Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Už je podanie spísané a aj zaslané mailom na vedomie Obecnému zastupiteľstvu. OP dostane na podateľňu.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 20:20:21
00
1974TGS, v poho, nech si kazdy veri, comu chce. cital som vasu diskusiu a napisal som o negativnych pripadoch, ktore osobne poznam, kedze boli v rozpore s tym, co ste pisali. nedalo mi to a ospravedlnujem sa, ze som sa ozval. :D samozrejme, moze sa jednat o vynimky a ta kamoska/veterinarka moze byt tiez uplne mimo. ;) BTW dost pochybujem, ze niekto nahlasi, ze ho napadol vlastny pes, resp. bratov pes (iny pripad, ktory poznam).

na RR nemam ziaden nazor, to plemeno ide uplne mimo moj vkus, takze o nom ani nic viac neviem.

p. s. to VZN je des, to nespochybnujem. ;)
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 20:37:40
00
birko
nemusíš sa ospravedlňovať ja len tvrdím, že neuznávam všeobecný pojem nebezpečný pes, ale nebezpečný (nevhodný a nespôsobilý chovateľ) toho, či onoho plemena. Môj pes tiež pokúsal mňa (moja chyba) a napadol sestru (jej chyba). Ide mi o pojem "neodôvodnený a nevyprovokovaný útok". Tvoj názor samozrejme akceptujem, len sa snažím problém rozoberať s inteligentným a problematiky znalým komunikačným partnerom. Ale už asi spamujeme tému. :) Ď za názory.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 20:48:55
00
chjaj... to s tou "alfou" je tiež len pozostatok pseudopoznatkov založených na povrchných pozorovaniach spred 50 a viac rokov...
štatistiky sú skreslené tým, že je povinnosť nahlasovať všetky poranenia od psov, ale okolnosti sa už neskúmajú/nehlásia... väčšina poranení ide na vrub obyčajnej nepozornosti či mňa/handlera alebo rozjašeného psa, mám skúsenosť, že keď som robil figuranta a zle si nasadil ultramoderný (a inak fakt dobrý) rukáv, tak po zákuse rotvíka to bolo fakt za hranou, a sranda je, že havino to zistil prvý a - pustil :) modrina bola riadna, samozrejme...

"Rodinná návšteva":
scontent.xx.fbcdn.net
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:09:27
01
Ten zhluk bielych chlpov na posteli je gaucovy maltezak predpokladám :)
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:11:42
00
To je ako tvrdiť, že jedovatý had je rovnako nebezpečný ako škrečok. Ako páni psíčkari by ste mali veľmi dobre vedieť, že niektoré plemená sú náklonnejšie k agresivite než iné.Taký pitbul potrebuje skúseného majiteľa práve preto, že ak sa zle vychová, môže ublížiť s výrazne väčšou pravdepodobnosťou než napr. labrador, čo je v podstate večné šteňa. Samozrejme riešenia úradníkov nijako neobhajujem, len si tu neklamme. :)
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:23:28
01
No občas sa snaží skúsiť, či náhodou nebude dominovať a treba ich usmerniť (RR). Na foto pekný zverinec. Foto u nás.

Prílohy:

IMAG0575.jpg
IMAG0575.jpg 632.93 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

23072013360.jpg
23072013360.jpg 470.27 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:25:01
05
To je west highland white terrier, podobne ako tá nad Bayou (to čierne - štendo flat coated retrievera), tzv. tetky - keď Elfina mala štendá, teda aj moju pani mangelku (ja ich fakt na tej foto nerozoznám, obe sú totálna kópia Xamby, Elfininej babky, Heidinej prababky), tak fungovali ako "support members" :)
Všetci psi sa stávajú gaučákmi, len čo im ukážeš gauč :D :D :D (najsamgaučáky sú dogy!!! okamžite pochopia a už ich odtiaľ tak ľahko nezduríš :P) včera som zrovna takmer vyhral KOŇA a skonštatoval som, že škoooda, ale aspoň nemusím zháňať väčšiu posteľ :D
zvieratká vedia oceniť ľudské vynálezy slúžiace na lepšiu kvalitu vyvaľovania sa a oddychovania :)
http://www.miniaturehorsetalk.com/index.php?/topic/99132-who-let-the-min-in-or-whos-been-laying-in-my-bed/
a už sme mali aj zážiteček ako si teliatko našlo otvorené dvere do domu a automaticky okupovalo gauč :D
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:32:39
01
Anythingelse: ani PB a spol. ne"ubližujú" nejako "s úmyslom", oni sú proste, ako hovoria bratia Česi, takí "klackovití". Teda, pokiaľ sa nejedná o psa pod kuratelou nejakého hlavohruďa kotrbisticko-kotletistického štelungu patriaceho do lochu. Ale ten pes je aj vtedy - na rozdiel od majiteľa - resocializovateľný.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:39:01
01
Naozaj sú plemená, ktoré boli úmyselne šľachtené za účelom agresivity a čo najväčšieho dorazu na útok. Môj subjektívny názor je, že názov skupiny má byť "plemená so špeciálnym určením" a ich chov by mal byť kontrolovaný.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:51:32
00
a co im brani dat takym velkym psom kosik na pysk? ma to silu ako kon, ale aspon nepotrha osoby.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 21:54:17
00
Videl si niekedy NO útočiť s nasadeným košíkom? Ja áno a osobne by som bol radšej, keby sa zakúsol.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 22:03:53
00
neviem, nevidel. aj s drapakmi, pazurmi sa da velmi ublizit.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 22:05:14
00
arrow_left1974TGS napísal:
Naozaj sú plemená, ktoré boli úmyselne šľachtené za účelom agresivity a čo najväčšieho dorazu na útok.

Neboli, celá story je oveľa zložitejšia a pravdu povediac, známa iba vo fragmentoch a ťažko nejako "rozpojiť" pravdu od legiend.
Všetci "bulls" boli pôvodne plemená určené na pomoc pri manipulácii s hovädzím dobytkom, takže bolo plusom, že boli "klackovití" a zniesli nejaký ten kopanec.
Zneužívanie na zápasy nastalo až v subkultúrach totálnych sociek (napr. írskych), ale to bol iba dôsledok toho, "že zniesli".
Napr. pri nejakých neapolských mastinoch a pod. sa síce uvádza, že akože sa ich pôvod odvodzuje od nejakých vraj existujúcich akože vraj bojových psov vraj používaných Rimanmi, ale ako všetci vieme, reči sa hovoria a tatarák sa žere a nijaká plemenná kniha to nedokladá. NIJAKÁ plemenná kniha neexistuje pre NIJAKÉ plemeno do asi polky 19. stor., kedy sa začalo s niečím, čo prerástlo do dnešnej kynológie, a teda všetko, čo bolo predtým, sú len skazky a nedoložené legendy. A keďže prvé zákazy psích zápasov siahajú dokonca ešte pred tento horizont (Anglicko cca. 1830!!!), je "pretty unlikely" odvodzovať dnešné akékoľvek plemeno od nejakého "zápasníckeho", ktoré sa k tomu BTW aj tak dostalo iba nešťastnou náhodou. A to nehovorím o tom, že tie legendy hovoria aj to, že síce sa pozitívne hodnotila "gameness" proti iným psom, ale voči človeku museli byť neagresívni!!! To vám už "médiá", ktoré chcú konflikty, "zabudnú" povedať... FYI, tá tradícia, ktorú tak milujú (ale iba sčasti) mediálni vydupávači strachu, takisto hovorí, že pred zápasom bolo rituálom, že psa obriadil (vykúpal etc.) majiteľ súpera a isté je, že ani "rozhodca" v pite nechcel prísť k úrazu.
Čo bolo pred cca. 1850-80 nevie doložiť nikto a je to iba legendistika. A po vzniku modernej kynológie nebolo "za účelom agresivity a čo najväčšieho dôrazu na útok" šľachtené ŽIADNE plemeno. Prakticky KAŽDÝ plemenný štandard FCI obsahuje ako Z CHOVU VYLUČUJÚCU VADU agresivitu (čo samozrejme bežní človíčci a bulvárni škrabáci nevedia). Existuje jedno jediné plemeno spadajúce pod FCI kde je kvôli tomuto bodu rozpor medzi FCI a jeho garantujúcim národným chovateľským klubom, kde tí "národní" argumentujú nejakou "odôvodnenosťou" agresivity na ľudí, ale FCI je zásadne proti a tak sa dokonca chovatelia forkli, časť chovu je pod FCI s agresivitou vylučujúcou, ortodoxi pod národným s povolenou "orazenosťou". Nebudem tu to plemeno otvorene zhadzovať, lebo by sa toho náhodou mohli chopiť nejakí mediálni idioti.
Aby ste boli v obraze, tak na normálnej výstave, čo nie je "súťaž krásy", ako to uvádzajú "médiá", ale posúdenie súladu so štandardom, príde hafan do styku s X inými psami. Ak by mal agresívny náznak, letí elegantným obloukem, nie že dostane BOBa či BISa (Best of Breed/Best in Show). Všetci psi si musia nechať v pohode lesnej prezrieť chrup, samci skontrolovať zostúpené semenníky, musia sa "slušne správať" medzi desiatkami iných psov. Nevidím miesto pre nejakú "šľachtenú agresivitu".

Naposledy upravil tulenik dňa 26.03.2016 - 22:58:06, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 26.03.2016 - 22:39:26
00
Dufam ze to neskonci ako vzdy, ked tu svoje zarucene vedomosti prezentuju hlavne ludia, ktori psa nikdy nemali... Ale aby som nebol len negativny, fakt ma dostalo ze tym VZN je zakazany chov "brazilskej filky" :-D
A v to aktualnom je boxer... nielen nezakonne, ale aj vrcholne diletantske, ako tu uz bolo napisane. Zaujimala by ma rozprava nantemu "preco boxer ano a dalmatin nie" :-(
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 22:47:14
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up