Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
To nie je nosic na spustanie bicyklov z oci ... vlastne to pre mna nie je ziaden nosic. Ale zas biky bez prednych kolies, ktore su v kufri...
Obrovska vyhoda pricuciek je, ze ich das v podstate na kazde auto a nepotrebujes lyziny, priecky, pozdlzniky, adaptery, svetla, premiestnenie znacky,... nic. Hodis do kufra a mas znova normal auto.
aj mne sa to najprv zdalo, ale asi to nebude tak. Ta yakima vyzerala na videu s horskym bikom dost pevne a ten elite je rovnaky princip, tak by to malo byt v pohode tiez. Tym, ze das dole koleso ti klesne tazisko a fixovanie vidly mi pride celkom pevne riesenie (v porovnani s klasikou).
Ahoj, vlastnim aj nosice na strechu aj za tazne. ak mas tazne, jednoznacne by som siel do neho. je to proste pohodlnne bezpecne nehuci, nemas pocit zvyseneho taziska hmmotnosti.
ak sa jedna 1-2x do roka nieje lacnejsie si ho pozicat? bosal ktory si dal v linku je skvely vyber
semiro: To, ci sa daju dat na strechu Tvojho auta 3 bicykle si pozri v technickom preukaze k svojmu vozidlu - povolene zatazenie strechy (nezabudni k hmotnosti bajkov priratat hmotnost tych troch nosicov). Ale prakticky nepoznam auto, ktore by nezvladlo 3 bajky na streche.
To, ci sa daju dat 3 bicykle na tazne zariadenie Tvojho auta uz az tak iste nie je - pozri v technickom preukaze k svojmu vozidlu povolene zvisle zatazenie gule (nezabudni k hmotnosti bajkov zaratat hmotnost nosica). To uz niektore auta nezvladaju, lebo ak maju na guli povolenych max. 50 kg, tak 3 bajky s nosicom tych 50 kg casto prekrocia.
Ad nosice na strechu - FreeRide je podla mna lepsie riesenie ako ProRide. Jednak je lacnejsie a aj je ten nosic o nieco tuhsi kedze je dvojramenny. A je tam mensie riziko kradeze bajku ako pri ProRide. ProRide je zas pohodlnejsi na manipulaciu pre nizkych, lebo netreba manipulovat s uchytom na ramovej rure, ale len na urovni zakladne nosica.
Zvysok je o Tojich preferenciach:
- cena (+ pre strechu)
- skladnost nosicov (cca porovnatelne)
- spotreba (+ pre gulu)
- miera zasratosti bajkov pri preprave v dazdi (+ pre strechu)
- riziko poskodenia (cca porovnatelne - ak mas bajky na streche pri vjazde do garaze tak mas problem, ak mas bajky na taznom a nacuvas na nejaky stlpik ktory cez ne nevidis alebo niekto za Tebou nedobrzdi tak mas problem)
mal som moznost vyskusat thule freeride aj proride (skoda oktavia - 2ks nosicov). nakoniec som vybral proride. nie len koli pohodlnejsej manipulacii, ale pridu mi pevnejsie ako freeride. celkovo som z nich mal lepsi pocit, t.j. ze lepsie drzia bajk. okrem toho su podla mna lepsie zabezpecene proti kradezi bajku ako freeride, kde sa skor da ten bajk vybrat z nosica. Nenechavam sice bajky nikdy dlhodobo zamknute na streche auta, ale obcas sa na par minut stane.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.ebay.com/itm/254263464748
Obrovska vyhoda pricuciek je, ze ich das v podstate na kazde auto a nepotrebujes lyziny, priecky, pozdlzniky, adaptery, svetla, premiestnenie znacky,... nic. Hodis do kufra a mas znova normal auto.
Pozeral som najprv Thule proride a našiel tento a dosť sa naň podobá a za polovičnú cenu oproti Thule.
Priecniky mam thule, kvoli truhle. Potrebujem prevazat min.3 bajky tak 1-2x do roka.
Rozmyslal som aj nad touto lacnou alternativou, ale uzivatelske recenzie ma odradili:
https://www.sportisimo.cz/carcomfort/atlantis/252304/
Rozmna alternativa je Thule:
https://www.autorelax.sk/thule-freeride-532x3?utm_campaign=heureka&utm_source=heureka&utm_medium=cpc
Otazka znie, daju sa na strechu auta/Skoda Superb 3 bicykle a ci je velky rozdiel medzi FreeRide and ProRide verziou?
Ked nosic na gulu tak vyber je:
https://auto123.sk/shop/obchod/nosic-bicyklov-bosal-traveler-iii?utm_campaign=Nosice+bicyklov+%7C+Stresne+nosice&utm_medium=cpc&utm_source=heureka.sk#1114809490
Mate skusenost s Bosalom?
Dakujem, MIRO
ak sa jedna 1-2x do roka nieje lacnejsie si ho pozicat? bosal ktory si dal v linku je skvely vyber
To, ci sa daju dat 3 bicykle na tazne zariadenie Tvojho auta uz az tak iste nie je - pozri v technickom preukaze k svojmu vozidlu povolene zvisle zatazenie gule (nezabudni k hmotnosti bajkov zaratat hmotnost nosica). To uz niektore auta nezvladaju, lebo ak maju na guli povolenych max. 50 kg, tak 3 bajky s nosicom tych 50 kg casto prekrocia.
Ad nosice na strechu - FreeRide je podla mna lepsie riesenie ako ProRide. Jednak je lacnejsie a aj je ten nosic o nieco tuhsi kedze je dvojramenny. A je tam mensie riziko kradeze bajku ako pri ProRide. ProRide je zas pohodlnejsi na manipulaciu pre nizkych, lebo netreba manipulovat s uchytom na ramovej rure, ale len na urovni zakladne nosica.
Zvysok je o Tojich preferenciach:
- cena (+ pre strechu)
- skladnost nosicov (cca porovnatelne)
- spotreba (+ pre gulu)
- miera zasratosti bajkov pri preprave v dazdi (+ pre strechu)
- riziko poskodenia (cca porovnatelne - ak mas bajky na streche pri vjazde do garaze tak mas problem, ak mas bajky na taznom a nacuvas na nejaky stlpik ktory cez ne nevidis alebo niekto za Tebou nedobrzdi tak mas problem)
Mam doma SUP FLY 20 aj 24 a na prepravu pouzivam THULE UPRIDE 599.
591 je legendárny 7 sekundový nosič - za 7 sekúnd je bike preč.
Ja ho ale tiež mám, akurát akonáhle zastavím na benzínke, alebo odpočívadle ide cez biky reťaz. Potom to už nie je 7 sekúnd.