Lokalizácia
Formulár sa odosiela
flegko prosim, ak k tomuto mas nejaky zdroj, resp nepotrva dlho jeho najdenie ... toto by ma fakt zaujimalo, cista zvedavost: "gro svojich si nechava v zalohe"
Zobraziť komentár 31.08.2023 - 21:19:33
00
arrow_leftMarli napísal:
flegko prosim, ak k tomuto mas nejaky zdroj, resp nepotrva dlho jeho najdenie ... toto by ma fakt zaujimalo, cista zvedavost: "gro svojich si nechava v zalohe"

Skus byt konkretny, pretoze neviem na co konkretne sa pytas, Citacia by nezaskodila.
Zobraziť komentár 31.08.2023 - 21:24:17
00
Tvoj prispevok o 2 vyssie nad mojim, 21:00:16,
(Ja ze so pamatas, ci napises ;))

Najdes, zacina to "Ano RU armada stratila svoje najlepsie jednotky este na zaciatku vojny, ale na rozdiel od UA posiela do vojny naozaj plebs, vacsinou etnickych obyvatelov a gro svojich si nechava v zalohe, kdezto za UA..."

Akurat pri citacii celej vety sa moze stratit to 'gro' atd, co ma zaujima
Zobraziť komentár 31.08.2023 - 21:52:45
00
Aha uz som pochopil.... to je znama vec, ze vacsinu RU armady tvoria etnicke mensiny a plebs, ze nabor sa robi okrem roznych pridruzenych republik a oblasti hlavne na vidieku, ze do vojny poslali nizsiu triedu, starsich jedincov, nezamestnanych, povalacov...proste hocikoho koho moze ruska spolocnost viacmenej postradat. Videl si koho UA vojaci vacsinou zajali na videach? Vacsinou na pohlad chudaci, socialne, fyzicky aj mentalne.
Najdi mi na fronte mlade rodileho ruskeho vzdelaneho mladika z Petrohradu, ci z Moskvy. Urcite najdes, ale porovnaj to pomerovo s ostatnymi skupinami, co som hore vymenoval a zistis, ze nie je Rus ako Rus a ze tych svojich si Rusko zatial setri. Putin nebude riskovat vzburu strednej triedy vo velkomestach, zase tak blby nie je. Je logicke, ze radsej prides o niekoho kto pre spolocnost nebol az tak prinosny, pripadne jeho smrt ma minimalny vplyv na nalady v spolocnosti. Koho v RU zaujima nejaky Burjat?
Za UA sla z presvedcenia bojovat elita naroda, duchovna, intelektualna, nacionalna, ludia ktorym slo o princip. A o tu elitu uz vacsiou prisli, takze nastupuje 2.vlna a to su uz ti, ktorym sa frontu az tak nechce. Preto ta sprava od toho polskeho dobrovolnika, preto tie vyhlasenia Zelenskeho v poslednych dnoch. Dochadzaju ludia, dobrovolne zomierat sa nikomu na frontu ist nechce.
Som zvedavy kolko z miestnych protiruskych bijcov by sa pri takomto konflikte na SK zdekovalo na zapad aj so svojimi rodinami. Verim, ze dost, kopec mojich kamosov, ktori podporuju UA vo vojne mi jasne povedalo, ze keby sa to stalo u nas seru na stat a zdrhaju s rodinami na zapad. Ja ich za to neodsudzujem, dokonca to chapem a keby mam inu povahu zachovam sa rovnako. mam zenu, deti, zomierat sa mi nechce, ved nam tu vladne (bude) Fico...proste si to zdovodnim.
Ale predstava, ze sa mi nejaky rusak spaciruje po dome, hrabe sa mi vo veciach a berie si moju pracku mi proste nedovoli odist z domu, takze ja by som tu zostal (rodinu by som vsak na zapad poslal urcite). Nie je to vzletny dovod v narodoveckom style "Za Boha a za narod", je to dovod, ze mna nikto napadat vo vlastnom dome(state) nebude. A uz vobec nie nejaky deges z vychodu. Alebo z juhu, to je jedno;o).
Zobraziť komentár 31.08.2023 - 23:33:28
00
No dobre, skratim to: s tymto v uvode suhlasim/chapem/je zname, opakované; "to je znama vec, ze vacsinu RU armady tvoria etnicke mensiny a plebs, ze nabor sa robi okrem roznych pridruzenych republik a oblasti hlavne na vidieku, ze do vojny poslali nizsiu triedu, starsich jedincov, nezamestnanych, povalacov...proste hocikoho koho moze ruska spolocnost viacmenej postradat."

Co som chcel vedieť,ci je zname nejake cislo,cisla na XYZ doteraz odvedenych, povolanych,nasadenych vs ABCD "gro svojich si nechava v zalohe" (kvantifikacia, ci aspon kvalifikovany odhad...ci to nie je len nicim nepodlozeny pocit)

Ak nemas 'poruke', netrap sa, je to jedno
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 00:31:39
02
Flegko, hras sa tu na jednookiego kráľa, objektívneho nezávislého nestranného agregatora najdôležitejších najpravdivejsich informácií a potom sa tu logujes a prispievas pod svojím ďalším staronovým sachovym nickom, tváris sa v ňom akoby si sa len včera dozvedel že v UA je vojna a potlapkavas sa po pleci s silne anti UA vyhranenými individuami podľa ich príspevkov na 99% voliacimi milanka a minka. A potom sa divis že nemáš nikoho doveru? To naozaj?
Čo môžeš povedať na svoju obhajobu ? Načo mal slúžiť ten garykramnik? Koľko dalsich (okrem tých znamych 3 ) účtov ešte na mtbikeri máš?

A teraz úprimne: máš rád šach?
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 07:02:30
04
Arming against Putin - NATO in the Baltic Sea | DW Documentary
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 07:07:00
00
je to veľký šachista.5D.
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 11:02:10
00
zaujímavé video-Ruzáci majú velké problémy vo Verbove,ich obrana sa rúca dominovým efektom:

https://www.youtube.com/watch?v=xTNp3RphCEg
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 11:19:46
00
toto sa asi nedá vyklepať :lol:

https://twitter.com/visegrad24/status/1697369241547137243
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 15:04:45
02
arrow_leftMinikin napísal:
Flegko, hras sa tu na jednookiego kráľa, objektívneho nezávislého nestranného agregatora najdôležitejších najpravdivejsich informácií a potom sa tu logujes a prispievas pod svojím ďalším staronovým sachovym nickom, tváris sa v ňom akoby si sa len včera dozvedel že v UA je vojna a potlapkavas sa po pleci s silne anti UA vyhranenými individuami podľa ich príspevkov na 99% voliacimi milanka a minka. A potom sa divis že nemáš nikoho doveru? To naozaj?
Čo môžeš povedať na svoju obhajobu ? Načo mal slúžiť ten garykramnik? Koľko dalsich (okrem tých znamych 3 ) účtov ešte na mtbikeri máš?

A teraz úprimne: máš rád šach?

Ano hravam sach, na amatera som celkom dobry, ale bezny ligovy hrac ma na 99% da (obcas s takymi hravam). Ale sklamem ta, konto mam len jedno. Som na chess.com, kldune mozme zahrat...ak poznas pravidla;o).
Velmi ma zaujala ta vasa paranoja, ze vidite za kazdym rohom nepriatela, citite rufilnu pachut, vymyslate si svoje vlastne teorie ako tu mam viacero uctov, tlapka sa po pleci s imagirnamymi antiukrajincami...naozaj mi to pripomina stredoveky hon na carodejnice, ale hon na komunistov v USA po vojne.
Pomaly diagnoza pre doktora.
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 16:04:35
00
arrow_leftMarli napísal:

Co som chcel vedieť,ci je zname nejake cislo,cisla na XYZ doteraz odvedenych, povolanych,nasadenych vs ABCD "gro svojich si nechava v zalohe" (kvantifikacia, ci aspon kvalifikovany odhad...ci to nie je len nicim nepodlozeny pocit)

Ak nemas 'poruke', netrap sa, je to jedno

Ano je zname cislo padlych, aspon tym, co mali nekrolog, ktore dali k dizpozicii Meduza a Mediazone. Takze kludne si to najdi.
Mediazone pekne ukazuje pocet mrtvych podla oblasti, odkial boli.
Podla poctu mrtvych vies odhadnut pocet nasadenych pri rovnomernom rozlozeni.
Takze nie, nevycucal som si to z prsta a trvam si na tom co som napisal. Ukazuju to cisla, dava to logika, keby si na mieste Putina spraval by si si rovnako.
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 17:41:15
00
Takže možete analyzovať ...ak máte hovnô na práci . Ja radšej ináč strávim čas , a túto príjemnú správu si vychutnávam .

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 21:36:04
01
Tak nic, ohadovat podla poctu padlych fakt nejdem.

Myslel som,ze su zname nejake aspon odhady typu nasadenych 1-1.5 mil, v zalohe 3-4-5 mil (tieto cisla prosim nebrat vazne, je to len ukazka/priklad)

Potom by platilo,ze gro svojich si este nechava v zalohe.

Na mieste P by som sa nespraval rovnako. Na mieste P by som nebol. Nie som posuk, megaloman ani sachista ci diktator.
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 22:36:57
00
Putler musí mať bohovské zálohy, keď už výsadkárov teraz sype do zákopov...
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 23:16:51
04
keyboard_arrow_up