nedavno som siel Javorniky na cely den a zvolil som prave merino - merino spodnu vrstvu a na nu isadore
dres kde je 44% merina. tak dobre som sa davno necitil. kurilo to ako blaznive, nespotit sa by bol zarak - bolo tak 12 stupnov ale na slnku velmi teplo. no posedel som si aj na lavicke a pofukovalo a stale mi bolo velmi prijemne. urcite nechaldilo tak ako ked som prepotil syntetiku.
niesom nejak extra zastanca merina - treba ho vediet pouzivat a kombinovat. napr. brynje z merina by som urcite nechcel.
ano merino neschne tak rychlo ako umelina, nieje vhodne na intenzivne treningy, vie zasmrdiet ked sa nevhodne pouzije. ono vie dost "kurit" takze ak ho niekto da do moc vysokej teploty a totalne ho prepoti tak jasne ze snim nieje spokojny. nieje ziaden zazrak, tak ako membrany a ine funkce materialy - tiez maju svoje limity.
no tuto jesen kedy sli teploty od 10 po 20 bolo u mna jasnou volbou na pohodove jazdy. prave naopak - vypustil som uplne membranu. ta na tie skoky bola uplne nepouzitelna. na merino som daval v pripade potreby
vestu z husto tkaneho materialu.