ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
Ja som mal asi 2 mesiace 820 a som rad ze som ju predal za cenu aku som kupil, software bol pomaly, ked som sa pripinal medzi obrazovkami tak to sekalo cele, tiez si priblizit mapu trvalo vecnost, nevyhovovalo mi ani dotykove ovladanie a bateria ziadna vyhra tiez na tak velke zariadenie.. teraz cakam nalezyne mega c, som zvedavy
Takže príde, vyskúšam a uvidíme. Niesom nejaký náročný, len veľa jazdím sám a trasy podľa navigácie, plus keď prídem domov, tak si pozerám stravu. Čiže automatické odoslanie pádu, navigácia a nie online strava.
Keď to nebude fungovať, tak zase posuniem ďalej a nič závažné sa nedeje - ľuďom je*e a predávajú sa za neskutočné ceny - 10€ za vyskúšanie je ok
mohli by ste mi prosim poradit s vyberom cyclocomputera? Moje poziadavky:
- pouzitie MTB/gravel
- standardny cyclocomputer(aktualna rychlost, prejdena vzdialenost, teplota a pod)
- zaznam GPS - naj, ak by mal naviac samostatny senzor rychlosti(nielen vypocet z GPS signalu)
- moznost pouzit na dvoch bikoch
- prenos dat do mobilu najlepsie bezdrotovo(NFC/bluetooth/..), kabel je akceptovatelny
- NEPOTREBUJEM navigaciu, snimace kadencie, tepu a pod., nemam ani potencial to v buducnosti pouzit
- pouzitie MTB/gravel
- standardny cyclocomputer(aktualna rychlost, prejdena vzdialenost, teplota a pod)
- zaznam GPS
- naj, ak by mal naviac samostatny senzor rychlosti(nielen vypocet z GPS signalu)
- prenos dat do mobilu najlepsie bezdrotovo(NFC/bluetooth/..), kabel je akceptovatelny
- NEPOTREBUJEM navigaciu, snimace kadencie, tepu a pod., nemam ani potencial to v buducnosti pouzit
Nejake tipy na konkretne modely?
Vdaka!
Ahoj, hodinky na riadítka si nezvažoval? Na tento účel by to nebol zlý nápad.
Petko4hodinky urcite nie. Chcem normalny vacsi displej.
Zatial teda tipy:
Sigma Rox 11
Garmin Edge 130
pozeral som este na Polar M460 a celkom ma zujali aj nove modely Lezyne, najviac Lezyne Macro Easy GPS
Ten za cenu 80$ vyzera byt idealny. Nejake skusenosti so znackou? pripadne, vie niekto povedat ktory z tychto je najlepsia volba v pomere cena vs vykon?
Ja by som Garmin edge 130 + snimac rychlosti na koleso , staci aj od Aliho.
Mal som ho kym mi ho neukradli.
Teraz ma aj nizsiu cenu. A myslim ze bude aj novy model onedlho.
Garmin 520+ je uz pristroj, ktory ma zbytocne naviac prave tu navigaciu a cena tym padom zacina stupat. Kedze to fakt chcem len ako merac zakladnych velicin + GPS(kvoli zaznamu + vyskove metre) a nepotrebujem navigaciu, tak mi je zbytocne platit za toto napr v porovnani s Edge130... Aj ked rozumiem, ze za pomerne maly priplatok dostanem viac. Takymto stylom sa pomaly dostanem az ku 1030... Chcem to, co realne vyuzijem. Rozhodnut sa v style " mozno to raz v buducnosti vyuzijem" nechcem - mam skusesost, ze aj tak to co nechem, malokedy v buducnosti vyuzijem a len to zbytocne predrazuje kupovany produkt.
milanatikhttps://www.aliexpress.com/item/32693804125.html
toto to uz bolo viackrat spominane, za tu cenu to je dobry deal a splna vsetky poziadavky...ale pohladaj nejaky z EU skladu, nech dlho necakas...senzory k nemu tiez vies dokupit z Ciny za par €
áno ten igp doporučujem, mám ho ho už takmer 4 roky...batéria vydrží stále aj na celodenné jazdenie, jednoduché ovládanie a komu stačia základné funkcie dobrá voľba...
Hm, do neznamej cinskej znacky by som celkom nechcel ist... ako to ma ten IGP s presnostou GPS zaznamu? Vyskove metre su ok, alebo clovek po jednom 20km vyjazde zdolava everesty?
jeho (menšia / väčšia ako pre koho) nevyhoda je že počas výjazdu ukazuje len aktuálnu nadmorskú výšku... nastúpané metre z výjazdu ukáže až po nahratí gpx záznamu do nejakej aplikácie...čo sa týka presnosti gps záznamu je presnejší ako mobil...nastúpané výškové metre ukáže podľa toho do akej aplikácie nahráš záznam, niektoré appky nadhodnotia viac, iné menej...
Mam sigmu rox 11 a mal som aj garmin 130, ked sa rozhodujes medzi týmito dvoma tak za mna jednoznacne sigma, pri porovnatelnej cene nielenze ma podstatne viacej funkcii ale je o dost presnejsia (garmin ci uz 130 alebo aj 520 mi nevedeli ukazovat sklon stupania v hustom lese, garmin pouziva na vypocet sklonu gps, sigma vyuziva barometer, a tym padom aj reaguje rychlejsie na zmenu sklonu) a o vydrzi ani nevravim, 130 vydrzi o polovicu menej ako sigma. Garmin ma vyhodu zas v displeji, ten je najlepsi co som kedy zazil, lepsi ako farebny na 520tke.
Sigma Pure GPS nie - nema moznost pripajania rychlostneho snimaca cez ANT+/bluetooth. A len cisto vypocitavanie rychlosti cez GPS nechcem. chcem aby to bolo co najpresnejsie, preto radsej kombinacia rychlostny snimac + GPS(pre rychlost/vzdialenost) a barometer + GPS(pre vysku).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď to nebude fungovať, tak zase posuniem ďalej a nič závažné sa nedeje - ľuďom je*e a predávajú sa za neskutočné ceny - 10€ za vyskúšanie je ok
- pouzitie MTB/gravel
- zaznam GPS - naj, ak by mal naviac samostatny senzor rychlosti(nielen vypocet z GPS signalu)
Vdaka!
- pouzitie MTB/gravel
- zaznam GPS
- naj, ak by mal naviac samostatny senzor rychlosti(nielen vypocet z GPS signalu)
Vdaka!
Ahoj, hodinky na riadítka si nezvažoval? Na tento účel by to nebol zlý nápad.
Zatial teda tipy:
Sigma Rox 11
Garmin Edge 130
pozeral som este na Polar M460 a celkom ma zujali aj nove modely Lezyne, najviac Lezyne Macro Easy GPS
Ten za cenu 80$ vyzera byt idealny. Nejake skusenosti so znackou? pripadne, vie niekto povedat ktory z tychto je najlepsia volba v pomere cena vs vykon?
Mal som ho kym mi ho neukradli.
Teraz ma aj nizsiu cenu. A myslim ze bude aj novy model onedlho.
toto to uz bolo viackrat spominane, za tu cenu to je dobry deal a splna vsetky poziadavky...ale pohladaj nejaky z EU skladu, nech dlho necakas...senzory k nemu tiez vies dokupit z Ciny za par €
nema niekto skusenost s modelmi Lezyne:
Lezyne Macro Easy GPS
Lezyne Micro GPS
Lezyne Super PRO GPS