Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Únik 2 milionů tajných dokumentů odhaluje ruské jaderné základny. Mělo by se jednat o historicky největší únik tajných informací z bažin. Vezměte v úvahu právě to, že jedině na jaderném zastrašování stojí ruská doktrína.
Evropští novináři z Danwatch a Der Spiegel získali přístup k obrovskému množství - cca dvou milionů dokumentů, které podrobně popisují ruská strategická jaderná zařízení. Mezi nimi jsou podrobné plány utajené základny v Jasném, kde jsou umístěny rakety Avangard, včetně nejmenších detailů od umístění toalet a map tunelů až po bezpečnostní systémy a sledovací kamery.
https://x.com/dngcze/status/1927713188797153510
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 23:06:16
00
takéto úniky nie su náhoda.
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 23:26:41
00
Chlapci a dievčatá. Tá informácia akurát hovorí, že niekde napísali, že ...

Kiež by to bola pravda. Ja som skôr skeptik. Od dávna. Uvidíme.
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 23:31:40
00
bude to fejk...majú tam hajzle.
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 23:37:38
021
včera na dvojke v relácii Do kríža,bola celkom zaujímavá debata
Zobraziť komentár 29.05.2025 - 09:49:14
00
Vám vadí slobodní média?
Ano! Dobrý novinár je mŕtvy novinár!
Zo stretnutia českej komunistickej strany Stačilo!
https://www.instagram.com/reel/DKKBwvRMj6p/
Ľudia, nebuďte prosím ľahostajní. Ani jeden z nás nemôže poľaviť. Lebo ruSSkí kolaboranti a zlo ide na plné obrátky...
Zobraziť komentár 29.05.2025 - 10:16:39
18
do kríža a rusácke filcky daniška a palko + moskovský učeň a ficova žehlička lajčák.
Zobraziť komentár 29.05.2025 - 12:43:08
03
arrow_lefttriki napísal:
do kríža a rusácke filcky daniška a palko + moskovský učeň a ficova žehlička lajčák.

No to musela byť vyvážená diskusia.
Zobraziť komentár 29.05.2025 - 12:48:15
03
z ruského štandardu ho vyd.bali aj s celou suitou lebo už toho aj tam mali dosť tak pokračuje za naše dane v štátnej stv.

https://www.youtube.com/watch?v=sWTU1VWvzvY
Zobraziť komentár 29.05.2025 - 13:32:00
00
Peter Lelovič.
6 h ·
Furt se mě někdo ptá na zdroje. A já to furt odbývám. Z prostého důvodu: sleduji jich desítky. A z nich si skládám celkový obrázek. Když se mi něco nezdá, použiji ty nejjednodušší věci. Mapu. Kalkulačku. Dostupnou statistiku.
A tu vidíte výsledek: po roce nemusím změnit ani čárku. Můžu akorát doplnit pár detailů: ukrajinská armáda už zveřejňuje statistiky vystřelených dělostřeleckých nábojů větších ráží.
Momentálně je ruský průměr 5 000 denně. Což je za rok 1 825 000. Z čehož je v současnosti (podle ruských frontových zdrojů) minimálně polovina korejských. Ale na úplně prstocucový kliky honící titulek to bylo tenkráte dobrý, ne?
Jo – a porodnost v Rusku podle posledních dostupných zpráv klesla na úroveň konce 18. století. Na ženu 1,1 dítěte. Ne že by tenkráte ženy rodily méně. Ale o tolik méně dětí přežilo.
V tomhle už Putin opravdu dosáhl velikosti Kateřiny Veliké. Jo – a mimochodem, od května už ruský statistický úřad porodnost skryl. Nět nomera - nět problěma. 😉
Gubernátoři oblastí mají dvě priority: kupovat muže do armády a zvyšovat porodnost. Už v pěti oblastech vyplácejí odměny žákyním desetiletek, pokud otěhotní už na škole. Jestli se z toho pro některé chuďase stane nový dostupný biznis, když všechen v okolí už umřel, se zatím neví.
Nicméně rady plastických influencerek, jak si nabrnknout chlapa, právně si ho pojistit, vyslat na frontu, shrábnout prachy za mrtvolu a pak si koupit "šikarnyj" byt, se už na ruském internetu objevily.
Sleduji to všechno denně po tři roky a tři měsíce. Netlačí mě přitom normy, kolik toho musím napsat, abych si zasloužil mzdu. Nepotřebuji tedy gůglit kulervoucí titulky, ze kterých (na myšlení nemám čas) musím sesmolit senzační zprávu, na kterou bude klikat spousta lidí, aby mě redakce měla z čeho zaplatit.
Když je o čem, píšu, když ne, mlčím. Také se umím bavit jinak. Kromě toho, že se živím něčím jiným. Tedy, ne úplně. Desítky let analyzuji spousty zdánlivě nesouvisejících dat. A tohle vlastně není nic jiného.
Nikdo mi za to nic nedluží a já nedlužím nic vám. Nedělám z toho vědu, takže na bibliografii jenom kašlu. Na tu u toho fakt nemám čas ani náladu. Tohle je Facebook, ne peer-reviewed vědecký časák.
Fakta by měla stačit. Neustále je ověřuje budoucnost.
Motivuje mě právě ta spousta hovadin tohoto druhu, které produkuje neprofesionalita, hloupost a jo, nezřídka i ruské prachy (nenechte se plést, i v západních redakcích).
Takže stále platí má stará rada: čtěte nebo nechte bejt - váš boj. 😛
Zobraziť komentár 29.05.2025 - 17:33:17
01
Česká učiteľka, ktorá schvaľovala ruskú inváziu na Ukrajinu, dostala podmienku a zákaz činnosti s deťmi. Pražský súd ju potrestal za ospravedlňovanie genocídy a popieranie vojnových zločinov. Martina Bednářová musí absolvovať kurz mediálnej gramotnosti, pretože podľa sudkyne má problém s rozlišovaním pravdy, lži, propagandy a dezinformácií. Bednářová svoj názor nezmenila. https://dennikn.sk/minuta/4665801/

Obrázok 1) Českú učiteľku padlú v hybridnej vojne obhajuje na sociálnych sieťach dalšia obeť propagandy, Jana Šúrová.
Obrázok 2) dôkaz (študenti učiteľku nahrali), ktorý dokazuje vinu českej učiteľky a vyvracia klamstvá Jany Šúrovej
Obrázok 3) Syn Jany Šúrovej, Martin Šúr už v minulosti verejne vyjadril hanbu a vyzval mamu, aby prestala prísať sprostosti po internetoch

Také obyčajné ľudské príbehy, dokonalo spísané, ako sú ľudia načisto osprostení. Už lepší príklad neviem dodať.

Prílohy:

Jana Surova obhajuje cesku pro-ruSSKu ucitelku.png
Jana Surova obhajuje cesku pro-ruSSKu ucitelku.png 22.26 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Dôkazy proti ucitelke, nahrali studenti.png
Dôkazy proti ucitelke, nahrali studenti.png 24.29 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Syn padlej v hybridnej vojny pise ako sa za matku hanbi.jpg
Syn padlej v hybridnej vojny pise ako sa za matku hanbi.jpg 85.01 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 30.05.2025 - 09:54:55
112
O tejto nestastnici som uz cital nejaky cas dozadu, ale terazky ma prepadla velka myslienka, vedel by niekto odporucit zmysluplny kurz medialnej gramotnosti pre nasich blizkych padlych v hybridnej vojne ? 1m google vyskum ukazal ze specializovane profesne kurzy nie je problem najst, ale taky vseobecny pre dochodcov sa mi nezjavil ... idealne osobne odporucenie samozrejme ...

edit:oprava hrubky, fuj ...

Naposledy upravil ivast dňa 30.05.2025 - 10:53:41, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.05.2025 - 10:14:39
00
Toto by mala opozícia rozbehnúť na celonárodnej úrovni. Guláš, pivo, karafiát a kurz mediálnej gramotnosti.
Ak by sa časť dovzdelala, to by brutálne pomohlo. Ja viem, som večný naivný optimista, ale kto nič neurobí, prehrá.
Zobraziť komentár 30.05.2025 - 10:50:40
07
Už som to raz písal, súčasnej vláde vyhovujú sprostí voliči. Tá nikdy nemla a nemá záujem o takúto výchovu, keďže hybridná vojna a negramotní voliči ju dosadili do vlády. Znova by to bolo na neziskovom sektore aby suploval štát. Ale mám pocit, že Vladimír Šnídl, ktorý sa venuje hoaxom a dezinformáciam organizuje diskusie a snaží sa vzdelávať na túto tému.
Zobraziť komentár 30.05.2025 - 11:28:58
01
Lenze na taku diskusiu ti volici Fica ci Mazureka aj tak nepridu. Roky im socialne siete serviruju realitu sveta, aku chcu vidiet. Nejaka prednaska Snidla ich nie ze nezaujima, ale doslova uraza.

Ja vidim len dva sposoby, ako proti tomu bojovat. Bud brutalna regulacia (prevazne platenych) prispevkov a reelsov na socialnych sietach, mazanie preukazatelnych klamstiev, dezinformacii, mazanie duplikatnych uctov, viditelnych fake profilov, botov a podobne. Co by bol boj nielen s dotknutymi zaujmovymi skupinami ale aj so samotnymi soc.sietami, kedze by sa im vyrazne znizili zisky z reklam.

Alebo druha moznost - robit to iste. Vo velkom. Mat trolie farmy, ktore budu robit presne to iste ako tie ruske, len teda budu realitu krutit opacnym smerom. Aj s pouzitim vymyslov, klamstiev a podobne. Vyrazit klin klinom. Sypat do toho miliony a o par rokov by mohlo prist k prvym vysledkom.

Ina moznost podla mna nie je. Nezabudajte, ze zijeme v dobe, kde drviva vacsina populacie nepozera spravy, necita spravodajske portaly (zahranicne uz vobec nie). Svetonazor si robia na zaklade toho, co im podsuvaju algoritmy socialnych sieti. Tam sa momentalne vyhravaju volby.
Zobraziť komentár 30.05.2025 - 11:55:53
04
keyboard_arrow_up