Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Ja mam Menabo Winny Plus, ak myslis to.... Som spokojny (vid predosla strana). Ale tisic ludi, tisic chuti, kamov opisoval nejake problemy, no mne sa nic take nestalo. Vozim ale na tom moj a zenin cross a synov 24" bicykel, styl jazdy skor kludnejsi... A biky este pre istotu po upnuti kolies a ramu poistujem tymi poistnymi latkovymi pasmi, co boli vo vybave.
čiže tie pásy sú v balení? To poteší, no bol by využitý len pár krát do roka a tiež kludnejšou jazdou, tak myslím že za tie prachy fajn kauf a ked tam dáš cross bike tak snád 29er nebude problém, dík za skúsenosť
Tie pasy sa daju kupit aj na hocijakej benzinke, ale su v dodavke. Co sa mi ale paci, tak objimky co sa upina ram, su vystlane gumenymi pasikmi zvnutra, takze vobec nedojde k poskodeniu laku ramu a netreba to nijako dodatocne riesit (predtym som mal obycajne nosice na strechu a ram v mieste upnitia som obaloval kusom duse alebo paskou). Pre upnutie ramov roznych priemetov su v dodavke tiez 2 dlzky skrutiek pre objimky. No a pri mojej "vyske" je neporovnatelny komfort a cas nakladania/vykladania.
ludia 3 spz vam vydaju na policii za poplatok 16,50e do tyzdna ju mate a ste bez problemov len to cakanie je na prd kedze je tam stale vela ludi a vyplnenie ziadosti cca minuta
ja ma nosic na tazne od holadskeho vyrobcu twinny load a tam sa upinaju kolesa a hlavne kluka takze je to vhodne aj na karbonove biky a kedze kluky nemam karbonove viac neriesim
Skúsenosti s dlhšou jazdou s nosičom na streche...
Auto Škoda Fabia 1,2 TSi combi, 3 bicykle na streche - 1 cestný upevnený v držiaku Thule (za rám), druhý cestný uchytený za vidlu + koleso v samostatnej vidle, tretí detský uchytený za rám v držiaku Thule, vo vnútri 3,5 človeka (3 + 1 dieťa), batožina na 5 dní (civil aj cyklistické oblečenie).
Cesta do Bormia, 730 km, rýchlosť na dialnici cca 120 km (tempomat), spotreba 7,8 l/100 km
Cesta z Bormia, 730 km, rýchlosť na dialnici cca 115 km (tempomat), spotreba 7,4 l/100 km
Keď bolo treba niečo rýchlo predbehnúť (kamion, autobus), tak som priložil do 140 kmh aby som dlho nezavadzal, osobné autá väčšinou predbiehali mňa... V Nemecku od hranice za Salzburgom až do hranicu pri Kufsteine je obmedzená rýchlosť na 100 - 120 kmh. Od Landecku až do Bormia po normálnych cestách - v Rakúsku max 100, v Taliansku 90. Hrubý čas (so zastávkami) obidva razy cca 10 hodín. Na spiatočnej ceste ma chytila stau pri Insbrucku a pri Salzburgu.
No a nakoniec - na aute mám najazdených 60 tis. km pri priemernej spotrebe 6,3 l / 100 km (sledujem si to)... Takže žiadne zvýšenie spotreby o 50%.
Náklady na benzín + rakúsku známku 162 Eur. Kupoval som benzín aj na rakúskej dialnici za 1,6 E, aj v Livignu za 1,16 E...
Keby si nechcel len sledovať priemernú spotrebu, ale aj porovnať ju s ostatnými, tak Spritmonitor ti to umožní.
Tvoja 6,3 priemerka sa zdá byť celkom slušná hodnota.
JoKo vidiet,ze cestujes 1x, ked nakupujes v rakusku benzin za 1,6 na hocijakej zbezke popri dialnici za W stoji benzin 1,35 takze tymto by som sa velmi nechvastal
Nechvastal som sa... Pred talianskou hranicou som musel zobrať 15 litrov, aby mi vydržal do Bormia a následne do Livigna. Aršlochovia prekvapili, 15 km predtým bol za 1,45 a potom pred Resia passom cena vybehla... Na spiatočnej ceste pri Melku za 1,38, lacnejšie ako vo Wolfstahle pri Bratislave.
Nechcem zakladať ďalšiu novú tému z tejto oblasti a preto sa pýtam rovno v už založenej téme.
Dlhšiu dobu premýšľam nad zaobstaraním si nosiča na bicykel. Neviem sa však rozhodnúť. Jednak nerozumiem, aký je rozdiel v nosičoch, ktoré majú rovnakú kapacitu (počet miest na bicykle) a predsa jeden stojí 500 eur a druhý 250. Príde mi zbytočne kupovať nosič od Thule len pre meno, keď môžem maž nosič na gulu aj za 250 eur s rovnakou kapacitou. V čom je teda rozdiel? Môže mi nosič poškodiť alebo opotrebuvávať bicykel? Rozumiem, že niektoré nosiče, hlavne na strechu sa nevyznačujú dobrou stabilitou a hrozí odtrhnutie bicykla, avšak ak má nejaký nosič certifikát, tak sa nemôže stať, že bicykel sa z neho zosype. Pôvodne som plánoval kúpiť nosič na strechu, ale príde mi nepraktické zdvíhať bicykel na strechu - aj kvôli svojej výške. Na kufor nosič nechcem, pretože si vážim svoje auto. Na gulu sú síce drahé, ale našiel som aj pomerne lacné nosiče. Neviem však, či je rozdiel len v prestíži značky alebo v luxusnejšom osvetlení, ale ja luxus nepotrebujem, len nosič na prevoz. Rozoberať zakaždým bicykel a ukladať do kufra a potom zase skladať sa neoplatí...
Takže sa znova pýtam, aký je rozdiel v nosičoch, keď jeden stojí 500 eur, druhý 250 a pritom oba majú certifikáty... Je nejaký z nich šetrnejší voči bicyklu?
Martin 1087, určite je rozdiel, to máš ako s autom, Fabia za 10000 ti neponúkne to, čo mercedes za 70000 to je asi každému jasné... Túto dilemu som mal aj ja, nechcel som drahý nosič a nabehol som do predajne kde mi chlapík vysvetlil čo a ako, nakoniec som nekúpil najlacnejší ale trochu som priplatil a kúpil v akcii HAPRO... rozdiel býva v uchytení na ťažné (komfortné, menej komf.) v uchytení bikov, napr. tento môj má také gumené tie chňapky čo obopínajú rám aby ho nepoškriabali, no a potom máš rozdiely v tom, že nosič môže-nemusí byť vybavený zamykaním na ťažnom, zamykaním samotných bikov, a sklopný, aby si sa dostal do kufra bez toho aby si musel dávať dole biky a potom celý nosič atď... tento môj má všetko takže som spokojný, a minule som slúbil že hodím fotky tak pridávam teraz...
Chcem sa spytat tych, co pouzivaju nosic na zadne dvere/sklo, ci ho aj davaju dole a schovaju ked sa bajkuju. Mne to pride strasne otravne prist niekde, skovat nosic, pobicyklovat sa, nahodit nosic a ist domov. Ake mate skusenisti vy?
Keď chceš oňho prísť kľudne si ho tam nechaj
Ja z ťažného dávam dole nosič podľa situácie kde parkujem, aby mi ho nejaký polovodič neodrazil keď trošku pretŕča niekde, ale ten je zamykací, ten o okno asi nebude zamykací že?
Mam nosic na piate dvere a v pripade ak auto nechávame bez dozoru, nosic ide do kufra. Vela casu to nezaberie a radsej minutu skladat ako potom lutovat.
Ja rozmyslam o nosici, ale nie na tazne. Skor thule system, a thule drziak, zatial na jeden bike. Viem ze kazdy preferuje na tazne, ale tazne nemam, a chcem to riesit na strechu.
Chapem ze auto ma vyssiu spotrebu, a odpor...
Co hovorite na stresny nosic a thule? Myslite ze zvladnem si vylozit bicykel a zlozit ho zo strechy sam, bez pomoci?
prip. presedlat na roomster, a tam sa bike zmesti na vysku? )
peter: mam thule nosic na bike na strechu, je to OK, co sa tyka drzania bike-u je to dobre, nestalo sa mi, zeby bike nejak lietal alebo co, pokial som vsetko dobre utiahol. A to tam zvycajne nosim 3 kusy naraz, co uz chce trosku lepsiu logistiku. Problem ale je, ze v kazdom pripade musis vylozit nejakych min 10kg (obrazne) z nulovej vysky do cca aspon 150cm, ak by si prevazal tri,tak umiestnenie toho do stredu je niekedy fakt dost.
Dalsia nevyhoda: ak mas garaz, tak do nej nevojdes s bike-ami na streche, cize to znamena nakladanie/vykladanie vonku za pocasia, ktoremu nerozkazes (ak ides niekam na dovolenku/vylet, tak zvycajne neriesis,ze u Teba prsi...). Treba si uvedomit aj to, ze uz len samotny nosic ma nejaku vahu a na instalaciu na auto potrebujes partaka (teda u mna to tak urcite je, prelozit ho cez strechu tak, aby som s nim nedrbol do strechy alebo nieco neposkriabal nie je uplne easy). O spotrebe sa tu popisalo dost, myslim, ze niekto, kto chce vozit bicykle raz za cas toto az tak neriesi.
Osobne ale prave riesim nosic na tazne prave kvoli komfortu a jednoduchsej manipulacii..
Tak či tak, lepšie nosiče (medzi nimi aj niektoré modely Thule) majú upínanie tak, že po samotnom zdvihnutí a osadení bicykla už všetko ostatné riešiš na úrovni strechy a nie na úrovni uchytenia rámu k nosiču.
Stabilita nosiča závisí nielen od neho samotného, ale aj od priečnikov a počtu nosičov na nich. Hliníkové "aero" priečniky pružia a potom bicykle na streche "tancujú" (najmä ak ich tam máš viacej a teda je priečnik viac zaťažený), zatiaľ čo oceľový hranatý priečnik je pevnejší a teda menej to skáče. Ale aj keď bicykle na streche "tancujú", tak je to bezpečné, hliník je pružný, ale pevný a Thule má bezproblémové výsledky v crash-testoch. Nehovoriac o tom, že bicykle na nosiči na ťažnom tancujú tiež (najmä keď už ná nosič nejaký rok či kilometer za sebou) a na streche to aspoň nevidíš a čo oči nevidia, to srce nebolí
Nezanedbateľnou vecou je, že po jazde v daždi sú bicykle na streche čistejšie, bicykle na zadku chytjú všetok sajrajt z cesty.
A o tom, že to zvládneš sám, nepochybuj, keď to zvládajú stáťtisíce ľudí po celom svete, prečo by si mal byť výnimka?
Jasne, dvíhanie bicykla na strechu je o kus menej pohodlné, než ukladanie na zadný nosič, ale má to aj výhody - nosič nemusíš skladať, keď odchádzaš od auta, nezavadzia,
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Auto Škoda Fabia 1,2 TSi combi, 3 bicykle na streche - 1 cestný upevnený v držiaku Thule (za rám), druhý cestný uchytený za vidlu + koleso v samostatnej vidle, tretí detský uchytený za rám v držiaku Thule, vo vnútri 3,5 človeka (3 + 1 dieťa), batožina na 5 dní (civil aj cyklistické oblečenie).
Cesta do Bormia, 730 km, rýchlosť na dialnici cca 120 km (tempomat), spotreba 7,8 l/100 km
Cesta z Bormia, 730 km, rýchlosť na dialnici cca 115 km (tempomat), spotreba 7,4 l/100 km
Keď bolo treba niečo rýchlo predbehnúť (kamion, autobus), tak som priložil do 140 kmh aby som dlho nezavadzal, osobné autá väčšinou predbiehali mňa... V Nemecku od hranice za Salzburgom až do hranicu pri Kufsteine je obmedzená rýchlosť na 100 - 120 kmh. Od Landecku až do Bormia po normálnych cestách - v Rakúsku max 100, v Taliansku 90. Hrubý čas (so zastávkami) obidva razy cca 10 hodín. Na spiatočnej ceste ma chytila stau pri Insbrucku a pri Salzburgu.
No a nakoniec - na aute mám najazdených 60 tis. km pri priemernej spotrebe 6,3 l / 100 km (sledujem si to)... Takže žiadne zvýšenie spotreby o 50%.
Náklady na benzín + rakúsku známku 162 Eur. Kupoval som benzín aj na rakúskej dialnici za 1,6 E, aj v Livignu za 1,16 E...
Tvoja 6,3 priemerka sa zdá byť celkom slušná hodnota.
Dlhšiu dobu premýšľam nad zaobstaraním si nosiča na bicykel. Neviem sa však rozhodnúť. Jednak nerozumiem, aký je rozdiel v nosičoch, ktoré majú rovnakú kapacitu (počet miest na bicykle) a predsa jeden stojí 500 eur a druhý 250. Príde mi zbytočne kupovať nosič od Thule len pre meno, keď môžem maž nosič na gulu aj za 250 eur s rovnakou kapacitou. V čom je teda rozdiel? Môže mi nosič poškodiť alebo opotrebuvávať bicykel? Rozumiem, že niektoré nosiče, hlavne na strechu sa nevyznačujú dobrou stabilitou a hrozí odtrhnutie bicykla, avšak ak má nejaký nosič certifikát, tak sa nemôže stať, že bicykel sa z neho zosype. Pôvodne som plánoval kúpiť nosič na strechu, ale príde mi nepraktické zdvíhať bicykel na strechu - aj kvôli svojej výške. Na kufor nosič nechcem, pretože si vážim svoje auto. Na gulu sú síce drahé, ale našiel som aj pomerne lacné nosiče. Neviem však, či je rozdiel len v prestíži značky alebo v luxusnejšom osvetlení, ale ja luxus nepotrebujem, len nosič na prevoz. Rozoberať zakaždým bicykel a ukladať do kufra a potom zase skladať sa neoplatí...
Takže sa znova pýtam, aký je rozdiel v nosičoch, keď jeden stojí 500 eur, druhý 250 a pritom oba majú certifikáty... Je nejaký z nich šetrnejší voči bicyklu?
http://forum.mtbiker.sk/xc-am-en-bicykle/nosi-bicyklov-na-a-ne-zariadenie-t19350.html
Ja z ťažného dávam dole nosič podľa situácie kde parkujem, aby mi ho nejaký polovodič neodrazil keď trošku pretŕča niekde, ale ten je zamykací, ten o okno asi nebude zamykací že?
Chapem ze auto ma vyssiu spotrebu, a odpor...
Co hovorite na stresny nosic a thule? Myslite ze zvladnem si vylozit bicykel a zlozit ho zo strechy sam, bez pomoci?
prip. presedlat na roomster, a tam sa bike zmesti na vysku?
Dalsia nevyhoda: ak mas garaz, tak do nej nevojdes s bike-ami na streche, cize to znamena nakladanie/vykladanie vonku za pocasia, ktoremu nerozkazes (ak ides niekam na dovolenku/vylet, tak zvycajne neriesis,ze u Teba prsi...). Treba si uvedomit aj to, ze uz len samotny nosic ma nejaku vahu a na instalaciu na auto potrebujes partaka (teda u mna to tak urcite je, prelozit ho cez strechu tak, aby som s nim nedrbol do strechy alebo nieco neposkriabal nie je uplne easy). O spotrebe sa tu popisalo dost, myslim, ze niekto, kto chce vozit bicykle raz za cas toto az tak neriesi.
Osobne ale prave riesim nosic na tazne prave kvoli komfortu a jednoduchsej manipulacii..
Stabilita nosiča závisí nielen od neho samotného, ale aj od priečnikov a počtu nosičov na nich. Hliníkové "aero" priečniky pružia a potom bicykle na streche "tancujú" (najmä ak ich tam máš viacej a teda je priečnik viac zaťažený), zatiaľ čo oceľový hranatý priečnik je pevnejší a teda menej to skáče. Ale aj keď bicykle na streche "tancujú", tak je to bezpečné, hliník je pružný, ale pevný a Thule má bezproblémové výsledky v crash-testoch. Nehovoriac o tom, že bicykle na nosiči na ťažnom tancujú tiež (najmä keď už ná nosič nejaký rok či kilometer za sebou) a na streche to aspoň nevidíš a čo oči nevidia, to srce nebolí
Nezanedbateľnou vecou je, že po jazde v daždi sú bicykle na streche čistejšie, bicykle na zadku chytjú všetok sajrajt z cesty.
A o tom, že to zvládneš sám, nepochybuj, keď to zvládajú stáťtisíce ľudí po celom svete, prečo by si mal byť výnimka?
Jasne, dvíhanie bicykla na strechu je o kus menej pohodlné, než ukladanie na zadný nosič, ale má to aj výhody - nosič nemusíš skladať, keď odchádzaš od auta, nezavadzia,