Polícia SR sa bude premenovávať a bude mať aj celkom nový imidž. Prísne tajné oddelenie Vizuálno-verbálneho operačného krytia podliehajúce priamo vláde na zmene pracovalo niekoľko posledných mesiacov. Nikto by sa nič nedozvedel, keby som včera ráno nenašiel na stole fotografiu vynesenú s nasadením života priamo z ústredia tímu V-VOK. Keď som zavolal na Ministerstvo vnútra, boli takí prekvapení, že si ani nestihli vymyslieť výhovorku. A možno už to po pondelku je aj jedno.
„Je dôležité, aby ľudia presne vedeli s kým majú do činenia, a preto pri vykonávaní svojich povinností pri ochrane majetku a zdravia občanov bude Polícia SR už čoskoro postupovať oveľa transparentnejšie,“ tak odpovedal nemenovaný pracovník Ministerstva vnútra, keď som mu do telefónu povedala o úniku utajovaných informácii týkajúcich sa chystaného kompletného premenovania Policajného zboru.
„V rámci tejto transparentnosti bude občanom okamžite jasné, kto je zodpovedný za určovanie a vykonávanie spravodlivosti v tomto štáte,“ pokračoval vysokopostavený príslušník.
Inšpiráciou k novému imidžu sa stali talianske policajné zložky. Vďaka tomu môžeme od nich nakúpiť množstvo techniky, ktorej design len jednoducho upravíme a rovnako stačí drobne prerobiť aj všetky tlačivá, uniformy a ďalšie materiály. Skrátka, prechod na vyššiu transparentnosť bude plynulý. Odohrať by sa mal postupne v najbližších týždňoch, čakalo sa len na potvrdenie v podobe jednomyseľnej pondelkovej voľby najdôležitejšieho muža slovenskej justície.
Takže po Verejnej bezpečnosti a Polícii SR budú mať naše zložky tretí názov. Viac už napovie nasledujúca fotka, ktorú som našla na stole. Podľa môjho utajeného zdroja pochádza z predvádzania slovenských policajných áut v novej kamufláži. Predvádzanie sa konalo za účasti najvyšších predstaviteľov Ministerstva vnútra a Ministerstva spravodlivosti v ospalom talianskom mestečku Picino Furioso.
img269.imageshack.us