Čo je podľa vás reálnejšie...po stovke (km) lahsia o kilo na hmotnosti alebo lahsia o kilo v penazenke? /jazda XC,speslik FSR,vyska 168 cm, vaha ehm tak-akurat/
Čo je podľa vás reálnejšie...po stovke (km) lahsia o kilo na hmotnosti alebo lahsia o kilo v penazenke?
Keby som to prepočítal koľko ma vyjde jeden kilometer na biku asi by to bolo dosť zaujímavé číslo..preto to radšej ani neodhadujem Ak máš drahý bike, jazdíš málo a často meníš/opravuješ komponenty tak tie náklady budú po prepočítaní na jedne Km asi dosť veľké...
A tá druhá vec..ak bikuješ kôli hmotnosti tak treba jazdiť dlhé trasy v kľudnom tempe aby si nespalovala cukor ale tuk. U mňa to moc nefunguje, síce je pravda, že v zime keď nejazdím mám väčšiu hmotnosť ako keď jazdím, ale aj cez sezónu mam od chrta docela ďaleko
Pre istotu este raz tu "otazku"
Čo je podľa vás reálnejšie...po stovke (km) lahsia o kilo na hmotnosti alebo lahsia o kilo v penazenke? /jazda XC,speslik FSR,vyska 168 cm, vaha ehm tak-akurat/
po prve:
Takze ak patris k takym zenam ako su moje sestry ktore dokazu znicit bike na asfalte po cca. 2km, (ochádzanie dier im nič nevraví vsak je bike z kovu) tak v tom pripade budeš lahsia aj o viac ako 100Sk.
po druhe:
Ak prejdes 100km za den samozrejme vypotiš aspon 2L vody obsiahnutej v tele, voda sa uklada hlavne v tuku(ja by som vypotil aj 5L) . Problem je v tom ze ty potrebujes zhodit sadlo a nie vodu a za tych 100Km to podla mna urcite nedokazes.
Táákže aby sme to zhrnuli neschudneš 1kg a na biku urobíš škodu za viac ako len 100Sk.
A zajtra večer si dám aspoň pol litra vareného vína + rum a mierne pripitý budem premýšlať ako si sa dostala k spojeniu chudnutie+naklady na opotrebenie bicykla. Asi to bude tým že si účtovnička a pozeraš sa na všetko cez náklady. UF
PS: ešte ma napadlo keby si si od nákladov na bike odčitala položku na lekár + lieky(po prejdení 100Km budeš zdravšia) a budeš v pluse
To: Pointer
Ja takisto, ale u mňa to spaľovanie dosť funguje. Ale len po určitú hranicu...
Lenže to sa nesmiem dať zlákať kamarátmi do nejakého laktátového šialenstva v Karpatoch. Potom je tých Snickersiek zrazu nejako málo.
po prve:
Takze ak patris k takym zenam ako su moje sestry ktore dokazu znicit bike na asfalte po cca. 2km, (ochádzanie dier im nič nevraví vsak je bike z kovu) tak v tom pripade budeš lahsia aj o viac ako 100Sk.
po druhe:
Ak prejdes 100km za den samozrejme vypotiš aspon 2L vody obsiahnutej v tele, voda sa uklada hlavne v tuku(ja by som vypotil aj 5L) . Problem je v tom ze ty potrebujes zhodit sadlo a nie vodu a za tych 100Km to podla mna urcite nedokazes.
Táákže aby sme to zhrnuli neschudneš 1kg a na biku urobíš škodu za viac ako len 100Sk.
po prve : keby som mala nicit bike tak ako tvoja sestra - uz po dvoch km, asi by som si nekupila taky, aky mam... ale napr. tesco Po druhe: nemyslela som prejst 100 km za den, ved som to ani nenapisala. Po tretie: Pokial viem, nepozname sa a preto neviem ako mozes sudit moja postavu takto na dialku. Ver mi, vela zien by chcelo mat prave tu moju!
mozno sa nas chcela opytat ake su realne naklady na 100km...
napriklad mna vychadza 1km jazdy 1,90Sk
teda ak som ju pochopil spravne?
správne... len som to asi zle položila... máš aj tabuľku nákladov, niečo v exceli?
jeziiiisi ... toto snad uz nie... ja som sa nechcel sem zapojit, ale toto ma uz dostalo ... to ako ked ma bikovanie stalo doteraz asi 50tis, a celkovo som presiel 2000km tak ma stal 1km, 25Sk? chodte do prdele, aby som konicek prepocitaval takto na prachy ....
po prvé
ľutujem že ste sa urazila, ale vy ste sa pýtala či po 100Km schudnete o 1kg takže nechápem Vasu reakciu
po druhé
urobil som vám tabuľku je to na 10000 jednotlivých trás a pomocou "ukotviť priečky" som zabezpečil aby ste videli prvých 7 riadkov aj keď už budete napr. na 150riadku(ak sa budete chcieť dostať hore stlačte kláv. skratku ctrl+home)
Samozrejme hodnoty si dajte vlastné to čo je tam je príklad(pozor aby ste neprepísali vzorce)
no ale to hadam nie vase prevadzkove naklady? alebo tak malo jazdite?
ja som do toho neratal vsetko, ale len veci nevyhnutne na jeho prevadzkuschopnost (retaz, platnicky,pneu,servis atd.)
ked hovoris aspom jedno tak to su niekedy aj dve aj tri no tak ked zastavis len v 4 krcmach cestou tak to mozze byt za vyjazd aj 10 piv no ja by som bikovat uz nevladal
Mna vyslo minuly rok 7,2 SK/km. 2500 km, 18 000 SK. Ale to preto lebo som kupil bajk za 16 litrov. Takze mimo bajku 0,8 SK/km.Tento rok uz teraz mam asi 2300 sk, 150km (zatial ) takze 15,3 SK/KM
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keby som to prepočítal koľko ma vyjde jeden kilometer na biku asi by to bolo dosť zaujímavé číslo..preto to radšej ani neodhadujem
A tá druhá vec..ak bikuješ kôli hmotnosti tak treba jazdiť dlhé trasy v kľudnom tempe aby si nespalovala cukor ale tuk. U mňa to moc nefunguje, síce je pravda, že v zime keď nejazdím mám väčšiu hmotnosť ako keď jazdím, ale aj cez sezónu mam od chrta docela ďaleko
Pre istotu este raz tu "otazku"
po prve:
po druhe:
A zajtra večer si dám aspoň pol litra vareného vína + rum a mierne pripitý budem premýšlať ako si sa dostala k spojeniu chudnutie+naklady na opotrebenie bicykla. Asi to bude tým že si účtovnička a pozeraš sa na všetko cez náklady. UF
PS: ešte ma napadlo keby si si od nákladov na bike odčitala položku na lekár + lieky(po prejdení 100Km budeš zdravšia) a budeš v pluse
Ja takisto, ale u mňa to spaľovanie dosť funguje. Ale len po určitú hranicu...
Lenže to sa nesmiem dať zlákať kamarátmi do nejakého laktátového šialenstva v Karpatoch. Potom je tých Snickersiek zrazu nejako málo.
po druhe:
po prve : keby som mala nicit bike tak ako tvoja sestra - uz po dvoch km, asi by som si nekupila taky, aky mam... ale napr. tesco Po druhe: nemyslela som prejst 100 km za den, ved som to ani nenapisala. Po tretie: Pokial viem, nepozname sa a preto neviem ako mozes sudit moja postavu takto na dialku. Ver mi, vela zien by chcelo mat prave tu moju!
jeziiiisi ... toto snad uz nie... ja som sa nechcel sem zapojit, ale toto ma uz dostalo ... to ako ked ma bikovanie stalo doteraz asi 50tis, a celkovo som presiel 2000km tak ma stal 1km, 25Sk? chodte do prdele, aby som konicek prepocitaval takto na prachy ....
ľutujem že ste sa urazila, ale vy ste sa pýtala či po 100Km schudnete o 1kg takže nechápem Vasu reakciu
po druhé
urobil som vám tabuľku je to na 10000 jednotlivých trás a pomocou "ukotviť priečky" som zabezpečil aby ste videli prvých 7 riadkov aj keď už budete napr. na 150riadku(ak sa budete chcieť dostať hore stlačte kláv. skratku ctrl+home)
Samozrejme hodnoty si dajte vlastné to čo je tam je príklad(pozor aby ste neprepísali vzorce)
ja som do toho neratal vsetko, ale len veci nevyhnutne na jeho prevadzkuschopnost (retaz, platnicky,pneu,servis atd.)
a pri bajkovaní som ešte neschudol nič
a pri bajkovaní som ešte neschudol nič
tak potom ty ked stojis pri kazdej krcme tak kedy stihas bicyklovat hmm a este co to penazi musi stat o tom ani nehovorim
2006 - 7.49Sk/Km
(ne cena biku v tom neni) (ok, nie cena biku v tom nie je)
takze tak...