Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Litiova vazelina je moc husta a lepiva.
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 10:07:56
00
Litiova vazelina je moc husta a lepiva.

ta moja teda urcite nie...teda rozhodne som uz pouzival aj lepivejsie a hustejsie, sa mi praveze zdala dost riedka...
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 10:17:41
00
Teda venian, klobuk dole. Pekne si to povedal, v podstate nemam v laickej reci co dodat. Len jedna vycitka, oxidaciou nemusia vzdy vznikat len oxidy, staci ak sa meni oxidacny stupen sledovaneho prvku aspon tak to je definoavne. Ja som tu uz mal raz rozpravu o korozii, v teme o hocicom (volalo sa to korozia, ale padla do zabudnutia, nechcem ju teda radsej vytahovat). Ale okrem ineho sa tam pise, ze koroduje prakticky vsetko vplyvom prostredia (hadam okrem diamantov a pod.). Podstatna vec, korozia = elektrochemicky dej, dochadza k vytvaraniu napatia na povrchu kovu (to by vam aj root vedel povedat). Horenie = radikalova rekacia. Iny mechanizmus, rovanko iny prenos naboja, ine podmienky. Napriklad zelezo moze korodovat, ale moze aj horiet. Obe rekacie mozno definovat ako oxidacne, ale rozdiel pozna kazdy.
A pri vazeline hovorit o viskozite je dost usmevne, pokladate ju za kvapalinu? A co takto pouzit medenu vazelinu?
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 10:56:08
00
Nechcem sa natahovat za slovicka, ale hustota je len o hmotnosti na jednotku objemu. Viskozita je o vnutornom treni. Ucebnicovy priklad: mlieko ma vacsiu hustotu ako smotana (smotana plave v mlieku na vrchu), ale smotana ma vacsiu viskozitu (mozem nabrat na lyzycku kopcom).
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 11:03:18
00
Ja osobne som presvedceny, ze viskozita je velicina definovana len pre kvapaliny. Od isteho stavu materie nema zmysel bavit sa o jej viskozite, pretoze je nemeratelna.
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 11:07:18
00
To mas pravdu, ale pre vazelinu by sa urcit mala dat. Tym predchadzajucim prispevkom som chcel povedat, ze viskozita je to, co ludia bezne oznacuju ako hustota. Ale hustota ti len hovori, ze liter nejakej vazeliny vazi kilogram a liter inej vazi dve kila.
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 11:12:56
00
Tak to mas pravdu, to je ina. Viskozitu najjednoduchsie urcis meranim trvania padu definovanej gulicky na urcitej drahe v danom prostredi - vazeline. Velku ulohu potom zohrava teplota.
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 11:17:36
00
pekna vedecka debata :wink:

najlepsie vazeliny su aj tak stare zo ZSSR :P drzi aj 10 rokov
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 16:09:06
00
ja som si dal este mozno pred 4my rokmi na retaz vazelinu a skoncilo to katastrofou cely bike bol od vazeliny nevedel som tahat stale my tam volaco skrkalo...potom som sa nasr... zobral som vapku an celu vazelinu som dal do riti.../aspon som si umil bike/.....aj tak to bol shit nejaky ISTER alebo Lincoln.....teda inak shit :lol:
Zobraziť komentár 05.07.2006 - 21:08:21
00
keyboard_arrow_up