Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
fašizmus nemôže ctiť demokratické princípy lebo fašizmus je autoritársky politický systém, bez ohľadu na to či v konečnom dôsledku robí dobro alebo zlo
??? Mám rozvinuť debatu, či existujú biologické druhy živých organizmov, či takáto presne vymedzená a ohraničená škatuľka má reálny základ, a že človek patrí do monofylaktickej skupiny “ryby” a rozhodne sa nevyvinul z “opice” lebo človek stále “o*****” je
Či čo vám vadí, že chcem aj v politike pomenovávať veci pravím menom a že v takýchto umelých konštruktoch nikdy neboli, nie sú a nikdy nebudú presné jednoznačne všeobecne akceptované hranice?
lapaloma takže, keďže tu nemáme diktatúru, tak tu nemôžu byť fašistické strany, alebo strany vyznavajúce viaceré fašistické ideály? Aj SNS vyznáva fašistické ideály. Previnila sa teda tresným činom fašizmu alebo “demokratického” rozkradnutia štátu? V mojich očiach dokonca SNS je všetko možné, ale ako fašistickú stranu ju neoznačujem (hoc za Slotu to už bolo na hrane).
Ked uz sa nad niecim tolko zamyslas, je dobre zacat definiciou, nakolko aj samotny fasizmus je pojem velmi siroky a kazdy ho moze chapak inak. https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1izmus
Ale teraz uz kasli na to.
ine bomby ides 🤟 fasizmus a komunizmus su zo svojej podstaty zlocinecke ideologie, u oboch ide o revoluciu/znovuzrodenie spolocnosti/naroda (u fasizmu/nacizmu), obe musia mat nepriatela, komunizmus ma triedny boj, na ktoreho konci bude robotnicky raj a fasizmus ma ocistu od kohokolvek, cize obe ideologie nakoniec dospeju k nejakej forme likvidacie oponentov, to je pointa… bodka, tak tu prosim nepis kraviny v zmysle, ze vlastne to dodrbali ludia ale ta ideologia nemusi byt zla ok
fašizmus nemôže ctiť demokratické princípy lebo fašizmus je autoritársky politický systém, bez ohľadu na to či v konečnom dôsledku robí dobro alebo zlo
myslim, ze tu bolo povedane vsetko. ostatne onanovanie nad fasizmom je zbytocne.
fasizmus popiera zo svojej podstaty demokraticke principy.
Ked uz sa nad niecim tolko zamyslas, je dobre zacat definiciou, nakolko aj samotny fasizmus je pojem velmi siroky a kazdy ho moze chapak inak. https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1izmus
"Slovo fašizmus pochádza z talianskeho slova fascismo (=fašizmus), ktoré pochádza talianskeho slova fascio (=zväzok, otep; zväz, združenie)."
tak ma napadá, či sa tí Taliani náhodou neinšpirovali u Svätopluka?
Kazdopadne mame u nas platny zakon, v ktorom sa pise:
Kto verejne popiera, spochybňuje, schvaľuje alebo sa snaží ospravedlniť holokaust, zločiny režimu založeného na fašistickej ideológii, zločiny režimu založeného na komunistickej ideológii alebo zločiny iného podobného hnutia, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
veru mohol, ale radsej by som ho videl ako vedla dalsich sudruhov, s internacionalou na perach bezi v ustrety UA gulometnemu hniezdu niekde pri Vulhedare 😊
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Či čo vám vadí, že chcem aj v politike pomenovávať veci pravím menom a že v takýchto umelých konštruktoch nikdy neboli, nie sú a nikdy nebudú presné jednoznačne všeobecne akceptované hranice?
lapaloma takže, keďže tu nemáme diktatúru, tak tu nemôžu byť fašistické strany, alebo strany vyznavajúce viaceré fašistické ideály? Aj SNS vyznáva fašistické ideály. Previnila sa teda tresným činom fašizmu alebo “demokratického” rozkradnutia štátu? V mojich očiach dokonca SNS je všetko možné, ale ako fašistickú stranu ju neoznačujem (hoc za Slotu to už bolo na hrane).
A niekde tvrdím, že fašizmus môže robiť dobro?
myslim, ze tu bolo povedane vsetko. ostatne onanovanie nad fasizmom je zbytocne.
fasizmus popiera zo svojej podstaty demokraticke principy.
https://twitter.com/UAWeapons/status/1628030764309782533
V kazdom z nas je kus fasizmu podla tej wiki definicie
"Slovo fašizmus pochádza z talianskeho slova fascismo (=fašizmus), ktoré pochádza talianskeho slova fascio (=zväzok, otep; zväz, združenie)."
tak ma napadá, či sa tí Taliani náhodou neinšpirovali u Svätopluka?
Kto verejne popiera, spochybňuje, schvaľuje alebo sa snaží ospravedlniť holokaust, zločiny režimu založeného na fašistickej ideológii, zločiny režimu založeného na komunistickej ideológii alebo zločiny iného podobného hnutia, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
preco blbos dlaha nesedi ? aj by mohol.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://twitter.com/Tendar/status/1627973571090780160/photo/1
https://twitter.com/EvaTrmx86qc7r/status/1627995028629950464
ale naozaj, tento typek si len preostroval zrak, alebo bol zvedavy, s ktorym okom vidi ostrejsie