cistit hned po vyjazde prudom vody z krhly 8)
Zobraziť komentár 28.05.2007 - 19:52:34
00
Poradte, co je najlepsie, najrychlejsie, najlacnejsie...

spina opada :wink:
Zobraziť komentár 28.05.2007 - 20:39:43
00
spina opada :wink:

Praktizujes? :roll:
Zobraziť komentár 28.05.2007 - 20:42:18
00
Praktizujes? :roll:

1. smajlik na konci mojho prsipevku
2. ako kedy :) ale ak umyvam, tak len voda+handricka
Zobraziť komentár 28.05.2007 - 20:50:05
00
Jasne, chytil som ta za slovicko.
Kedysi som jazdieval cestu, tam sa dalo na handricke existovat.
Zobraziť komentár 28.05.2007 - 21:04:14
00
blato zachne potom sa par krat bikom buchne o zem (pre chytrolinov ->tak aby dopadol na plaste) a blato je fuc :wink:
Zobraziť komentár 28.05.2007 - 21:04:42
00
Po piatkovej skusenosti mozem potvrdit, ze wapka je pre loziska nebezpecna. Mal som bike tak zasvineny, ze musel som ho umyt wapkou a ratal som s tym ze v loziskach potom nieco s toho bude. Tak som este v ten den rozobral naboje, a veru vody a blata bolo hlavne v prednom naboji dost. Ani si nechcem predstavit keby som na tom jazdil, co by to porobilo. Taktiez som zhodil brzdy, vycistil a namazal osky, v poslednom bowdene zadnej prehadzovacky bol tiez sajrajt ze lanko islo uplne tazko a nepomohlo to len namazat, musel som to prestrieknut tech.benzinom. Stred je dufam v pohode, kedze ma tesnenia, pedale neriesim tie budem asi coskoro menit. Este planujem rozobrat hlavove, ale az ked zozenem teflonovu vazelinu na vidlu, hned spravim aj tu.

Takze zaver: Pokial to nie je naozaj nutne tak wapku nie. Len skoda ze u mna to nutne bolo. Skoda ze nemam foto.
Zobraziť komentár 10.06.2007 - 11:02:22
00
blato zachne potom sa par krat bikom buchne o zem (pre chytrolinov ->tak aby dopadol na plaste) a blato je fuc :wink:

Marecej ma pravdu,na bajku sa ma jazdit a nie riešit jeho čistenie,stači čistit a mazat retaz a ide sa jazdiť. :lol: :lol: :lol:
Zobraziť komentár 11.06.2007 - 21:47:17
00
Táto téma je pre vás stále zaujímavá, avšak sú tu už 3 podobné témy. Preto som spojil tieto 2 témy, pokojne pokračujte. giro

Caute, chcel by som sa spytat, ci umyvanie biku silnym prudom (hadica s tryskou, wapka) moze poskodit nejake komponenty (osku, loziska, kazetu, prip. ine otacave alebo citlive mechanicke casti). Presnejsie by som chcel vediet, ci ma niekto negativnu skusenost s takymto sposobom umyvania. Niekde som totiz cital, ze voda sa takto moze dostat pod rozne zavity, cim odstrani mazivo a zvysi sa mechanicke opotrebenie. Sazim sa zistit ci je to blabol alebo ci na tom je kus pravdy.

Za odpovede vopred diky!
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 11:51:35
00
poznam cloveka co umyva bike jedine wapkou (RB CRX, g:A force kilo, tune, sram x.0) a nema s nim ziadne problemy.

wapka je vraj vhodnejsia ako zahradna hadica, ale uz si nepamatam, ten dovod :oops:
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 11:57:21
00
Treba to striekat, len tam kam treba a malo by to byt ok.Bike tiez potom potrebuje nejaku tu udrzbu, nie nechat ho mokry.Moc by som newapkoval naboje, hlavove, stred a pod. Voda je pod silnym prudom a dostane sa tam, kde sa za normalnych podmienok (dazd,brod) nedostane. Ja preferujem skor cistenie maximalne mokrou handrou, vynimocne pouzijem viac vody.
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 12:21:15
00
poznam cloveka co umyva bike jedine wapkou

Ale Denis ma niekedy scestne nazory :D
Praveze wapka sa neodporuca prave kvoli vysokemu tlaky, ktory vodu pretlaci aj do lozisk, pod tesnenia atd...
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 12:22:53
00
Viď wapkári v Súľove. Lietajúce nálepky, tesnenia atď. Ak wapku, tak len s citom. Ale toto sme už rozoberali.
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 13:25:31
00
a taktiez silny prud poskodzuje plaste
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 13:26:44
00
keyboard_arrow_up