kopírujem z uzavretej skupiny-Ruzká ekonomika ide "na *****"
Na twitterových účtech které se snaží sledovat ruskou ekonomiku a u kterých si nikdy nejsem úplně jistý, jestli se orientuju v problematice kterou řeší a v termínech které používají, protože svět velkých financí je mi španělskou vesnicí, jsem před pár dny narazil na lapidární konstatování "Prvním Rusům banky zmrazí vklady už v lednu..."
Tady jsem to neopakoval, protože jsem prostě nedokázal posoudit jak moc jde o přehánění nebo přání otcem myšlenky....
Ale v podstatě o stejném mechanismu, kterým k tomu má dojít, píše poměrně dost seriozní ruský kanál VCHK-OGPU:, s víc než milionem sledujích. Což není jen měřítko jeho váhy, ale hlavně měřítko síly, s jakou ta zpráva padá do ruských uší!"
Stanovisko zdroje VCHK-OGPU:
"Zůstatky Fondu národního blahobytu (FNB, tzv. fond pro deštivé dny) budou uloženy na podřízených vkladech v bankách. Podle skromných odhadů zbývá ve Fondu národního blahobytu 4 až 6 bilionů rublů. Ve skutečnosti jde o skrytý pokus nějakým způsobem podpořit banky, které jsou na pokraji krachu. Tyto vklady lze totiž po zvláštním povolení přeměnit na akcie bank. Naše předpověď se tedy naplňuje: vklady budou přeměněny na bankovní akcie. Jako první půjde do akce poslední záchranná
vesta ekonomiky - Fond národního majetku. Dále se všichni občané budou moci stát "akcionáři" bank, neboli jak říkával Léňa Golubkov z MMM: "Nejsem příživník, jsem partner." Tak může skončit definitivní destrukce finančního systému a občané přijdou o své úspory."
https://www.facebook.com/groups/390862303211503/posts/889346793363049/