Na tom by som sa veru z kopca nepustil. Celkom by ma zaujimala zivotnost patky, nakolko uz len samotnym vyraznym odsadenim z linie hornej vzpery dostava celkom nafrak. S uvazenim, ze cely brzdny moment od strmena zachytava na dvoch skrutkach na ramene snad ani nie 3 cm...
Ked uz taketo samodomo, vytiahol by som tu platnicku vyssie a oprel o vzperu.
Ono sa to lahko povie niekomu, kto býva v BA.... Ale nasadíš si trávnik, je s tým kopec roboty, stojí to kopec peňazí, kosiť to, starať sa o to, likvidovať/trhať burinu, hnojiť atď. A potom jeeeb krtinec, jeden druhy treti desiaty.... zrazu je z travniku oráčina. Kosiť tiež nemôžeš lebo krtko vyhrabe hlinu aj s kameňmi, ak nechceš mať kosačku ako úsmev prváka...
presne.... ja proti krtkom inak nic nemam pokial ich nemam v zahradke a v travniku..... a pritom susedim s opustenym kupaliskom kde si mozu ryť kolko chcu.......... ale mozno to bude tym ze som pred nasadenim travnika naviezol do celej zahrady 10cm mastalneho hnoja, potom rozrobil zahradu s traktorom + rotavatorom a do toho nasadil travnik ktory inak ide paradne...... a prave tento rok rozmyslam ze urobim zene 3-4 hriadky na zeleninu a on mi to rozryl prave v tom mieste kde som to chcel robit
Kúpil som si za cca 10 E takú rúrku v Hornbachu, ktorá po založení batérií vydáva pískanie vo vysokých tónoch. Nie furt, v intervaloch. Podľa návodu som to strčil do zeme a tí darebáci sa odsťahovali k susedom... V neskorú jeseň to už pískalo slabšie, tak som rúrku vybral, aby tam cez zimu nezamrzli batérie a odložil. Do dvoch týždňov som mal 4 krtince. Teraz cez zimu krtince nepribudli, asi spia, ale keď na jar objavím prvý kopček, opäť založím batérie a šup rúrku do zeme. Nech robia radosť susedom...
Tesak hadicu na traktorový komín a druhý koniec do krtinca a nechať chvíľu povrčať toto som vlani robil z čistého zúfalstva už, keď mi celú zimu ryli v trávniku, myslím že to zabralo, odvtedy tam pribudli len dva tri malé krtince a tento rok už tiež neryjú
alebo propan-butanovu flasu a zapalku matko001 jasne ze maju..... to bol starsi odlezany hnoj v ktorom boli stovky kukiel (asi motylov).... asi to maju jak delikatesu
Tesak ja mam tiež ale našťastie medzi stromami ale aj tak. Presťahovali sa k nám odkedy sused vystaval nový barák. Aj mravce sa k nám nasťahovali a parádne velký. Proti krtkom bijujem spôsobom že pichnem do zeme kovovú trnkú trubku a na trubku napichnem plecovku od piva . Ta pri vetre vydáva rachot ktorý sa prenáša do zeme a mal by ich plašiť.
ja pouzivam plastovu flasu s prirobenymi dnami (taka vrtula) od dalsich flias.... relativne to funguje ale v lete ked nepofukuje, nerobi to ramus a vtedy majster ryje
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked uz taketo samodomo, vytiahol by som tu platnicku vyssie a oprel o vzperu.
urcite to skusim lebo vlani mi pekne dodrbali travnik
matko001 jasne ze maju..... to bol starsi odlezany hnoj v ktorom boli stovky kukiel (asi motylov).... asi to maju jak delikatesu