doteraz som jazdil XC, ale na jar by som chcel skusit aj cestu, pretoze cim som viac na biku, tym viac ma cesta laka.
Moja otazka na vas je, ako riesite dlhsie vyjazdy povedzme nad 4 hodiny? Teraz si vsetko nalozim do batohu/camelbagu, ale na ceste to akosi zvykom nie je.
Ja osobne zvyknem spotrebovat dost vody a teda mi pridu 2 bidony o objeme povedzme 0.75l malo na 4+ hodinovy trip.
Zaujimaju ma vase skusenosti, co vsetko nosite na tieto vyjazdy?
Dik
na kratsie trasy nosim 2x0,5 a na dlhsie 2x 0,75 flasky, ale uz som videl nosit aj litrovky, ale to musis mat pevny drziak
lepsie je ale ked si zistis kde sa da lahko voda nabrat, napr ak jazdis do rakuska tak tam mas kazdu chvilu daky kohutik po ceste
inac ja nosim v kapse pod sedadlom: nahradnu dusu, lepenie, 2 montpaky, svetlo +drziak, blikacku, sadu klucov
a v kapsach: penazenku, kluce, musli tycinky, tenku bundu, vreckovky, mobil, nahradne baterky a ked je zimsie tak este navleky
toto nosim vzdy, ci idem na 20km alebo 100, predsalen dostat defekt 20km od domu neni sranda bez opravy
jedine co menim je velkost flias, ked idem napr hradza smer gabcikovo tak stacia male bo tam je kazdu chvilu bufet, a ked idem dakam cez dedinky po cestach tak berem vacsie
No a navyše čo sa vody týka, tak na svojich okruhoch už mám na mape (v hlave) zaškrtnuté všetky studničky a prírodné pramene popri ktorých prechádzam a preto u mňa nie je problém vyjsť z domu aj s prázdnym bidonom, pretože ho po pár km naplním
Časom sa to všetko naučíš
ale je pravda, ze na silnicke by mali stacit peniaze, plastenka a mobil, a to das do dresu;
a ak si myslis, ze zvladnes vymenu duse dakde v prdeli, tak zobrat aj tu dusu a veci na to do podsedadlovej brasne, kam sa da dat aj ten mobil.
(ja tu dusu vozim aj ked viem, ze by som vymenu nezvladol, a isiel by som rovno na bus alebo vlak
edit: joj, este na nejake zradlo som zabudol - aspon 2 musli, alebo cokolady
(ja tu dusu vozim aj ked viem, ze by som vymenu nezvladol, a isiel by som rovno na bus alebo vlak
to snad nemyslis vazne ???
myslim,
este som nemal ani jeden defekt, ale raz to pride. a kedze sa velmi tazko nasadzuju plaste a potom hustilkuju, tak preto
co mas bezdusaky ?
silva - ale to sa tyka len cestaku
Na dlhšie výjazdy jednoducho dušu+náradie+montpáky potrebuješ. Ja nemám "známeho na telefóne" ktorý by po mňa došiel autom, takže som odkázaný len a len na seba....alebo na autobusy a vlaky. Ale tiež si neviem dosť dobre predstaviť ako v tretrách a cyklooblečení hľadám najbližšiu zastávku MHD alebo šlapem pešo na nejakú vlakovú stanicu, ktoré tiež nie sú na každom kroku (ak samozrejme nejazdíš okruhy len po meste