Právo voliť sa odvíja od štátnej príslušnosti, čo má logiku.
Právo voliť od platenia daní a zdravotného poistenia logiku nemá. Touto logikou sa vylučujú z volebného procesu napr. študenti nad 18 rokov s trvalým pobytom na Slovensku.
Kus logiky najdes aj v tom druhom navrhu s vahou hlasu volica. Zalezi na uhle pohladu. Nikto tam nepise o neumozneni volit studentom ale len o tom, ze hlas cloveka ktory stat financuje viac by mal vacsiu vahu. Napr. student ci dlhodobo nezamestnany 1 a platca 3000 Eur na daniach rocne napr. 1,3. To je vsetko.
V roku 2012 Švajčiari odmietli šesťtýždňovú dovolenku
V roku 2002 Švajčiari odmietli návrh, podľa ktorého by sa skratil pracovný týždeň zo 42 na 36 hodín.
Alebo preco neni vaha hlasu pocitana pomerne k vyske odvedenych dani?
Myslis to tak, že čim vyššie ma clovek prijmy a dane, tym vacsí ma počet zamestnancov, vplyv na media a tym mensiu vahu by teda mal mat jeho hlas aby sa kompenzoval jeho vplyv na iných?
Veru uz aj v necyklo temach sa robia poriadky. Keby radsej ebergiu venovali temam ktore sa tykaju cyklo biznisu kedze to by malo mat maximalnu prioritu.
Obedy zadarmo v materskej a základnej škole su viazené na príslušnosť k etniku alebo trvalý pobyt v osade? Pochybujem. Máš zdroj?
To s tymi daňami máš tiež skreslené. To že ich odvádzaš (resp tuto povinnosť ma za teba zamestnávateľ, ty ju nemáš) mas tiež skreslené. To že ich odvadzaš nie je viazane na to, či si alebo nie si
Indián z osady. Ale na zamestnaný/nezamestnaný. Ak Indián z osady podniká (predstav si, aj takí sú), tak má normálne povinnosť podávať daňové priznanie ako neindian. Ale veď to veľmi dobre vieš aj tak.
Lebo všetci indoeuropia z osady každé ráno čakajú na bus do fabriky 😀
Vam pride logicke, aby clovek co odvadza dane a zdravotne v zahranici, mohol volit postou na Slovensku? Ani sa neunuva navstivit svoju krajinu.
Dnes sme sa v praci zhodli ze je to hlupost.
Ano mne to pripadá úplne logické a nechápem ako to môže pripadať niekomu nelogické. Áno rozhodne majú právo voliť a pokúsiť sa prispieť svojim hlasom vo voľbách tak aby sa im tu vôbec niekedy oplatilo vrátiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pretoze to volenie zo zahranicia moze vadit akurat len smerakom a kotlebam. A dobre im tak.
Právo voliť od platenia daní a zdravotného poistenia logiku nemá. Touto logikou sa vylučujú z volebného procesu napr. študenti nad 18 rokov s trvalým pobytom na Slovensku.
Len tak pre zaujimavost, Ako by asi dopadlo podobne referendum u nas? Schvalenim 52 tyzdnovej dovolenky 90% hlasov zucastnenych volicov?
V roku 2012 Švajčiari odmietli šesťtýždňovú dovolenku
V roku 2002 Švajčiari odmietli návrh, podľa ktorého by sa skratil pracovný týždeň zo 42 na 36 hodín.
Myslis to tak, že čim vyššie ma clovek prijmy a dane, tym vacsí ma počet zamestnancov, vplyv na media a tym mensiu vahu by teda mal mat jeho hlas aby sa kompenzoval jeho vplyv na iných?
Veru uz aj v necyklo temach sa robia poriadky. Keby radsej ebergiu venovali temam ktore sa tykaju cyklo biznisu kedze to by malo mat maximalnu prioritu.
https://volby.pravda.sk/virtualne-volby/
To s tymi daňami máš tiež skreslené. To že ich odvádzaš (resp tuto povinnosť ma za teba zamestnávateľ, ty ju nemáš) mas tiež skreslené. To že ich odvadzaš nie je viazane na to, či si alebo nie si
Indián z osady. Ale na zamestnaný/nezamestnaný. Ak Indián z osady podniká (predstav si, aj takí sú), tak má normálne povinnosť podávať daňové priznanie ako neindian. Ale veď to veľmi dobre vieš aj tak.
Lebo všetci indoeuropia z osady každé ráno čakajú na bus do fabriky 😀
Aj tu fóre sú takí, ktorým by sa taký “bestarostný” život páčil...
Dnes sme sa v praci zhodli ze je to hlupost.
Ano mne to pripadá úplne logické a nechápem ako to môže pripadať niekomu nelogické. Áno rozhodne majú právo voliť a pokúsiť sa prispieť svojim hlasom vo voľbách tak aby sa im tu vôbec niekedy oplatilo vrátiť.