heh tak poriadne cvičte nových vodičov nech nemáme toľko nehôd

Snažím sa pri výcviku žiakov v autoškole ponúknuť čo najviac tak, aby sa človek vedel samostatne s autom v premávke bezpečne pohybovať. Počet hodín praktickej jazdy určujú učebné osnovy. Ak navrhnem žiakovi pred záverečnými skúškami priplatiť si ďalšie jazdy, lebo mu to veľmi nejde, koľkí tak urobia? Jeden z 500.
Ak sa 18-ročnému chalanovi máli jazdiť v autoškole na vytuningovanej Oktávii, myslíš, že on sa bude na otcovom (svojom) BMW chovať ohľaduplne?
Autoškoly nespôsobujú dopravné nehody. O vydaní vodičského preukazu rozhoduje skúšobný komisár (policajt). On je zodpovedný za to, koho do premávky pustí. On rozhoduje o vydaní (nevydaní) vodičáku. Niektorí žiaci celý výcvik jazdia zodpovedne, na skúškach dostanú trému, zbabrú jazdu a vodičák nemajú. A ten, kto ledva udrží auto na ceste ho dostane, lebo mu jazda na skúškach zázrakom vyšla. Ja nemôžem ukázať na niekoho: ty na skúšky nepôjdeš, ešte si to nezvládol. On absolvoval kompletný výcvik, tak na skúšky chce ísť. A dopadne to tak, ako som napísal vyššie.
Na záver: vydaný vodičák ma oprávňuje jazdiť, no nehovorí o tom, že jazdiť viem.