ked mas v hlave,ziadnu protekciu nepotrebujes HA HA HA,a ktora odborna stredna skola ti pomoze vystudovat?...mam skoncenu MTFku,a skoncili so mnou gymplaci,takze ziadny technicky smer,z odbornych boli vytreti,ale kompenzacia nastala pri matike,fyzike,kde boli prve 2 rocniky sitko,a tam gymplaci vynikali jak svina,ale v tej dobe sa dalo dostudovat na SPSkach aj v v strvtom rocniku matice,determinanty,derivacie,integracie,takze nema problema s matikou,jedine ta fyzika,kde na SPScke je v ubohom stave,prisla fyzika I,II,III a vsetci mimo gymplaci boli v prdeli,
kde nas bolo 350+ na 1 smere skoncili sme moj odbor cirka 15ti,a boli medzi nimi aj gymplaci,takze ziadne vynimky...
Nesúhlasím, že niekto kto nechodí na gymnázium bude mať problém s matikou a fyzikou na výške. Toto určite nie je pravda, len u nás je úplne zle fungujúci systém školstva. Tí lepší na základnej škole sú automaticky odporúčaní na gamnázium, lebo to je to "naj" vzdelanie. No a keď sa blíži posledný ročník, ľudia vôbec netušia čo chcú robiť, lebo im škola do života nedala absolútne nič.
Ja si myslím, že by školstvo malo fungovať úplne inak a už na stredných školách by mala byť pestrosť odborov ktoré by sa dali študovať. Mladí štdenti by tak mali na výber a ich fantázia by nekončila pri slovnom spojení sociálna práca. Zároveň by sa malo niečo robiť s tým, aby neboli odborné školy chápané ako menejcenné. Lebo ak budeme všetky múdrejšie
deti posielať len na gymnázia, klesne tak úroveň ostatných stredných škôl, úroveň určujú predsa aj študenti.
Takže vďaka tomuto máme u nás hromadu vysokoškolákov, ktorí pracujú aj po škole za pokladňami.
p.s. Chodil som na priemyslovku a zvládol som vysokoškolskú matiku aj fyziku bez problémov.
Trošku OT ale nedalo mi to.