Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ktory cas vam vyhovuje?
SEC (Stredoeuropsky cas) 11% [ 40 ]
SELC (Stredoeuropsky letny cas) 75% [ 272 ]
Ani jeden z vyssie uvedenych. Navrhol by som iny. 5% [ 17 ]
Je mi to jedno 9% [ 32 ]
Neviem 1% [ 4 ]
Celkový počet hlasov : 365
arrow_leftKaper napísal:
A ktosi tu riesi hodinku dva razy za rok.Uplne scestne,smiesne a utlocitne.

Však totok. Nerieš, nechaj tak. Presúvaj si svoje hodiny a aktivity ako chceš, moje hodinky nechaj na pokoji.
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:20:47
00
arrow_leftscarinko napísal:
ja som za letny, rano aj tak vsatam neskoro, skore ranne aktivity su mi proti srsti, nejake vyjazdy o piatej rano ani pomysliet. Za to slnko do neskorsieho casu potrebujem co najviac, o to viac v zime ked sa skorej stmieva.

Ze ty len nechces nosit gramy navyse v podobe svetla, vsakze ? :-D
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:21:21
00
pri tych gramoch co nosim svoje navyse je nejake svetlo uplne irelevantne :D
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:22:10
00
arrow_leftPali65 napísal:
Poznám dosť ľudí, ktorí majú v zime problém vstať z postele a byť v nasadení, lebo jednoducho taký vplyv má na nich neskoré brieždenie. Nikdy sme neskúsili, čo by s tým spravil letný čas v zime, ale som veľmi skeptický a videl som aj varovania odborníkov. Ja by som bol za to, aby sme už nechali astronomický čas a o nejaký čas by sme boli svedkami toho, že ľudia sa začnú prispôsobovať tak, že si prehodia v lete SVOJE aktivity na skorší čas, bez toho, aby tým molestovali úplne všetkých.

ja poznám dosť ludí ktorí v zime nestíhajú skoro žiadne SVOJE aktivity lebo je skoro tma :wasntme: tiež môžme povedať nech ti čo majú problém vstávať chodia neskôr do práce :!:
to je také kto z koho a hlavne či uprednostniť prácu/pracovnú časť dňa alebo súkromie a teda voľnočasovú časť dňa
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:23:52
00
inak - ak by bol letny cas zavedeny celorocne, tak v zime okolo slnovratu by slnko vychadzalo az o 8:40

no tak ok, stale viac zistujem ze to striedanie ma pre nas zmysel :D
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:27:14
00
CraObs pracu si vacsinou nemozes velmi posuvat, ja mam 8-16,30 a basta, ziadne posuvanie vacsinou nie je.
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:28:58
00
v každej jednej ankete, ktorá bola spravená za posledné tri roky ohľadom tejto témy na Slovensku, vyšiel jednoznačne letný čas ako preferovaný, kvôli tomu, že ľudia už dávno nechcú sedieť doma po práci ale chcú žiť viac aktívne... v zime chodíme do práce aj z práce po tme... takto by sme chodili aspoň z práce za svetla
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:30:43
10
V tomto som rád za to, že nás nejak extra netlačia keby byť v práci. Medzi 8:00-14:00 by som tam mal byť, zvyšok je na mne aby sa stíhali termíny a plnil fond. Jar, leto, jeseň začínam 5:00-6:00, keď začne byť tma tak 6:00-7:00. Nejaké striedanie času našťastie vôbec nemusím riešiť. Nie každý tak ale môže fungovať, takže úplne chápem ľudí pracujúcich napr. na zmeny či už chcú jeden alebo druhý.
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:33:07
00
scarinko veď práve, keď si neviem posunúť prácu tak si neviem posunúť ani aktivity..
ja napr pracujem 6-14, čiže celú zimu aj tak jazdím za tmy ráno, rozdiel cítim teraz kedy minulý týždeň som šiel už za svetla a dnes zas po tme.. naopak tá hodina poobede keby sa v zime nestmievalo o 16 ale až o 17 mi dá vela každý jeden deň
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:35:32
00
"Poznám dosť ľudí, ktorí majú v zime problém vstať z postele a byť v nasadení, lebo jednoducho taký vplyv má na nich neskoré brieždenie." patrim k nim - nastastie su vtedy sviatky a vacsinu toho obdobia mam volno. januar pretrpim - letnym casom by mi to obdobie dost natiahli. svoje aktivity si viem prisposobit svetelnym a casovym podmienkam lebo zalezia len na mne. ale pracovne a ine ktore zalezia od ostatnych musim riadit podla casu platneho pre vsetkych.

a vlastne - kto mal dnes rano problem s posunom casu cez vikend? ja som ho znova vobec nepocitil.
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:36:22
00
arrow_leftCraObs napísal:
scarinko veď práve, keď si neviem posunúť prácu tak si neviem posunúť ani aktivity..
ja napr pracujem 6-14, čiže celú zimu aj tak jazdím za tmy ráno, rozdiel cítim teraz kedy minulý týždeň som šiel už za svetla a dnes zas po tme.. naopak tá hodina poobede keby sa v zime nestmievalo o 16 ale až o 17 mi dá vela každý jeden deň

kedy jazdis pred 6tou? ci to jazdis do prace ci ako? nejak nechapem
teda aj tebe by padol asi vhod letny ci?
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:40:52
00
ale prosím vás, čo si chcete posúvať prácu keď ste viazaní spolupracovníkmi alebo škôlkami/školami .... alebo v neposlednom rade "povinným" pracovným fondom
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:48:16
01
arrow_leftscarinko napísal:
kedy jazdis pred 6tou? ci to jazdis do prace ci ako? nejak nechapem
teda aj tebe by padol asi vhod letny ci?

jazdím akože autom do práce (v zime), na biku len v lete.. aj keď teoreticky už teraz boli podmienky že by som mohol začať aj bikom, už je ale zas tma :lol:
mne určite vyhovuje viac letný (aj v zime), nemám problém so vstávaním za tmy, nemal som problémy asi so zmenovou prevádzkou, proste budík, vstávačka a ide sa.. v práci zimnú polku roku tak či tak začínam po tme pri umelom osvetlení, hodia žiaroviek navyše hore dole ma nespasí.. hodina slnečného svetla poobede pri súkromných aktivitách a povinnostiach výrazne pomôže (a hlavne to len tak žiarovkou nenahradím)
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 11:59:38
00
tá hodina svetla navyše nám predĺži aktivity asi o dva a pól mesiaca
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 12:03:21
03
no neviem - ja som dal celovku na hlavu a mal aktivit dostatok - navyse plus bola tma a pekne vyhlady na vysvietene mesta a dediny
Zobraziť komentár 29.03.2021 - 13:30:34
01
keyboard_arrow_up