Aha uz som pochopil.... to je znama vec, ze vacsinu RU armady tvoria etnicke mensiny a plebs, ze nabor sa robi okrem roznych pridruzenych republik a oblasti hlavne na vidieku, ze do vojny poslali nizsiu triedu, starsich jedincov, nezamestnanych, povalacov...proste hocikoho koho moze ruska spolocnost viacmenej postradat. Videl si koho UA vojaci vacsinou zajali na videach? Vacsinou na pohlad chudaci, socialne, fyzicky aj mentalne.
Najdi mi na fronte mlade rodileho ruskeho vzdelaneho mladika z Petrohradu, ci z Moskvy. Urcite najdes, ale porovnaj to pomerovo s ostatnymi skupinami, co som hore vymenoval a zistis, ze nie je Rus ako Rus a ze tych svojich si Rusko zatial setri. Putin nebude riskovat vzburu strednej triedy vo velkomestach, zase tak blby nie je. Je logicke, ze radsej prides o niekoho kto pre spolocnost nebol az tak prinosny, pripadne jeho smrt ma minimalny vplyv na nalady v spolocnosti. Koho v RU zaujima nejaky Burjat?
Za UA sla z presvedcenia bojovat elita naroda, duchovna, intelektualna, nacionalna, ludia ktorym slo o princip. A o tu elitu uz vacsiou prisli, takze nastupuje 2.vlna a to su uz ti, ktorym sa frontu az tak nechce. Preto ta sprava od toho polskeho dobrovolnika, preto tie vyhlasenia Zelenskeho v poslednych dnoch. Dochadzaju ludia, dobrovolne zomierat sa nikomu na frontu ist nechce.
Som zvedavy kolko z miestnych protiruskych bijcov by sa pri takomto konflikte na SK zdekovalo na zapad aj so svojimi rodinami. Verim, ze dost, kopec mojich kamosov, ktori podporuju UA vo vojne mi jasne povedalo, ze keby sa to stalo u nas seru na stat a zdrhaju s rodinami na zapad. Ja ich za to neodsudzujem, dokonca to chapem a keby mam inu povahu zachovam sa rovnako. mam zenu, deti, zomierat sa mi nechce, ved nam tu vladne (bude) Fico...proste si to zdovodnim.
Ale predstava, ze sa mi nejaky rusak spaciruje po dome, hrabe sa mi vo veciach a berie si moju pracku mi proste nedovoli odist z domu, takze ja by som tu zostal (rodinu by som vsak na zapad poslal urcite). Nie je to vzletny dovod v narodoveckom style "Za Boha a za narod", je to dovod, ze mna nikto napadat vo vlastnom dome(state) nebude. A uz vobec nie nejaky deges z vychodu. Alebo z juhu, to je jedno;o).