Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
má niekto skúsenosť s číslovaním MAVIC tretier? pokukujem po ALPINE modely ale podľa tabuliek mi vychádza veľké číslo a keďže Mavic sa dá u nás riešiť len cez net bojím sa to objednať Dík
Ja ked som kupoval moje shimana velk.48 musel som cez net, v obchode na mna pozerali ako by som chcel vianocny stromcek v maji. MTBckove mam adidas a niekto mi vravel, ze velkosti su zhodne tak som cez net objednal 48 a sedia. Cenovy rozdiel nebol velky ale do obchodu by som musel dva krat a zaplatit zalohu co som nechcel, mna nebavi stale behat po obchodoch.
Tiez mam podobny problem, normalna teniska 48, tretra asi 49 - v kamennych obchodch toho zial vela nenavyberam. Par dni dozadu som bol kupovat chranice na kolena a to som siel do najblizsieho obchodu rovno (Bajkula), 1. velke, 2. male, tak 3. objednali a tie uz by mali byt fajn. Na nete sa daju mozno aj o 10e lacnejsie kupit (neskumal som), ale velksot by som len mohol tipnut a to postovne hore dole + cas na balenie a postu (odoslanie, prevzatie, balenie), uz by som bol v minuse.
Ak si objednal v obchode aj tak tam pojdes druhy krat.
V tom cislovani by uz mohli urobit poriadok, ja mam topanky od 45 az po 49 ako by mal kazdy vyrobca iny meter.
Ja tie XC50-ky plánujem v bielom prevedení, tak ti potom poviem
Tak dnes mi už prišli. Moje prvé dospelácke tretry a nemôžem sa ich nabažiť, zatiaľ len po byte, von pôjdu asi tak o týždeň Ale ak budem po ruku ne ne v kuse nadávať, tak si už biele v živote nekúpim, teraz bola proste väčšia túžba ich mať ako zdravý rozum
Tak dnes mi už prišli. Moje prvé dospelácke tretry a nemôžem sa ich nabažiť, zatiaľ len po byte, von pôjdu asi tak o týždeň Ale ak budem po ruku ne ne v kuse nadávať, tak si už biele v živote nekúpim, teraz bola proste väčšia túžba ich mať ako zdravý rozum
Ty sa môžeš prejsť aspoň po byte, ja na tie moje stále ešte čakám, ešte nedorazili
Ja sa tých bielych nebojím, budú to moje prvé, tak uvidíme.
Tak nech sa dobre nosia, hlavne aby padli na nohu.
Na nohu padli ako uliaté, zobral som 44, ako moje staré tretry, a dal tieto staré vložky, ktoré sú trošku objemnejšie ako originál: http://www.vlozkydotopanok.sk/www-vlozkydotopanok-sk/eshop/6-1-Vlozky-SVORTO/0/5/45-VLOZKY-SPORT-EASY-FEET
Inak tieto vložky bola moja najlepšia "investícia" do zdravia, sú perfektné a aj po asi 2 rokoch stále držia svoj tvar a nie sú nikde pretlačené. Aj keď za ten čas už možno tak nepodopierajú klembu, takže možno kúpim nové, tie isté ak ich budú v tom obchode ešte mať, alebo aj cez net, odporúčam...
Ale asi mám nejakú atypickú nohu, bo kufre musím mať nadoraz v predu. Síce aj na starých ich mám moc vpredu, ale tu ich mám úplne nadoraz. To bude asi tým, ne nemám krátke prsty len na rukách ale aj na nohách
Ja sa už neviem dočkať, kedy dorazia. Hádam padnú dobre, 43 boli veľké, zobral som 42, tak ako nosím tenisky.
Ja mám tiež krátke prsty, ale len na rukách
Potom napíš, ako sa v nich jazdí.
Hm uplne odlisne tretry. Tazko povedat, ked mam pocit ze nevies co chces, lebo prve su tretry normalne, tie druhe su turisticke (tie mam aj ja tie iste mt44). Bud chces normalnu tretru vyslovene na bike alebo nieco medzi mt44 napr. kde mozem povedat sa v tom super slape, a mozes ich pouzivat aj ako normalnu tenisku bez toho aby to klepkalo alebo aby niekto povedal bez pohladu na podrazku ze je to tretra. Ja si tie mt44 musim pochvalit. Su komfortne pevna podrazka a da sa v nich skocit na poldeci ci do kina bez toho aby si vyzeral divne. Mne sa hodia kedze davam les aj cestu a ked zosadnes chodi sa v tom super ci uz po betone skalach alebo po poli. Dalsie tretry by som si uz ale kupil normalne plnohodnotne a tieto by som braval na karpaty a pod. Castokrat davam 100 a viac km iba cesta a tam by som chcel vyskusat nieco lachsie a viac cyklo
V tych 88 ti bude noha drzat pevnejsie ale su za super cenu no a tie 44 uz sice maju take spojovatko na snurky no v pripade turistickeho modelu pre akcnejsie nasadenie by som volila model so suchým zipsom nad snurkami nieco ako mt43 volakedy a musim povedat, ze disponujem tretramy aj aj a radsej mam tie "teniskove" lebo aj ked prehodim sviatocne platformy miesto spd da sa v nich jazdit aj na nich
Kupoval som zo Suncycle tie 88 a prvotne dojmy su pozitivne. Na nejake velke krepcenie po skalach s bajkom na chrbte asi velmi nie su - aj ked som zatial neskusal.
Ja dnes zas konečne v teréne prevetral Sh XC50, nebol som s nimi na 100% stotožnení pri nosení po izbe, ale po jednom výjazde už som, je to otázka zvyku a je to k lepšiemu (v porovnaní so starými 4 ročnými Sh MT20). Takéto XC tretry som vždy chcel... (a -200g, to pri kmitaní nožičiek hádam bude cítiť )
Ja dnes zas konečne v teréne prevetral Sh XC50, nebol som s nimi na 100% stotožnení pri nosení po izbe, ale po jednom výjazde už som, je to otázka zvyku a je to k lepšiemu (v porovnaní so starými 4 ročnými Sh MT20). Takéto XC tretry som vždy chcel... (a -200g, to pri kmitaní nožičiek hádam bude cítiť )
No konečne som aj ja poriadne prevetral tie XC50. Keďže som doteraz jazdil na klasických pedáloch, musí aj ja povedať, že je to cesta k lepšiemu. Lepší a efektívnejší záber, to je to čo ma najviac prekvapilo. Ešte si zvykám na zapínanie a vypínanie (včera som hodil jeden bočák, keď som zastavil, ale bola to moja chyba, nevenoval som sa vypnutiu tretry z pedálu), ale už teraz možem povedať, že som urobil dobre, keď som zvolil tretry a SPD.
Za mňa
mam xc50, na tych druhych sa mi paci ta "ochrana " zboku-malicek ,tam mam na mojich uz povoleny svik atd. ale davam im aj riadne zabrat pri chodeni -tlaceni aj jazdeni konare apod. ale obe su dobre...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V tom cislovani by uz mohli urobit poriadok, ja mam topanky od 45 az po 49 ako by mal kazdy vyrobca iny meter.
Tak dnes mi už prišli. Moje prvé dospelácke tretry a nemôžem sa ich nabažiť, zatiaľ len po byte, von pôjdu asi tak o týždeň
Giro robi modely normalne aj HV, ktore by mali byt sirsie. Skus pozriet
Dík za info kuknem, no aj Shimano robí širšie ako som zistil...
Ty sa môžeš prejsť aspoň po byte, ja na tie moje stále ešte čakám, ešte nedorazili
Ja sa tých bielych nebojím, budú to moje prvé, tak uvidíme.
Tak nech sa dobre nosia, hlavne aby padli na nohu.
Inak tieto vložky bola moja najlepšia "investícia" do zdravia, sú perfektné a aj po asi 2 rokoch stále držia svoj tvar a nie sú nikde pretlačené. Aj keď za ten čas už možno tak nepodopierajú klembu, takže možno kúpim nové, tie isté ak ich budú v tom obchode ešte mať, alebo aj cez net, odporúčam...
Ale asi mám nejakú atypickú nohu, bo kufre musím mať nadoraz v predu. Síce aj na starých ich mám moc vpredu, ale tu ich mám úplne nadoraz. To bude asi tým, ne nemám krátke prsty len na rukách ale aj na nohách
Ja mám tiež krátke prsty, ale len na rukách
Potom napíš, ako sa v nich jazdí.
zatiaľ mám týchto favoritov (hlavne po možnosti si ich vyskúšať):
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-m088l/4755 (tu trochu váham kvôli spomenutému &quo*****" tu na fóre)
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-mt44l-cierne/5574 (po doporučení milej kolegyne z fóra
ďakujem za skoré a fundované odpovede
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-m088l/4755 (tu trochu váham kvôli spomenutému &quo*****" tu na fóre)
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-mt44l-cierne/5574 (po doporučení milej kolegyne z fóra
Hm uplne odlisne tretry. Tazko povedat, ked mam pocit ze nevies co chces, lebo prve su tretry normalne, tie druhe su turisticke (tie mam aj ja tie iste mt44). Bud chces normalnu tretru vyslovene na bike alebo nieco medzi mt44 napr. kde mozem povedat sa v tom super slape, a mozes ich pouzivat aj ako normalnu tenisku bez toho aby to klepkalo alebo aby niekto povedal bez pohladu na podrazku ze je to tretra. Ja si tie mt44 musim pochvalit. Su komfortne pevna podrazka a da sa v nich skocit na poldeci ci do kina bez toho aby si vyzeral divne. Mne sa hodia kedze davam les aj cestu a ked zosadnes chodi sa v tom super ci uz po betone skalach alebo po poli. Dalsie tretry by som si uz ale kupil normalne plnohodnotne
No konečne som aj ja poriadne prevetral tie XC50. Keďže som doteraz jazdil na klasických pedáloch, musí aj ja povedať, že je to cesta k lepšiemu. Lepší a efektívnejší záber, to je to čo ma najviac prekvapilo. Ešte si zvykám na zapínanie a vypínanie (včera som hodil jeden bočák, keď som zastavil, ale bola to moja chyba, nevenoval som sa vypnutiu tretry z pedálu), ale už teraz možem povedať, že som urobil dobre, keď som zvolil tretry a SPD.
Za mňa
Dnes som skúšal tretry rôznych výrobcov Northwave, Specialized, Bontrager najlepšie mi sadli Shimano na moje široké tlapy.
do výberu pribudli ešte tieto, ale to je už cenový strop
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-xc50-cierne/4211
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-m162-cierne/5729
Nemám ich kde vyskúšať. Bežne nosím 42.