Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zaujima ma Blackburn.
http://www.totalcycling.com/index.php/p ... phi_4.html

delphi 4,
ma niekto tu skusenosti s tymto konkretnym strojom, alebo nie?
Dik
Zobraziť komentár 24.07.2008 - 14:27:22
00
:) skusenosti s tymto:
http://www.cyklosvet.cz/computery-a-merice-tf/ciclosport/ciclocontrol/ciclocontrol-hac-4-black/25130.html ??
vzhladom na funkcie sa mi to zda super cena.. viac asi nepotrebujem..
ma niekto skusenosti s pripojitelnostou ciclosportu?
da sa pripojenie nejako obabrat alebo musim kupit sadu k tomu za dalsie 2tis..
Zobraziť komentár 23.10.2008 - 21:57:40
00
:) skusenosti s tymto:
http://www.cyklosvet.cz/computery-a-merice-tf/ciclosport/ciclocontrol/ciclocontrol-hac-4-black/25130.html ??
vzhladom na funkcie sa mi to zda super cena.. viac asi nepotrebujem..
ma niekto skusenosti s pripojitelnostou ciclosportu?
da sa pripojenie nejako obabrat alebo musim kupit sadu k tomu za dalsie 2tis..

Skusenosti dlhorocne. (Ne)da sa obabrat, je potrebny interface, ci uz originalny, alebo amatersky, pozri moju povodnu inzerciu, mohol si ho mat aj s interface za menej :) http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=14&t=17231&p=187185&hilit=HAC+4#p187185.
Na zhotovenie interface musis byt trochu radio-amater so skusenostami a zrucnostami (pripojenie kontaktov), a keby si nim bol, tak sa nepytas :wink:.

P.S. Zvysil mi este jeden novy nepouzivany drziak na riadidla, ak by si ho chcel pouzivat na 2 bikoch...
Zobraziť komentár 23.10.2008 - 22:33:43
00
nj stava sa, ale pred pol rokom som este neriesil novy comp..
radioamater sice nejsom ale pokial si to staval sam a mas k tomu nejaku schemu neni problem vyrobit/zlozit.. plosaky sme vyrabali na strednej tak si to este pametam snad :D

no a skusenosti ake? rusenie pod napatovymi stlpmi, elektrickami a pod.. dosah tepoveho pasu resp snimaca rychlosti.. teploty funkcnosti, dazdu vzdornost.. :) rusenie v skupine?
Zobraziť komentár 23.10.2008 - 23:10:11
00
Rušenie občas - skoro vždy na vjazde do Hainburgu, bratislavské električky a trolejbusy nerušili, občas vysoké napätie. Rušená bola len komunikácia snímač pulzov - komputer, komunikácia snímač otáčkok - platforma prebiehala korektne, bez rušenia.
Stalo sa mi, že som zachytil pulzy spolujazdca v dvojičke - či už od iného HAC-u, alebo aj zo Sigmy. Výhradne však len vtedy, keď som nemal snímač pulzov - ak som mal snímač pulzov na hrudi, tak snímal výhradne moje pulzy. Dosah vysielačov - príjmačov postačoval. Akurát pri slabých batériách pri jazde bez držania vypadli pulzy, avšak pri normálnej jazde to bolo o.k.
Párkrát som zmokol, nič sa nestalo.
Zistil som citlivosť na pády - pri dvoch pádoch (bolo ich však viacej...) odletel komputer z platformy. Po jednom som dokonca musel meniť obal komputera - systém uchytenia je asi najväčšou slabinou.

Vzhľadom k tomu, že po šiestich rokoch sa computer odporúčal, som prešiel na iný výrobok. Okrem nie celkom funkčného computera mám dve platformy (zdá sa, že jedna je nefunkčná), dva snímače otáčok, dva snímače pulzov (jeden nepoužitý). Je to treba pretestovať, určite sa bude dať vybaviť druhý bicykel. Mám aj interface (lôžko na komputer), originál CD so softvérom.
Zobraziť komentár 23.10.2008 - 23:52:19
00
Vozil som 7 rokov HAC4 a keď sa minulý rok odporúčal na starobu, tak som ho vymenil za Polar. Nepíšem aký, lebo jeden pejo ma tu osočil, že sa vychvaľujem, koľko mám peňazí...
Každoprípadne, ja potrebujem najmä pulzmeter, čo najpresnejší okamžitý pulz, ostatné služby sú doplnkom...
Takže v tvojej cenovej kategórii ti nemám čo doporučiť, nemám skúsenosti. Najviac by som však asi dôveroval nektorému modelu CM od Ciclosportu.

Tak ten Polar je potom super bavorák, na ktorom ťa zaujíma len ta rýchlosť....super luxus, na to stačí aj trojkolka s tachometrom.... ak som ťa nahneval, tak to zalejeme niekde pivkom pri výjazde. Potreboval by som nakalibrovať svoj TESCO computer.
Zobraziť komentár 24.10.2008 - 13:00:04
00
...
radioamater sice nejsom ale pokial si to staval sam a mas k tomu nejaku schemu neni problem vyrobit/zlozit.. plosaky sme vyrabali na strednej tak si to este pametam snad :D

Pravdupovediac, ani neviem ci a kde mam schemu zapojenia - v podstate sa jedna o napatovy prevodnik vystupu z HAC4 na RS-232 s pouzitim obvodu ADM 232 (nabojova pumpa, prevodnik urovni). Dost zlozite je vyrobit kontakty, pouzil som male gulicky zapajkovane do DPS v rastri kontaktov HAC4 - pocas prenosu bolo treba kontakty drzat pritlacene rukou.

...
no a skusenosti ake? rusenie pod napatovymi stlpmi, elektrickami a pod.. dosah tepoveho pasu resp snimaca rychlosti.. teploty funkcnosti, dazdu vzdornost.. :) rusenie v skupine?

Ja mam len pozitivne skusenosti, nezaznamenal som ziadne rusenie pod napatim a elektricky u nas nastastie nejazdia :) . Rusenie v skupine tiez nie. Jedine pri odstavenych bikoch ked som prisiel ku kolegovmu biku velmi blizko (ako pri tlaceni biku), tak chytal moj hrudny pas a naopak. Pocas jazdy to ale nehrozi, dosah vysielaca hrud. pasu nie je taky velky, aby sa vzajomne ovplyvnovali a tak blizko vedla seba sa jazdit na bikoch neda. Zachytenie cudzich pulzov od kolesa som nezaznamenal. Ked som kupoval druhy drziak, meral som aj dosah prijimaca od vysielaca na kolese - je v rozsahu 60 - 75cm podla sparovania vysielac/prijimac, mal som skor problem s umiestnenim vysielaca na kolese blizko pri oske, pretoze uz novy drziak/prijimac nechytal signal.

Mozem potvrdit, ze pri "vystupovani" z bike cez riadidla moze dojst ku vykopnutiu compu z drziaku s naslednym poskodenim ociek kompu. Mne sa to sice nestalo, ale podarilo sa mi odkopnut 1 tlacidlo. Servis je ale perfektny, SKPROFIBIKE zabezpecil vymenu tlacidla bezplatne (na vystave Eurobike v SRN). Doporucujem teda montovat na co najnizsie miesto na riaditkach - pri lastovickach niekde okolo stredu.
Zobraziť komentár 25.10.2008 - 19:54:21
00
no tak mam pocit ze donho predsa len pojdem..
ale nie novy, momentalne mam ponuku na jazdeny, kupovany v aprili 2008 cize este v zaruke.
Kód:
Možem ho ponúknuť aj s inter faceom a príslušenstvom na dva bicykle ( 2 krát držiak na riad., 2 krat vysielač na vydlicu, interface k PC , softvér Ciklotour, Ciklotrainer, kabel cadance) za 3500 Sk
Zobraziť komentár 25.10.2008 - 20:29:45
00
Dobrá cena... a teda dobrý kauf.
Zobraziť komentár 26.10.2008 - 22:00:05
00
Ja som mal tachac z Lidla :D,kupoval som si ja a moj brat obydva take iste.Tachac som po 800 km stratil pri Omseni,cestou na Baske.Jednoducho mi pri zjade odpadol,a nemohol som ho za boha najst :(.Bratovy zatial dobre sluzi,...bohuzial mne uz nie.
Tachac stal okolo 300 sk,a ukazoval vsetko co bolo potrebne,dokonca ukazoval teplotu,tuto funkciu som velmi ocenil.
Snad na buduci rok na jar budu o5 predavat tachace,ak ano.Isto kupim,nebol zly,len mi proste vypadol zo stojanceka,alebo ako by som to nazval.
Takze vela stastia pri kupovani tachacu ... mne staci aj za 300 sk,a ma take funkcie ako tachac za 1000 sk :).
Zdar - Maros
Zobraziť komentár 10.11.2008 - 19:58:06
00
Ja som mal tachac z Lidla :D,kupoval som si ja a moj brat obydva take iste.Tachac som po 800 km stratil pri Omseni,cestou na Baske.Jednoducho mi pri zjade odpadol,a nemohol som ho za boha najst :(...
...Isto kupim,nebol zly,len mi proste vypadol zo stojanceka,alebo ako by som to nazval.
Takze vela stastia pri kupovani tachacu ... mne staci aj za 300 sk,a ma take funkcie ako tachac za 1000 sk :).
Zdar - Maros

Tie za 1000,- Sk uz nemaju tu odpadavaciu funkciu :wink: :lol:
Zobraziť komentár 10.11.2008 - 22:29:43
00
To nemusela byť funkcia tachometra, možno len babrák užívateľ.
Zobraziť komentár 10.11.2008 - 23:25:09
00
tesco, lidl a pod. vyrobky su skupina sama o sebe, ku ktorym sa uz ani neoplati vyjadrovat. Raz darmo. Za kvalitu sa plati.
Zobraziť komentár 11.11.2008 - 09:14:15
00
tesco, lidl a pod. vyrobky su skupina sama o sebe, ku ktorym sa uz ani neoplati vyjadrovat. Raz darmo. Za kvalitu sa plati.

Tým chceš povedať ze kellys computer čo maš je kvalita :twisted: :?:
Zobraziť komentár 11.11.2008 - 09:51:32
00
zacal som uvazovat nad kupou noveho tachometra, kedze ten stary uz akosi nevyhovuje. rozpocet je do 700, max. 1000 sk. zatial uvazujem nad tymto: http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=3_156&pID=10250
ak mate nejaky lepsi navrh budem velmi rad. este jedna otazka: naco je meranie kadencie?
Zobraziť komentár 10.12.2008 - 16:54:43
00
keyboard_arrow_up