Prosim vas pouzivate niekto dlhe gate alebo kratase ktore su aj vodeodolne ? Kupil som dlhe gate z decathlonu ktore by mali odpudzovat vodu no odpudzuju tak maximalne hmyz

Netreba si mýliť vodoodolné a nepremokavé. Ťažko sa v tom človek vyzná lebo jednak sa miešajú anglické názvy ako spray proof, water repelent, shower proof, water resistant, waterproof,.... a do toho ešte teda tie slovenké preklady, no chaos. V podstate ak to nemá membránu tak o má zväčša DWR povrchovú úpravu, ktorá však nie je trvalá a praním a nosením sa "minie"

Následne sa dá obnoviť všakovakými prostriedkami. V podstate ak si nastriekaš impregnačným sprejom hocijaké kraťasy z hrubšej/hustotjanej látky tak budú trochu odolné voči vode ale nie nepremokavé.
Mala som dávnejšie Endura MT500 spray, ktoré boli nepremok na zadku, no aj tak premokli, lebo ak si sedíš na vode tak ju natlačíš cez látku.
Teraz mám a som s nimi veľmi spokojná Specialized Apparel Trail Cordura Shorts, ktoré oficiálne vôbec nie sú proti vode ale také šplechy blata a z mlák zadržia, na jeseň ideálne. Keby bolo mokro, nastriekam ich repelentom.
Keby som si mala kúpiť nepremokavé, tak jednoznačne s vetrákmi lebo mám Maloja Goretex shorts a mala som ich raz, síce nepremokli a okrem toho, že mi úplne nesadla veľkosť tak je v tom trochu teplo, čo sa ale na jeseň a zimu hodí, no nie na letné prehánky.
A teda ako TOP sa mi javia Leatt DBX 5.0 Shorts. Nie sú to len také naťahovacie šortky ale plnohodnotné prepracované kraťasy s vreckami a vetrákmi a membránou 30.000mm/23.000g/m² waterproof/breathable shell. Len teda stoja kilo...