Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, idem si pre radu od skúsenejších... Mám v pláne kúpiť strešný nosič na bicykle a chcem sa opýtať, či je nutný nejaký špeciálny kvôli karbónovému rámu alebo je to viac menej safe aj klasickým? Poprípade viete odporúčiť nejaký konkrétny? Na značke mi až tak nezáleží... Thule, Yakima,... čokoľvek overené. Vopred vďaka.
Zobraziť komentár 09.08.2023 - 10:25:04
00
Špeciálny kvôli materiálu rámu nie je nutný, skôr môže byť /najmä u starších nosičov/ problém upnúť niektoré aero cestné rámy, prípadne široké MTB rámy /a samozrejme aj ebiky/. Modernejšie /drahšie / nosiče už majú upínacie čeľuste lepšie riešené.
A samozrejme máš aj nosiče, ktoré držia bike len za kolesá a rámu sa nedotýkajú /Thule UpRide, Yakima Highloader,.../
Zobraziť komentár 09.08.2023 - 19:24:18
01
arrow_leftMartinAXS napísal:
Ahojte, idem si pre radu od skúsenejších... Mám v pláne kúpiť strešný nosič na bicykle a chcem sa opýtať, či je nutný nejaký špeciálny kvôli karbónovému rámu alebo je to viac menej safe aj klasickým? Poprípade viete odporúčiť nejaký konkrétny? Na značke mi až tak nezáleží... Thule, Yakima,... čokoľvek overené. Vopred vďaka.

https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/nosice-na-auto/prislusenstvo/thule-carbon-frame-protector-ochrana-ramu.html
Zobraziť komentár 09.08.2023 - 19:43:37
02
Ahojte, na nove auto chcem dat dorobit tazne, nasledne planujem kupit nosic na tazne. Aktualne som rozhodnuty pre Thule VeloCompact 926. Ked pozeram rozne predajne tak je tam udavane nieco ako FIX4BIKE (F4B). To znamena ze si musim dat urobit tazne tohto typu? Na klasicke dany nosic nepripevnim?

Prílohy:

f4b.JPG
f4b.JPG 3.73 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.09.2023 - 14:11:40
01
dislukas Je "Thule VeloCompact" a "Thule VeloCompact F". Pripona F znamena, ze je to na tazne typu FIX4BIKE, tzn. na normalne tazne treba kupit "Thule VeloCompact".
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 14:31:09
10
Dakujem za info. :)
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 14:32:19
00
Treba povedat aj to B, ze F4B je novy system vyvinuty prave na bezpecnejsie uchytenie nosica bicyklov na tazne, takze urcite si daj namontovat tazne F4B ak mas tu moznost a aj nosic kup F4B. F4B zabezpecuje, ze nosic drzi na guli hned po nasadeni a nemoze rotovat.

Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 16:15:33
00
Akurat otazka je, ze ci aj niekto FIX4BIKE tazne zariadenia na Slovensku montuje ... Mam uz par rokov obycajne tazne a k tomu Thule EasyFold XT 933 a teda nikdy s tym problem nebol, akurat to treba montovat na suchu gulu, nie na namazanu, a po namontovani skontrolovat, ci je +/- rovno. Dolezitejsie ako specialne tazne mi pride raz za cas skontrolovat, ci skrutky tazneho este drzia, na co vela ludi zabuda. Par tyzdnov dozadu ked som prechadzal cez Nizke Tatry tak som skoro narazil do auta, ktoremu tazne spolu s e-bikom odpadlo, zjavne chyba montaze alebo zanedbana udrzba.
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 18:20:43
02
kratke hladanie ukazalo ze montaz ponuka viacero spolocnosti po Slovensku
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 18:30:49
00
Niekto aj gulu maze? Naco? Praveze na gulu sa nema nic davat a aj vrstva farby by sa mala odstranit pre co najlepsie upevnenie
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 18:35:53
00
Nie vsetci pouzivaju gulu len na nosic bicyklov. :)

Pokiaľ ide o údržbu ťažného zariadenia, je treba rozlišovať medzi dvomi situáciami:

1. Použitie prívesu bez stabilizačného systému
2. Použitie prívesu so stabilizačným systémom

V prvom prípade môže byť po dôkladnom vyčistení užitočné naniesť na guľu tenkú vrstvu maziva, aby sa znížilo trenie medzi guľou a závesom.

V druhom prípade sa guľa nikdy nemaže, pretože stabilizačný systém má špeciálne koncovky, ktoré na guľu pôsobia. Prítomnosť lubrikantu by sa miesila s materiálom uvoľneným ferulami a vytvorila by pastu, ktorá by vážne narušila funkciu ferúl. Pokiaľ je nová guľa natretá farbou, je treba farbu odstrániť ľahkým obrúsením brusným papierom, pretože by tiež mohla narušiť funkciu ferúl.
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 18:48:00
00
Toz pravda, ja som sa v poslednom čase stretol len s vozíkom so stabilizačným systémom a s nosičom na bicykle. Ale myslím si aj tak, že toto môže pomôcť jedine pri prázdnom ľahkom vozíku a verím tomu, že rozdiel nebude badať
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 20:30:32
00
Ide hlavne o zbytocne opotrebenie gule ked to ide nasucho, mazanie predlzuje jej zivotnost. Ale pre niekoho kto pouzije prives raz za rok je to bezpredmetne.
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 20:37:15
01
Máme na firme auta s ťažkým, ktoré 20r nik nemazal,používajú sa často a žiadne opotrebenie nie je vidieť, ani inak cítiť.
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 20:57:38
00
Nic nie je vidiet, az kym raz neodleti prives pocas jazdy. :D Gula ma priemer 50 mm. Ked sa zoderie pod 49 mm, tak sa ma vymenit. Osobne neverim, ze 20 rocne auto ktore casto taha prives a nik na nom gulu 20 rokov necistil, nemazal a nekontroloval, je na tahanie bezpecne. Btw. aj kotuce sa daju zbrzdit na 60 % odporucanej minimalnej hrubky a nemusi sa nic stat. Ale moze.
Zobraziť komentár 12.09.2023 - 21:06:26
00
keyboard_arrow_up