Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Ja ti odporucim urcite Thule priecniky. Kupoval som ich hlavne preto, ze ked vymenim auto, tak mi staci kupit uz len zamykaci system a nemusim kupovat nove. Nosic som musel kupit upride koli velkosti biki a v pohode dava na dialnici vacsie rychlosti ale pre pokoj v dusi chodievam 120 😀
Ak bude nosič thule, tak by som bral aj priečinky thule. Môžeš kúpiť sadu zámkov a budeš mať jeden kľúč na jedno aj na druhé.
Inak moja voľba priečinkov thule wingbar evo.
Dík za rady-tie čo som dal,sú velmi podobné tým Thule wingbar evo (vyzerajú ako kópia) a cena je o 100 Eur menej-ak ich zoberiem,budú trvale namontované na aute,klúč ani nebudem brať zo sebou,nechám ho doma,takže jeden klúč na všetko neriešim.
Aj tak to bude z dvomi nosičmi na bike cez 500 Eur ... Na bazoši je jedna Yakima highroad za 150 eur,nová-budem to riešiť až po dovolenke,zajtra odchádzam na týždeň do CZ na bike
My uz mame od stredy gulu na oktavke. Nosic vieme pozicat od kamosov keby bolo treba. Uz len znacku vybavit.
A keby kamoši nemohli, tak máš v Bratislave požičovňu kde majú nejakých 5-6 Thule nosičov na požičanie za rozumný peniaz. Ak ide človek na jednu-dve dovolenky do roka, tak sa už neoplatí sa s tým doma hrať.
(disclaimer: je to moja rodina, ale viem, že to robia najlepšie ako vedia )
Tak tak, je to tak 1-2 cesty kde sa do auta davaju 2-3 biky a teda je s tym prplacka pchat to dnu. Obzvlast ked jeden z nich je ebike tazky. Pre malu babu je problem to dvihnut do auta samej. Na nosic to zvladne asi dat lahsie.
Jedine coho sa bojim je ze mi biky zrusi nejaky pako co nedobrzdi. Plus neviem aky bordel je v jazde za autom a to dostanu biky na nosici.
scarinko: pokiaľ ideš v bežných podmienkach, tak dostanú viac zabrať na streche ako vzadu - ak prší, tak ti to vie pri troche smoly natlačiť vodu do bowdenov, ak sú mušky, tak sa z vnútorných nôh dávajú naozajj blbo dole.
Vzadu je to relatívne ok - teda ak nejdeš v nejakom extrémnom počasí. Ja som si tak vlani opieskoval nápisy na kolesách, keď som chytil poriadnu prietrž mračien a spláchlo piesok a kamienky z polí na cestu.
Dano5: neviem koľko platil scarinko, ale keď som to riešil pred 5 rokmi na Galaxy, tak bol ten rozptyl brutálny :
Ťažné od 120 do 250 (aká značka, odnímateľné vs pevné)
Elektrika od 40 do 120 ( či sa napája priamo na káble, alebo pekne cez konektor, či má riadiacu jednotku ktorá sa rozpráva s autom a vypína hmlovky a parkovacie senzory na aute, ak je pripojené niečo, či ukazuje vypálené žiarovky a tak)
Montáž od 150 do 300 - ktorý servis a či bolo treba auto nakódovať
EČV bola tuším 16,50€, po novom by to malo byť 25€
Samotný nosič som mal najprv bazárový za 10€ (áno, naozaj tu také existujú), potom som prešiel na Hapro znova z bazáru za 120€ a teraz mám zase bazárovú Ateru - 100€ nosič a 50€ oprava.
Do istoty by som na tie bajky v každom pripade daval kondóm. Nosic na ťažné som mal len raz, ale zhodou nahod burka ako prasa a ten cestny jemny sajrajt bol komplet vsade a chrupalo to :/
Jeden som namontoval hneď pri predajni,potom som šiel dialnicou Senec-BA max 125 km/h.
Jemné pískanie bolo počuť,ale nie som si istý,či to bolo tým priečnikom-na mieste som nemal čím narezať gumový pásik,ktorým sa zaslepuje drážka-je zospodu toho priečnika (pásik je pribalený,cca 1 m) ten sa vkladá do tej spodnej drážky až potom,ako sa nastavia a dotiahnu upevňovacie skrutky.
Doma som namontoval aj druhý priečnik,nameral a vložil ten pásik,tak zajtra uvidím-idem po dialnici BA smer Brno-Praha,potom napíšem
edit: kopírujem text zo stránky predajcu
AERO profil tyče SILENZIO je jedným z najmodernejších dizajnov tyčí dostupných na trhu
Ak tam nedáš gumové tesnenia píska to ako o dušu. Akonáhle dáš gumové tesnenia tak je to tichúčke. Osobne som žiadny piskot po tom čo som osadil gumové tesnenia nezaznamenal.
Ahojte, chcel by som sa spýtať skúsenejších, čítal som pár príspevkov, už sa to riešilo.
Ide o nosič bicyklov na auto. Zvažujem aký kúpiť. Síce mame ťažné, no nie so o tomto type nosiča presvedčený úplne.
Auto je Seat alhambra, teda veľké zadné dvere. Nosič som pozeral od Hakr, český výrobok. Ale pokial nebudem vedieť odklopiť nosič tak aby som sa dodal do krutá, je mi to nanič, áno čítal som o 90 stupňovým adaptérov ale zaujímajú má reálne skúsenosti. Pri cene cca 469€ je to taký priemer nosičov, pre 3 bicykle s možnosťou rozšírenia. Neviem aký je rozostup medzi bicyklami, nikde som to nenašiel.
Druha možnosť je mostov na strechu v šírke ca 135cm a dávať 3 bicykle na strechu, tu už treba určite schodík.
Má niekto reálnu skúsenosť, či vie poradiť? Dakujem
Niektore nosiče na ťažné je dobré vyskúšať. Mám Ateru na dva ebiky na sharane II a po sklopeni nosiča mi chodia dvere tak 5cm od neho. Našťastie som mal možnosť pred kupou ten nosič otestovať.
Nemam sice Alhambru, ale aj tak, ked davam bicykle na strechu (cestne), sa staviam na prah dveri. Kym bolo auto nove, tak som vozil handru, na ktoru som sa postavil. Pri 14-rocnom aute to uz nerobim. Ale ked sme davali bicykle na kamaratov Patrol, tak som pouzil kobercek od zadnych sedadiel.
Bolo mi podpísané rozostup medzi bicyklami je 19cm, zrejme asi osi od seba čo mi príde malo trochu. Nie som o takto to type nosiča úplne presvedčený. Skôr by som išiel do varianty na strechu, kde kúpim priečinky cca 135cm a dám v pohode 3 aj 4 bicykle na strechu ale určite treba schodík na auto, kde je nosič skoro v 2m výške.
Druha vec čo má odrádza je zabezpečenie samotného ťažného nakoľko to je odnímateľné tak je aj ľahko odcuditelne darmo na ňom bude nosič zamknutý. Zoberú nosič aj guľu a urobia mi viac škody.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak moja voľba priečinkov thule wingbar evo.
Aj tak to bude z dvomi nosičmi na bike cez 500 Eur ... Na bazoši je jedna Yakima highroad za 150 eur,nová-budem to riešiť až po dovolenke,zajtra odchádzam na týždeň do CZ na bike
Pouzivam tie edge, nema to tam taku hranku takze by to malo byt o nieco tichsie ked tam nic nenosis. Nevyhoda je mensia plocha kde vies naskladat veci. Mne sa ale zmesti mensi box (Thule Force XT Sport) a Upride. Je to sice ltt ale zmesti sa
BTW Octavia 3 combi
https://www.alza.sk/auto/nordrive-n15095-stresny-nosic-skoda-octavia-kombi-2013-2020-d6985282.htm#discussionPosts
A keby kamoši nemohli, tak máš v Bratislave požičovňu kde majú nejakých 5-6 Thule nosičov na požičanie za rozumný peniaz. Ak ide človek na jednu-dve dovolenky do roka, tak sa už neoplatí sa s tým doma hrať.
(disclaimer: je to moja rodina, ale viem, že to robia najlepšie ako vedia
Jedine coho sa bojim je ze mi biky zrusi nejaky pako co nedobrzdi. Plus neviem aky bordel je v jazde za autom a to dostanu biky na nosici.
Ja som tie priečniky v tej Alza práve objednal, píšu že na výdaj budú 14.30,tak ich rovno namontujem, držiaky poriešim potom
Vzadu je to relatívne ok - teda ak nejdeš v nejakom extrémnom počasí. Ja som si tak vlani opieskoval nápisy na kolesách, keď som chytil poriadnu prietrž mračien a spláchlo piesok a kamienky z polí na cestu.
Dano5: neviem koľko platil scarinko, ale keď som to riešil pred 5 rokmi na Galaxy, tak bol ten rozptyl brutálny :
Ťažné od 120 do 250 (aká značka, odnímateľné vs pevné)
Elektrika od 40 do 120 ( či sa napája priamo na káble, alebo pekne cez konektor, či má riadiacu jednotku ktorá sa rozpráva s autom a vypína hmlovky a parkovacie senzory na aute, ak je pripojené niečo, či ukazuje vypálené žiarovky a tak)
Montáž od 150 do 300 - ktorý servis a či bolo treba auto nakódovať
EČV bola tuším 16,50€, po novom by to malo byť 25€
Samotný nosič som mal najprv bazárový za 10€ (áno, naozaj tu také existujú), potom som prešiel na Hapro znova z bazáru za 120€ a teraz mám zase bazárovú Ateru - 100€ nosič a 50€ oprava.
Jemné pískanie bolo počuť,ale nie som si istý,či to bolo tým priečnikom-na mieste som nemal čím narezať gumový pásik,ktorým sa zaslepuje drážka-je zospodu toho priečnika (pásik je pribalený,cca 1 m) ten sa vkladá do tej spodnej drážky až potom,ako sa nastavia a dotiahnu upevňovacie skrutky.
Doma som namontoval aj druhý priečnik,nameral a vložil ten pásik,tak zajtra uvidím-idem po dialnici BA smer Brno-Praha,potom napíšem
edit: kopírujem text zo stránky predajcu
AERO profil tyče SILENZIO je jedným z najmodernejších dizajnov tyčí dostupných na trhu
Tak uvidím
Ak tam nedáš gumové tesnenia píska to ako o dušu. Akonáhle dáš gumové tesnenia tak je to tichúčke. Osobne som žiadny piskot po tom čo som osadil gumové tesnenia nezaznamenal.
Môžem odporúčať.
Ide o nosič bicyklov na auto. Zvažujem aký kúpiť. Síce mame ťažné, no nie so o tomto type nosiča presvedčený úplne.
Auto je Seat alhambra, teda veľké zadné dvere. Nosič som pozeral od Hakr, český výrobok. Ale pokial nebudem vedieť odklopiť nosič tak aby som sa dodal do krutá, je mi to nanič, áno čítal som o 90 stupňovým adaptérov ale zaujímajú má reálne skúsenosti. Pri cene cca 469€ je to taký priemer nosičov, pre 3 bicykle s možnosťou rozšírenia. Neviem aký je rozostup medzi bicyklami, nikde som to nenašiel.
Druha možnosť je mostov na strechu v šírke ca 135cm a dávať 3 bicykle na strechu, tu už treba určite schodík.
Má niekto reálnu skúsenosť, či vie poradiť? Dakujem
Atera na ťažné funguje bez problémov aj s 82cm riaditkami
Druha vec čo má odrádza je zabezpečenie samotného ťažného nakoľko to je odnímateľné tak je aj ľahko odcuditelne darmo na ňom bude nosič zamknutý. Zoberú nosič aj guľu a urobia mi viac škody.