Chcel som si po dlhej dobe rozšíriť šatník o oblečenie do prechodného obdobia (5-20°C), tak som si doprial trochu kvalitnejšie kúsky. Do horších podmienok som vzal Castelli perfetto RoS 2, na miernejšie podmienky (nie tak veterno a teplejšie) som objednal Silvini Varano. Na moje miery 176,5cm a 64kg podľa tabuľky u oboch presné Mko.
Trochu k skúsenostiam:
1) Castelli mi sadlo veľkostne ako uliate, testoval som pri avg teplote 13°C bez spodnej vrstvy a super. Strih je dosť na tesno, ale na moju postavu výborne. Tá neprefúkavosť a zároveň celkom fajn priedušnosť sa mi páčila. Pri vyššej intenzite v kopci som cítil miernu vlhkosť pod bundou, ale bolo to v norme (tým, že vietor/chlad sa nedostal dnu, tak to bolo komfortné), počas zjazdu príjemne, dokonca sa
bunda stihla vyschnúť.
2) Silvini
dres už tak veľkostne až tak nesadol, možno by sa uživilo Lko. Akože priliehavé je dosť, dĺžkou postačuje, ale rukávy by mohli byť aspoň o 2-3cm dlhšie. Dnes som ho otestoval pri avg teplote 12°C bez spodnej vrstvy pri strednej až vysokej intenzite, no a musím pochváliť ?. Nebolo mi ani zima, ani ma príliš neprefúklo (priedušnosť je tak pol na pol, ale rovnako aj prefúkavosť, čo mi v tomto období bude vyhovovať ). Taktiež materiál je veľmi príjemný.