Craobs s tými ostatnými hlodavcami by som to tiež tak nehrotil, vždy platí, že zviera má PRE SEBA rozumu dosť(aj keď je to v podstate úplne blbý had), a že po ňom vyžaduješ, aby sa nejako správalo, je chyba človeka... konkrétne škrečok je ťažký sólista, ktorý ťa má v troobe a prípadne si ešte pred tebou chráni teritórium. Holt potkaní klan a ľudský klan je niečo pomerne podobné a vieme si navzájom čítať sociálne správanie. Ale sranda je aj s myšami, ja som zažil pred pár týždňami nie málo srandy pri prespatí v šope, kde sa večer odkiaľsi zjavilo pár pojašených výtržníc a dalo sa robiť nenormálny bordel

Morča takisto rozhodne nie je tupé, pozná členov rodiny, počúva na meno, v nebezpečí hľadá ochranu (týmto pozdravujem okolité túlavé mačky), rado sa hrá... mal som samca vychcanca lenivca, ktorý bol rádove menej akčný ako samice, ale tupý, to nieee.
Inak chovy týchto potvoriek je dobré občas občerstviť aj divým materiálom, samozrejme po patričnej karanténe. U potkanov je to ale trošku problém... votrelec podlieha instant killu... musí sa nechať "prepáchnuť".
Ondy: jazvečíci sú tiež riadni vychcánkovia a herci, ono sa to nezdá, ale zvládnuť jazvečíka chce skúsenosti a dávku nekompromisnosti, inak sa sám pasuje do úlohy manipulátora širokého okolia

Inak s naším škrečkom poľným mám peknú skúsenosť - raz som ho vyrušil pri obede a samozrejme začal po mne skákať a papuľovať, ešte mu list v tlamky trčal, snažil som sa ho udržať nasratého, ale v snahe dohrabať sa k foťáku som poodišiel nad únikovú vzdialenosť a tak mi malý ale zdravo natočený potvorák zdrhol... nezdá sa to, ale bývalí bežní škodcovia syseľ a škrečok sú dnes zvieratá chránené a ohrozené vyhynutím...