Sranda je, že sa zvyklo uvádzať, že Saarloos je na tom lepšie čo sa týka života v meste, ale podľa mojich skúseností Holanďania vôbec nepracovali s povahou, väčšina tých psov je dosť neofobická, čo je pri živote v meste prekážka č. 1 a situácia je presne opačná, čsv je (práve vďaka tomu, že sa povaha riešila) na tom podstatne lepšie. Nie že by tam tá neofóbia nebola, ale na dosť odlišnom leveli.
yoyomi malá akita sa tuším dosť nepodobá na akitu full size
(inak by som rád vedel, ako sa pracuje s povahou akít a obávam sa, že odpoveď znie rovnako ako u Saarloosa - že nijako)
@tulenik neber to tak vazne, ved je jasne ze vlciak je to hovorovo pre 90% ludi
a pridam dalsie fotky zo zivota psa na chalupe ... mam pocit, ze tou vychovou pri detoch mame najflegmatickejsiu a najkludnejsiu vlciacku na svete na tretej fotke oblubene miesto na poobednu siestu
NOčka sú pohoďáci, povedal by som, že u nich sa aj najlepšie odstraňujú chyby pri výcviku/výchove. Čo hlavne pri prvom psovi nie je ťažké urobiť (resp. ako keby tie chyby z B-29 zhadzovali).
U nás doma je háranie v plnom prúde, takže sa ma napr. včera pokúšal na zastávke autobusu nakryť akiťák Apollo. Furt mi nechcel veriť, že nie som moja psica
Na niekoľkodňovej turistike našej jorkšírici Čili už druhý krát opuchli brušká na labkách (červené pľuzgiere v strede), dúfal som, že sa jej urobia akési mozole, ale zatiaľ to tak nevyzerá. Stretli ste sa s tým niekto? Nejaký overený spôsob ako ste to vyriešili? Papučky?
Psi otlaky nemávajú (ani ľudia, keby chodili naboso, by nemali), čiže skôr popálenina. Vyhýbať sa chodníkom a pod. a presmerovať aktivity od neskorého popoludnia do rána.
Papučky síce môžu problém sčasti vyriešiť, ale správny vlk cez deň lehní a trávi. A nad 25 °C ho prepadne - podobne ako tuleňa - nechuť existovať. Čiže denná aktivita je používanie výrobku mimo špecifikácie
No moment. Predtým sme bežne chodili na niekoľkoďnové hrebeňovky a takýto problém sa neobjavil. Prvý krát sa prejavil až tento rok po 20km túre do Bielovodskej doliny v Tatrách pri 18 stupňoch, o popálení teda nemôžeme hovoriť. A teraz sme labzovali po Muránskej planine, terén rôzny, viac jej však zreteľne vadí tvrdý povrch. Opuchlina vyrazí spod malých brušiek smerom k veľkému (len predné labky), tak mi to je záhada. Hlavne by som chcel vedieť, či ste niekto pozorovali a riešili niečo podobné.
Ja svojho v lete nenutim nikam chodit a odmieta mi chodit po inych povrchoch ako trava a blato. Cize u nas to su skor problemy v zime so zamrznutymi labami.
ak to nie je teda popalenim asfalt a podobne ...a je to na prednych labkach ,napadlo mi "brzdenie" prednymi labkami pri zostupe z kopca ,ci naopak stupanie... ? profil vies lepsie ty .... len napad,tak ma nezbite
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nerád zas buzerujem, ale vlčiak je toto:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Československý_vlčiak
alebo toto:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Saarloosův_vlčák
(existuje ešte tretí vlčiak, ale zatiaľ nie je uznaný FCI, takže ako keby nebol)
Sranda je, že sa zvyklo uvádzať, že Saarloos je na tom lepšie čo sa týka života v meste, ale podľa mojich skúseností Holanďania vôbec nepracovali s povahou, väčšina tých psov je dosť neofobická, čo je pri živote v meste prekážka č. 1 a situácia je presne opačná, čsv je (práve vďaka tomu, že sa povaha riešila) na tom podstatne lepšie. Nie že by tam tá neofóbia nebola, ale na dosť odlišnom leveli.
yoyomi malá akita sa tuším dosť nepodobá na akitu full size
(inak by som rád vedel, ako sa pracuje s povahou akít a obávam sa, že odpoveď znie rovnako ako u Saarloosa - že nijako)
a pridam dalsie fotky zo zivota psa na chalupe ... mam pocit, ze tou vychovou pri detoch mame najflegmatickejsiu a najkludnejsiu vlciacku na svete
U nás doma je háranie v plnom prúde, takže sa ma napr. včera pokúšal na zastávke autobusu nakryť akiťák Apollo. Furt mi nechcel veriť, že nie som moja psica
Ktovie, či sú jedlí
Má to len na predných labkách.
Papučky síce môžu problém sčasti vyriešiť, ale správny vlk cez deň lehní a trávi. A nad 25 °C ho prepadne - podobne ako tuleňa - nechuť existovať. Čiže denná aktivita je používanie výrobku mimo špecifikácie