Posledné dva dni mi často server posiela stránku s takouto hláškou:
Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Bezime od noci na novom servri, vacsom, krajsom, rychlejsom. Chvilocku ale potrva kym sa vyladi konfiguracia, ale snad uz nepojde pomaly ako rano.
PS: mame po novom nastavene urcite sposoby obrany voci DoS utokom a spamom, ktore utocnika vedia detekovat a blokovat. Kym to nevyladime, moze sa stat, ze pri velmi rychlom browsovani po stranke (napr. otvoreni vela tabov s vela obrazkami naraz) to zablokuje aj vas. Je to len docasne, ale ked sa to stane, napiste mi kedy to zhruba bolo a ake stranky ste sa snazili nacitavat.
Your browser sent a request that this server could not understand.
Additionally, a 400 Bad Request error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request
Nejake napady? Ked pozriem niekoho ineho profil tak to ide.
Srsen co ti pise? Pravdepodobne DNS, lebo sa menila IP servra
root_0x54 nepisal kolega? Nevieme prist na to co, ale nieco blokuje hostname root_0x54, asi to mat***** nejaky vektor spajany s utokom (predpokladam). Mozeme ti zmenit nick?
root_0x54 nepisal kolega? Nevieme prist na to co, ale nieco blokuje hostname root_0x54, asi to mat***** nejaky vektor spajany s utokom (predpokladam). Mozeme ti zmenit nick?[/quote]
cervo
No rad by som si ponechal ten co mam, ale mozete skusit zemnit na phobus_0x54 a ked to nepojde tak iba na phobus. Niektore stranky nedovolia mat "root" v nick nakolko to je super user v unix. Ale tu mi to doposial slo.
phobus mas zmeneny nick, uz to ide. Doteraz to islo lebo sme boli na starsej verzii apache, tejto novej sa to nepaci.
Srsen potom jednoznacne DNS, to je zo stareho servra. To je "fajn" ze SWAN ignoruje DNS nastavenia, malo by sa to do 5 minut od zmeny prejavit na DNS servroch. Snad to coskoro nacitaju.
Diky za upozornenie, uz by to malo slapat. Na novom servri bolo defaultne nastavenie na indexovanie slov az od 4 znakov, preto tieto kratsie slova (ako XT, XX1) neboli indexovane a vyhladavanie ich nenaslo. Toto sa tykalo aj clankov, shopu, fora a sukromnych sprav. Preto sme mali prave aj par minut downtime, lebo sa databaza musela reindexovat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS: mame po novom nastavene urcite sposoby obrany voci DoS utokom a spamom, ktore utocnika vedia detekovat a blokovat. Kym to nevyladime, moze sa stat, ze pri velmi rychlom browsovani po stranke (napr. otvoreni vela tabov s vela obrazkami naraz) to zablokuje aj vas. Je to len docasne, ale ked sa to stane, napiste mi kedy to zhruba bolo a ake stranky ste sa snazili nacitavat.
Toto je co dostanem;
Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.
Additionally, a 400 Bad Request error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request
Nejake napady? Ked pozriem niekoho ineho profil tak to ide.
Dakujem.
cez orange np, doma skusim telekom.
root_0x54 nepisal kolega? Nevieme prist na to co, ale nieco blokuje hostname root_0x54, asi to mat***** nejaky vektor spajany s utokom (predpokladam). Mozeme ti zmenit nick?
cervo
No rad by som si ponechal ten co mam, ale mozete skusit zemnit na phobus_0x54 a ked to nepojde tak iba na phobus. Niektore stranky nedovolia mat "root" v nick nakolko to je super user v unix. Ale tu mi to doposial slo.
Dik.
http://www.mtbiker.sk/ = MTBIKER sa práve presúva na väčšà server. Do rána sme späť!
http://www.mtbiker.sk/forum: =
Not Found
The requested URL /forum/ was not found on this server.
Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at http://www.mtbiker.sk Port 80
Srsen potom jednoznacne DNS, to je zo stareho servra. To je "fajn" ze SWAN ignoruje DNS nastavenia, malo by sa to do 5 minut od zmeny prejavit na DNS servroch. Snad to coskoro nacitaju.
mi nic nenajde atd. Robi mi to od dnes, cim to je? http://www.mtbiker.sk/bazar?kat=all&okres=&typ_predaj=1&typ_kupa=1&order=time&s=Xt&f_category_id=&cena_od=&cena_do=&type=all&user_id=31055
Skusal som z ip 88.128.80.109
Forbidden
You don't have permission to access /mail/compose/quotepost on this server.