ma tu niekto skusenosti so vzduchovkami slavia? vedeli by ste mi poradit s nejakymi opravami a upravami?
je to velmi zachovaly kusok slavia 630 model 77, velmi presna, hrdzu som uz poriesil, pazbu riesim, no zaujimalo by ma ci sa da robit nieco s vnutrom, zaujimal by ma dlhsi dostrel a lepsia sila, co ta vzduchovka zvladne a co uz nie, popripade ak to rozoberiem, tak na co si davat pozor, co cim mazat a tak
dakujem
Marketing je silná čarodejka
reálna odchýlka pri streľbe z kvalitnej lámačky, ako je weihrauch, diana, walther, je nižšia ako chyba strelca, rozdiel oproti hw77/97 nie je žiadny
napr. náhodne vybraná výsledková listina field target v našich podmienkach = 15J - v pružinách HW98 je na 3. mieste, až potom nasledujú hw97
http://ft-hft.sk/domains/3s52qkuek8/my_files/vysledky_2018/vysledky_sk_hft_open_2018.pdf
hw98 je lámačka a má field target pažbu, konštrukčne je zhodná s lámačkami hw85/95 = rovnaké diely, oproti hw35 má len väčší piest, uloženie hlavne je zhodné.
Nebude si predsa kupovať vzduchovku s optikou za 600 eur ak chce len plinkať na záhrade
Na ukájanie streleckého ega máme predsa forum.gunshop.cz, vzduchovkari.sk alebo ft-hft.sk a pod
PCP uz je x sto eur, babranie sa so vzduchom, ak neplanujes sutazit tak zbytocnost.
porovnávali sme ju so slávkou 634, základné verzie bez úprav, cez chrono vyhrala slávia o 30 čísel,
konzistencia streľby - slávia v rozmedzí 7 m/s, HHF900 v rozmedzí 22 m/s čo už je fakt na hovno.
na terči na 25 metrov sa to potvrdilo takisto .
A keď sme pri tej presnosti, ako je to so strelivom, stále sú české exacty topka?
A keď sme pri tej presnosti, ako je to so strelivom, stále sú české exacty topka?
https://www.youtube.com/watch?v=LEoelKiFInQ
prevetrám doňho zbierku predoviek
čo som ja skúšal, tak 10 cm čistej svaloviny (použil som masitú slaninu aj s kožou) nie je problém, alebo plastová pet dvojlitrovka plná vody, priestrel durchom... takže určite by som s tým "testy" voči ľudskému telu neskúšal... poznám prípad, keď si omylom pri prenášaní zbrane chalan prestrelil topánku a diabolka zostala v strede nohy...
Inak Sláviou 631 žuvačka cez rifle 3 cm do riti, to som videl. Na gympli na brannej sa niekto moc nudil.
Nebude si predsa kupovať vzduchovku s optikou za 600 eur ak chce len plinkať na záhrade
Na ukájanie streleckého ega máme predsa forum.gunshop.cz, vzduchovkari.sk alebo ft-hft.sk a pod
veeelmi dlha doba presla, ale momentalne riesim akurat predaj slavie 630(ak mate zaujem tak piste ?) a mam moznost za par supov kupit hunter force 900 combo, vyskusal som si ju, rozne typy streliva, rozne podmienky aj vzdialenosti a dost zvazujem ze ju kupim, kamaratovi skoro od jej kupy stala zabalena v skrini takze pekny stav
sutazne sa bebude strielat na 99% skor niekde von a rad skusam strielat na vacsie vzdialenosti, cca 50-70m na jablcka alebo orechy a slivky napr ?
nehovoriac o tej "optike" 6x42 síce má paralaxu čo je plus, ale to bude tak na streľbu do tých 30 m, tuším má Duplex kríž, to je nevhodné, hľadaj Mil-dot pri strelbe na väčšie vzdialenosti určite využiješ...
to ti stačí aj slabší vánok a letí to širinu-marinu... na ďalekú strelbu určite Exact Heavy strelivo... a bacha 15 J vie letieť 200 - 300 m
PS: to že je "švajčiarska" treba brať s rezervou... jésli se nepletu odkúpené firmou Umarex, vyrábané v Španielsku alebo Turecku...