Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
erkosquad Ja mam Seasucker Talon 1 bike - fotky mam v profile. Zo zaciatku som tiez bol na pochybach, ale teraz uz by som nemenil. Obrovska vyhoda je, ze sa mozes rozhodnut, ze pojdes s bikom autom doslova z minuty na minutu a nezabijes montazou nosica hodinu ale 5 minut. A pasuje na kazde auto. Vyhodou je ze ho vobec nie je pocut - az na dialnici pri 130km/h, ale zdaleka to nie je taky hluk ako pri priecnych.
Uz som s nim co to pojazdil po nasich "paradnych" cestach a mam odskusane ze ani za 3 hodiny sa tie prisavky vobec neuvolnili. Rychlostne limity nosica su take ake su limity na nasich cestach. Jedna prisavka udrzi 96kg a su tam 4. Musel som prudko brzdit par krat a vsetko OK.
Na tie cinske smejdy ani nepozeraj, nestoji to za to, aku paseku s nimi mozes na ceste sposobit.
ja som teraz absolvoval 800km (400km tam,400km nazad) s plne nalozenym autom cca 80kg pod limitom, 4 osoby, batozina 3 biky na streche. 2 boli thule 598 a jeden freeride 532 (asi). ten freeride je sice lacny ale nekupim si to nikdy, ta montaz biku hore dole je nepohodlna a zdlhava ak to clovek nema presne nastavene na konkretny bajk. vyzera byt sice pevnejsi pri pohybe do bokov, ale bohvie coby to spravilo keby ze to niekto da tou otvorenou stranou v smere jazdy a nahodou niekde nabura. a aj tie pasiky treba tahat rucne a nema to take spanovatko ako tie 598
no ale nie to som chcel. povodne mala ist este jedna osoba +1 bajk s nami, takze by sme boli nalozeni uz aj za maximum, ale aj tak nejake data pre porovnanie su
vacsinu cesty bola dialnica BA - PRAHA, hruza des tie traslave panely ci co to tam je - ale nosice drzali v pohode . pred prahou este kopceky.
normalne mavam spotrebu kolo 6 na dialnici po sk (skoro rovina, 3 osoby, nalozene auto, klima atd..., bez veci na streche), teraz bola po 800km spotreba podla tankovania 7.3. na to ze aj tam aj nazad sme sli zhruba pol cesty v burke a silnom vetre mi to pride vcelku ok spotreba. ak do toho este zaratam tie kopce na dialnici pred prahou
jedine co bolo fakt citit, tak ze akceleracia po rovine bola o dost horsia. rozbiehanie vyzeralo stylom na 3jke 100, na 4rke 130 a potom drb 6 . v tych kopcekoch na 6tke pri 130 to malo problem vobec udrzat rychlost , trebalo uz drbnut do 5tky. ktovie jak by sa to chovalo keby sme mali o dalsiu osobu a bike viac.
ked to tak zhrniem tak ziadne katastrofalne narasty spotreby sa nekonali, hucanie tazko povedat kedze vonka bol silny narazovy vietor vsetymi smermi. jedine ze jazdne vlastnosti boli o dost ine, ale tak co cakat od 70kw motora
Ja tiež vozím už skoro pol roka 2x Thule 598 + 2-3 osoby v aute + dáka batožina (PB-Praha-Nemecko = cca 800km) . Nakládku/vykládku bikov zvládam čím ďalej tím v lepšom čase .. spotreba bez bikov bývala na dialnici okolo 6l, teraz mávam tak 6,5-7...takže úplná pohoda. Tiež som sa spočiatku obával tej panelovky v ČR, ale biky vždy v pohode bez obáv docestovali s nami A ten hluk, obával som sa že bude väčší, ale pre mňa aj posádku je nebadateľný...oveľa viac hučia samotné nosiče keď idem bez bikov A k akcelerácii, samozrejme je auto trošku lenivšie, ale žiadna katastrofa ....akurát v letných mesiacoch ma vytáčali tie mušky na bikoch, ale nič čo by sa neumylo
Ahojte planujem kupit strešný nosič na auto, vedeli by ste mi odporučiť nejaky nosič, či kulit klasiku ProRide 598 alebo mi niekto vie odporučiť nejakú lacnejšiu spoľahlivú varianut. Bika má aj s blatom cca 15 kg. Ďakujem 😀
Tiež ho zvažujem... rozmýšlam medzi 3 a 4 miestnym ..
Uzamykanie bajkov nieje bohvie čo...
A neviem ako by to bolo s naklánaním 4 miestneho stojana ... chcelo by to najprv vyskúšať ...
Peruzzo sú v daných cenách asi bez konkurencie. Mám Peruzzo Siena 3 jemne upravený, aby sa dal o guľu zamknúť a nemám mu čo vytknúť. Pri upínaní na guľu si vieš ten nosič v istom rozpätí vertikálne prispôsobiť, ale najlepšie bude si to vyskúšať na svojom aute. Niektorý predajcovia to ponúkajú.
cauko ja pouzivam thule sprint, co je asi predchodca thruride (sprint uz nie je v ponuke). som velmi spokojny, bajk je uchyteny lepsie a pevnejsie nez pri pouziti modelu proride. na tom thruride predpokladam ze len vylepsili co fungovalo uz pri modeli sprint.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.aliexpress.com/item/ROCKBROS-Top-Suction-Roof-Top-Bike-Racks-Bike-Accessories-MTB-Mountain-Road-Bicycle-Sustion-Cup-Roof/32813796939.html?spm=2114.10010108.0.72.6rgCl5&aff_platform=aaf&cpt=1505375304180&sk=jm2rrV7&aff_trace_key=0aed548b6f454d5b8b532d851ce9da37-1505375304180-08130-jm2rrV7&terminal_id=657512cc49c54481ba45ca878aef4726&smToken=43b54362897c4397a048bbf612a8ecf5&smSign=%2BiOMjJbZGlR4wZOpsAStPg%3D%3D
Alebo znaciek treefrog resp. Fedar?
Vdaka
Uz som s nim co to pojazdil po nasich "paradnych" cestach a mam odskusane ze ani za 3 hodiny sa tie prisavky vobec neuvolnili. Rychlostne limity nosica su take ake su limity na nasich cestach. Jedna prisavka udrzi 96kg a su tam 4. Musel som prudko brzdit par krat a vsetko OK.
Na tie cinske smejdy ani nepozeraj, nestoji to za to, aku paseku s nimi mozes na ceste sposobit.
stal 125€ na alze
no ale nie to som chcel. povodne mala ist este jedna osoba +1 bajk s nami, takze by sme boli nalozeni uz aj za maximum, ale aj tak nejake data pre porovnanie su
vacsinu cesty bola dialnica BA - PRAHA, hruza des tie traslave panely ci co to tam je - ale nosice drzali v pohode
normalne mavam spotrebu kolo 6 na dialnici po sk (skoro rovina, 3 osoby, nalozene auto, klima atd..., bez veci na streche), teraz bola po 800km spotreba podla tankovania 7.3. na to ze aj tam aj nazad sme sli zhruba pol cesty v burke a silnom vetre mi to pride vcelku ok spotreba. ak do toho este zaratam tie kopce na dialnici pred prahou
jedine co bolo fakt citit, tak ze akceleracia po rovine bola o dost horsia. rozbiehanie vyzeralo stylom na 3jke 100, na 4rke 130 a potom drb 6
ked to tak zhrniem tak ziadne katastrofalne narasty spotreby sa nekonali, hucanie tazko povedat kedze vonka bol silny narazovy vietor vsetymi smermi. jedine ze jazdne vlastnosti boli o dost ine, ale tak co cakat od 70kw motora
http://www.tazargroup.sk/na-3-bicykle/nosic-3-bicyklov-peruzzo-pure-instinct-3
Uzamykanie bajkov nieje bohvie čo...
A neviem ako by to bolo s naklánaním 4 miestneho stojana ... chcelo by to najprv vyskúšať ...
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/nosice-na-auto/nosice-na-tazne/menabo-winny-3-nosic-na-tazne-zariadenie-pre-3-bicykle-224475.html
používam ho asi 3 roky na mtb bez problemov. v 2017 mi pribudol cesťák a neviem ho tam uchztiť. kedze ma inú geometriu, držiaky su kratke a nedočiahnu na ramovu trubku.....
dik