Nechcem vám tu kaziť vzdelávacie okienko

ale dnešné moje zážitky sa priamo dotýkajú názvu tejto témy.
Ale aspoň v stručnosti k otázke dory:
pokiaľ to tu nepoznáš a z tvojich slov je to zrejmé, bude najlepšie ak ti to niekto ukáže. Rady popísané vyššie som popravde nepochopil ani ja

PS:lapaloma ale dá sa okolo LIDLA dostať do lesa/z lesa a nie len tade

PS2: romanx už odpovedal
K téme tejto témy:
Takmer polročná hádanka je už oddnes vyriešená, ale príbeh stále pokračuje
Mal som tú česť sa dnes stretnúť s osobou, ktorá je zato zodpovedná. Práve som si fotil
bike v náručí konárov na chodníku pod vrcholom, keď sa tam zrazu objavil ten človek.
Najprv ma zdiaľky obišiel, len pozeral a nakoniec povedal, že tak sa mu to páči (že prenášam bike cez konáre, PS:obísť sa NEDALI).
Na tieto jeho slová som sa s ním dal do rozhovoru, ktorý sa niesol v slušnom tóne a rozumných argumentoch. Žiadne urážky a nadávky.
Vysvitlo to, čo som tu už viac ráz písal, že je to proti cyklistom.
Dotyčný je muž (aká náhoda

), vek ani výzor nie je dôležitý. Pytliak (či po novom poľovník) ani lesník to nie je.
Pán X, ako ho nazvem, je miestny a má zlé skúsenosti s tu jazdiacimi "bajkermi". Podľa neho ničia chodníky ich rozrývaním ak sú vlhké, ďalej plašia zver a hlavne ohrozujú ľudí.
Čo sa mu ďalej nepáči sú voľne pobehujúce psi/y a lesní robotníci, ktorí po sebe nechávajú bordel (haluzina, zničené cesty a odpadky/plechovky) a najnovšie tá kyslíková opacha pri vojenskej základni.
Podľa jeho slov sem chodí už veľa rokov.
Konármi chce dať najavo to, že sa tu nedá jazdiť a tým odradiť potencionálnych cyklistov.
Osobne som sa mu ospravedlnil, povedal mu, že by nemal hádzať všetkých do jedného vreca a zovšeobecňovať. S tým súhlasil, ale ako som tu aj ja napísal, vždy je to pár jednotlivcov, ktorí svojimi činmi vrhajú zlé
svetlo na všetkých ostatných, v tomto prípade nás cyklistov.
Tu sú to väčšinov super "daunhilisti", ktorí neberú na nikoho ohľad, tu mám s nimi rovnaké skúsenosti.
Na záver, len toľko, že sa mi pán X ospravedlnil za túto situáciu, ale nevie ako ináč by to mal riešiť.
Som zvedavý na vaše názory.