Skúsenosti s dlhšou jazdou s nosičom na streche...
Auto Škoda Fabia 1,2 TSi combi, 3
bicykle na streche - 1 cestný upevnený v držiaku Thule (za rám), druhý cestný uchytený za vidlu + koleso v samostatnej vidle, tretí detský uchytený za
rám v držiaku Thule, vo vnútri 3,5 človeka (3 + 1 dieťa), batožina na 5 dní (civil aj cyklistické oblečenie).
Cesta do Bormia, 730 km, rýchlosť na dialnici cca 120 km (tempomat), spotreba 7,8 l/100 km
Cesta z Bormia, 730 km, rýchlosť na dialnici cca 115 km (tempomat), spotreba 7,4 l/100 km
Keď bolo treba niečo rýchlo predbehnúť (kamion, autobus), tak som priložil do 140 kmh aby som dlho nezavadzal, osobné autá väčšinou predbiehali mňa... V Nemecku od hranice za Salzburgom až do hranicu pri Kufsteine je obmedzená rýchlosť na 100 - 120 kmh. Od Landecku až do Bormia po normálnych cestách - v Rakúsku max 100, v Taliansku 90. Hrubý čas (so zastávkami) obidva razy cca 10 hodín. Na spiatočnej ceste ma chytila stau pri Insbrucku a pri Salzburgu.
No a nakoniec - na aute mám najazdených 60 tis. km pri priemernej spotrebe 6,3 l / 100 km (sledujem si to)... Takže žiadne zvýšenie spotreby o 50%.
Náklady na benzín + rakúsku známku 162 Eur. Kupoval som benzín aj na rakúskej dialnici za 1,6 E, aj v Livignu za 1,16 E...