Lokalizácia
Formulár sa odosiela
uz zas ma to odhlasuje. a to som teraz zmenil browser na safari 4
Zobraziť komentár 07.04.2009 - 10:41:23
00
Dnes (a par dni dozadu) som spravil par vyznamnejsich zmien:
- do vsetkych rubrik na MTBiker.sk sa treba registrovat, ak do nich chcete prispievat (cize aj bazar). Registracia je totozna s kontom na fore.
- sekcia recenzie je vyrazne prekopana a prehladnejsia
- sekcia hmotnosti zanikla
- sekcia bikeri uz neregistruje novych bikerov, onedlho ju nahradi databaza ludi s kontom na fore (doplnia sa udaje do profilu, budem informovat)
- prekopana sekcia ukradnute biky - dalsie technicke zmeny na pozadi

Ak sa vam niekde vyskytnu chyby, dajte mi prosim vediet. Graficky to este nie je ono, to sa doladi za behu.

V najblizsom case sa posnazim o nasledujuce veci:
- prekopat kalendar + doplnit ho
- prekopat slovnik + doplnit ho + pouzivat ho ako kontextovy help ku clankom
- moznost mazania vlastnych inzeratov (a mozno aj dalsich veci)
- prekopanie sekcie trening v spolupraci s trm.sk
- prerobenie sekcie bikeri
- mod_rewrite (friendly urls)

Neskor sa snad dostanem aj k novej sekcii adresar, sukromnym akciam v kalendari a dalsim veciam.

Ak by niekto mal zaujem o doplnenie kalendara 2009 / slovnika, velmi rad uvitam pomoc.
Zobraziť komentár 10.04.2009 - 01:47:39
00
neviem ci to patri sem, ale mam otazku ku prezeraniu fora a stranky mtbiker cez mobil. Ked mam v mobile zalozku, cez ktoru sa pripojim, tak rezim stranky je nezmeneny, ako keby som isiel cez pc. Ale ked mam napr pm a linka na zobrazenie spravy pride v maili, tak sa mi forum zobrazi v rezime mobilneho telefonu. Ako je to mozne, ze cez zalozku(forum.mtbiker.sk) mi to nejde? Dakujem
Zobraziť komentár 11.04.2009 - 11:34:09
00
To je celkom tazka otazka - mozno by mi pomohli screenshoty. Kazdopadne nemame separatny stylesheet pre mobilne zariadenia (pokial viem), takze to bude zalezat len a len na telefone. Neviem, ake kriteria prehliadac na mobile ma pre urcovanie rezumu zobrazenia.

Len pre informaciu - cez aky mobil prezeras forum? Resp. na akej platforme to bezi + aky prehliadac?
Zobraziť komentár 12.04.2009 - 21:36:27
00
fórum pozerám na nokii e51(symbian 3rd 9.1 alebo 9.2, nie som si istý), na originál nokiackom prehliadači.

Prílohy:

Komentár súboru: klik z linku na pm(http://forum.mtbiker.sk/ucp.php?i=pm&folder=inbox)
AFImg.jpg
AFImg.jpg 77.51 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: klik z linku na pm(http://forum.mtbiker.sk/ucp.php?i=pm&folder=inbox)
AFImg-1.jpg
AFImg-1.jpg 73.97 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: klik zo záložky(forum.mtbiker.sk)
AFImg-2.jpg
AFImg-2.jpg 76.98 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.04.2009 - 22:22:20
00
to odhlasovanie ma uz fakt vytaca. a robi mi to docel pravidelne. nie je tam nejaka kratka doba na cookies, alebo co? a ze by to tie cookies nerefreshovalo? pouziva este niekto safari 4?
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 11:56:27
00
to odhlasovanie ma uz fakt vytaca. a robi mi to docel pravidelne. nie je tam nejaka kratka doba na cookies, alebo co? a ze by to tie cookies nerefreshovalo? pouziva este niekto safari 4?

este pre upresnenie - odhlasuje ta z fora, alebo len v hlavicke? Lebo to v hlavicke je troska inak riesene ako autentifikacia pre forum (presnejsie - nevie refreshovat session_id, co forum samo o sebe robi) a teda skor vyprsi. Kazdopadne, hned ako prejdes do fora, malo by to ist bez prihlasovania a tym sa aj obnovi ten session_id (cize na dalsej stranke budes vidiet, ze si prihlaseny aj v hlavicke).

Alebo sa musis prihlasovat, ked ides do fora?
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 12:05:40
00
no, normalne si chodim po fore, citam, pisem a zrazu som out. neprihlaseny. hlavne ma to vie potesit pri odosielani prispevku :) skusil som aj zmazat cookies z mtbiker.sk a nic, robi to stale to iste. takze ano, odhlasuje ma aj z fora - teda v 99% som iba na fore :)
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 12:48:16
00
Zmen browser. Dokonale riesenie - uz mozem ist robit ITckara hehe. :P
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 12:57:02
00
to nie je riesenie, nakolko firefox je skutocne neskutocne pomaly. a safari sa mi cim dalej tym viac zacina pacit...
skor by som sa cerva spytal, ako funguje ten refresh session? cez javascript? mozno je tam nejaky zadrhel. kukal som do vygenerovaneho zdrojaku fora, ale nic take som tam nevidel.
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 13:15:25
00
co tak chrome?

refresh bude server-sided, neviem, ako to presne funguje. Ale uz vela ludi s tym ma/malo problemy, takze sa na to detailnejsie pozriem, ked bude cas.
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 14:32:40
00
Len teraz som zazrel tú otázku na mobilne zariadenia. Ja použivam Operu Mini v Jave - no problémo .
http://www.opera.com/mini/
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 14:38:18
00
mám aj iný browser v mobile a mal som aj operu, ale vadilo mi, že ani jeden nemal funkciu, že keď som klikol na adresu v nejakom článku, tak sa mi neotvorila nová karta, čo originál má...
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 15:18:28
00
Mne na Opere mini vadi jedina vec - nezobrazuje smajlikov a ani ich povodnu znakovu verziu aby sa dalo aspon ciastocne orientovat - proste v Opere mini ziadne emotikony neexistuju akoby ani v postoch neboli. :(
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 15:37:37
00
chrome ale asi nie je pod mac os x.
Zobraziť komentár 15.04.2009 - 16:13:32
00
keyboard_arrow_up