Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
Keď zjazdné, tak treba vyskúšať, hlavne drevá vo výške, v zákrute a každých niekoľko metrov, do polky chodníka atď.
Každému podľa chuti a všetci nemajú zdvihy nad 100mm.
PS: samozrejme, že to obmedzuje aj turistov.
PS2: bol celý v modrom (nerobím si srandu)
fakt cisty *ujo.. mal by si uvedomit ze tymto obmedzuje naozaj uplne vsetkych, les nieje len jeho.. len dufam ze toto je jeho maximum a nezacne natahovat lanka, nabijat klince a ostne na zem a podobne..
wukie: poprosil by som nabuduce si vypytat jeho adresu, ak sa niekomu nieco stane nech vieme koho udat na policii za umyselne ublizenie na zdravi..
Chlapci, musel som opatrne. Neviem s kým mám čo dočinenia.
Ja nie som 100 kilový kus chlapa
Keďže tu bol dnes o 8:39 asi nechodí do práce. Vek cca max 30.
Boli sme tu s tmaxom pred dvomi dňami pešo večer a toľko dreva tu nebolo. Čiže to sem chodí dávať asi ráno/doobeda aby ho nikto nevidel
To s tými lankami a klincami si nechcem ani predstaviť
PS: lapaloma nechodíš na vrchol/výhliadku, kde je turistický rázcestník?
Tam boli drevá/poohýbané konáre tiež.
wukie: si ma nepochopil, isiel by som mimo chodnika. Cez hento je to zbytocne.
Ale ujo je fakt diagnoza, po vysekani sa na niecom takomto (ak clovek jazdi po znacenom chodniku splnajucom vyhlaskuu) by to splnalo aj nejaky ten paragraf vseobecneho ohrozenia. Ja uz stracam slov.
A riesit "jeho bezvychodiskovu situaciu" sa podla mna da uplne normalne, oznamenim na ofic. miestach, napr. poinformovat sa na obecnom urade ake su moznosti. Keby sme sa tak spravali vsetci, je tu anarchia. Mam teraz susedovi, ktory blbo zaparkuje a mam potom problemy dostat sa do auta nieco vyparatit?
Edit: teraz si ma dostal, on je cca. v mojom veku???? Myslel som si, ze taky zadubenec moze byt snad len v dochodkovom veku.
Ten vek dostal i mňa, ale pokiaľ nepracuje či nemá čo robiť, prípadne nemusí byť práve v najlepšom duševnom stave, tak ma to až tak neprekvapuje. Ale netreba zabúdať ani na to že ste písali že niektoré polená sú väčšia a ťažšie a jeden človek by ich tam sám nepriniesol, takže bude mať aspoň jedného parťáka.
Kde su tie konare, vyzera to paradne ... hned by som sa povozil ... ja take vyhladavam na Reignovi .. mozes chlapovi odkazat, ze ho beriem do BC trail building teamu
edit: ale jasne, dreva zakerne natrcene uz nie je taka sranda. No, ale zas na druhej strane, treba jazdit bezpecne. Tie lanka niekto uz skusal myslim davno, kdesi, na motorkarov, ale to je na basu za tazke ublizenie alebo vrazdu.
Aha .. ako jeden dedko na asfaltke Koliba->Snezienka, co zhodil jedneho priamo z bajku .. stalo sa kedysi ... neviem ci nastastie nie na snehu.
Ja som len zvedavy, kedy sa taky najde, co bude zapratavat a nadavat cyklistom na Cerovej Drahe .. ale toho si potom vychutnam .. ale to uz je trosku off, sorac sa zbytocny SPAM. Moc kecam
...kedy sa taky najde, co bude zapratavat a nadavat cyklistom na Cerovej Drahe...
takí už boli/sú. vraj prestanú keď to bude riadne vyznačené a zoficiálnené... viac info o tomto prípade by si našiel v príslušnom vlákne.
k tej kobyle, je to veľmi nešťastné "riešenie", ale obávam sa, že si s tým nedokážeme dať za súčasného stavu rady. takýchto šikovníkov nájdeš všade a presvedčiť ich, že nerobíš nič zakázané, je nemožné...
Vražda asi ťažko, tam sa predpokladá úmysel niekoho fyzicky zlikvidovať, ale UNZ s TN celkom určite.
jj,to by sa muselo najprv fakt stat nejaky pruser,inak je to stale umyselne ohrozovanie na zdravi alebo zivote...ci nepriamy utok voci skupine obyvatelstva,co sa ale dost blbo dokazuje...
V okolí PN tiež šarapatí postarší zhadzovač z bikov. Pokiaľ si vyberie ako obeť mňa a otrepem sa z prvotného dopadu, náležite sa oňho postarám.
Myslím že už tu niekto spomínal, ako uzemnil chalana v zjazde z Marhátu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Každému podľa chuti a všetci nemajú zdvihy nad 100mm.
PS: samozrejme, že to obmedzuje aj turistov.
PS2: bol celý v modrom
wukie: poprosil by som nabuduce si vypytat jeho adresu, ak sa niekomu nieco stane nech vieme koho udat na policii za umyselne ublizenie na zdravi..
Ja nie som 100 kilový kus chlapa
Keďže tu bol dnes o 8:39 asi nechodí do práce. Vek cca max 30.
Boli sme tu s tmaxom pred dvomi dňami pešo večer a toľko dreva tu nebolo. Čiže to sem chodí dávať asi ráno/doobeda aby ho nikto nevidel
To s tými lankami a klincami si nechcem ani predstaviť
PS: lapaloma nechodíš na vrchol/výhliadku, kde je turistický rázcestník?
Tam boli drevá/poohýbané konáre tiež.
EDIT: tu som ho stretol, bočný chodník z Kobyly nad Dúbravkou
http://mapy.hiking.sk/?x=16.998767852783&y=48.189036250562
Ale ujo je fakt diagnoza, po vysekani sa na niecom takomto (ak clovek jazdi po znacenom chodniku splnajucom vyhlaskuu) by to splnalo aj nejaky ten paragraf vseobecneho ohrozenia. Ja uz stracam slov.
A riesit "jeho bezvychodiskovu situaciu" sa podla mna da uplne normalne, oznamenim na ofic. miestach, napr. poinformovat sa na obecnom urade ake su moznosti. Keby sme sa tak spravali vsetci, je tu anarchia. Mam teraz susedovi, ktory blbo zaparkuje a mam potom problemy dostat sa do auta nieco vyparatit?
Edit: teraz si ma dostal, on je cca. v mojom veku???? Myslel som si, ze taky zadubenec moze byt snad len v dochodkovom veku.
Treba mu tam nechať niekde na strome odkaz vo forme papierika a nejaký kontakt alebo niečo podobné.
edit: ale jasne, dreva zakerne natrcene uz nie je taka sranda. No, ale zas na druhej strane, treba jazdit bezpecne. Tie lanka niekto uz skusal myslim davno, kdesi, na motorkarov, ale to je na basu za tazke ublizenie alebo vrazdu.
Co je skratka UNZ s TN ?
Ja som len zvedavy, kedy sa taky najde, co bude zapratavat a nadavat cyklistom na Cerovej Drahe
takí už boli/sú. vraj prestanú keď to bude riadne vyznačené a zoficiálnené... viac info o tomto prípade by si našiel v príslušnom vlákne.
k tej kobyle, je to veľmi nešťastné "riešenie", ale obávam sa, že si s tým nedokážeme dať za súčasného stavu rady. takýchto šikovníkov nájdeš všade a presvedčiť ich, že nerobíš nič zakázané, je nemožné...
jj,to by sa muselo najprv fakt stat nejaky pruser,inak je to stale umyselne ohrozovanie na zdravi alebo zivote...ci nepriamy utok voci skupine obyvatelstva,co sa ale dost blbo dokazuje...
Myslím že už tu niekto spomínal, ako uzemnil chalana v zjazde z Marhátu.