Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zrovna včera do kupoval jedno brynje tričko a predavačka ma presviedčala nech skúsim merino aké je super. Hovorím jej nikdy viac, skúsil som skôr a presne ako hovoríte - nasiakne a vyslovene chladí. Bol to jemný icebreaker. K TV ho však odporúčam:-)
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:06:42
00
Nechapem ako moze niekto povedat taku hlupost akoze "nechladi aj ked je mokre". Ked telo nedokaze tu vlhkost dostatocne ohriat, tak mi proste bude zima, nech je to z cohokolvek.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 12:36:29
00
ja to sice nehovorim, ale mam skusenost ze mokre vlnene ponozky hreju, na rozdiel od inych materialov ...
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 12:46:53
00
presne tak merino ponožky ma hreju aj ked su vlhke--premočene--a to iste aj tričko(progres).
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 12:56:05
00
nedavno som siel Javorniky na cely den a zvolil som prave merino - merino spodnu vrstvu a na nu isadore dres kde je 44% merina. tak dobre som sa davno necitil. kurilo to ako blaznive, nespotit sa by bol zarak - bolo tak 12 stupnov ale na slnku velmi teplo. no posedel som si aj na lavicke a pofukovalo a stale mi bolo velmi prijemne. urcite nechaldilo tak ako ked som prepotil syntetiku.
niesom nejak extra zastanca merina - treba ho vediet pouzivat a kombinovat. napr. brynje z merina by som urcite nechcel.
ano merino neschne tak rychlo ako umelina, nieje vhodne na intenzivne treningy, vie zasmrdiet ked sa nevhodne pouzije. ono vie dost "kurit" takze ak ho niekto da do moc vysokej teploty a totalne ho prepoti tak jasne ze snim nieje spokojny. nieje ziaden zazrak, tak ako membrany a ine funkce materialy - tiez maju svoje limity.
no tuto jesen kedy sli teploty od 10 po 20 bolo u mna jasnou volbou na pohodove jazdy. prave naopak - vypustil som uplne membranu. ta na tie skoky bola uplne nepouzitelna. na merino som daval v pripade potreby vestu z husto tkaneho materialu.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 13:15:19
04
ja uz som zistil ze ak merino spodna vrstva tak nemozem na to dat membranu. ziadne perfetto alebo ine neprefukave veci. musi na to furt fukat aby sa to odparovalo.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 13:48:03
11
Pri kompletnom prepotení samozrejme studí aj merino, pri miernom navlhnutí však nie. Ja si ho typicky obliekam na skitouringu, no až pred zjazdom. Na vrchol väčšinou prídem kompletne spotený a "výstupové" tričko z umelých vláken mením za "zjazdové" merino. A aj pri oblečení na mokré, spotené telo je to úplne v pohode a nestudí to.

Samozrejme, ak sa človek oblečie neprimerane počasiu a intenzite, merino ho "nezachráni," no to by ho "nezachránili" ani umelé vlákna. Svoju oblasť využitia za mňa merino určite má, aj keď skôr v outdoore, než v športovej, intenzívnej cyklistike.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 14:32:08
00
Co citim ako problem su traky, bud su strasne kratke alebo ak to tak ma byt tak asi nie vhodne pre mna. Mam ich velmi nasponovane a tak ma bud tlacia na ramenach alebo sa mi v rozkroku zarezavaju nohavice a tlacia na kulach.
Rozmyslal som nad XL ale bojim sa ze uz budu sirsie a budu odstavat na tele.

Ja mám tiež druhý rok Sportful 3/4ťáky myslím že to sú XXL a traky ma ťahajú ale hlavne v stoji. Keď sadnem na bike tak je to v pohode.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 06:41:40
00
Mám isadore zimný dres a dnes mi prišla isadore zateplená vesta, ešte som to nemal možnosť otestovať, tak sa netrpezlivo pýtam, aby som nebol potom nemilo prekvapený :D Je to fajn na dnešné stredoslovenské novembrové teploty? V snehu neplánujem chodiť, tak som si teda kúpil túto vestu, keďže to využijem aj napr. na jar, leto. Minule som bol v 10 stupňoch len so zimným dresom a skoro som zamrzol ako ma neskutočne prefúkalo ( kríže ma ešte 2 dni boleli :D ) , takže touto vestou som to podľa mňa eliminoval :)
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 17:25:56
00
Teraz ti prefukne uz len ramena.
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 19:27:46
02
Čaute. Hladam nejake teplé cyklonohavice s dobrou vlozkou. Teple znamena na nosenie pod nulou. Zima mi zvykne byt hl. na zadok, Nechcem aby boli vodotesne, staciq mi zateplene windstoperky.
Do vlhkych podmienok mam polare 3, ale nosit ich celu zimu a prat kazdy týždeň nechcem. Navyse sa po roku velmi roztiahli a vlozka stoji za h... Mam este aj supergiara tie mi vyhovuju velmi no tak max do 0, aj to si uz musim na rit zalozit bufku.
Nemate nejaky fajn tip na hrube zimne cyklogače? Diky
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 22:24:18
00
Sportful total comfort...veľkostne ako casteli.
Teplotné v pohode do 0. Vložka veľká
Ak ti je zima na prdel kombinovať s vrchnymi MTB kratasmi aj do mrazu

Naposledy upravil zihadlo 5 dňa 11.11.2024 - 22:29:08, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 11.11.2024 - 22:27:26
00
Skus link lebo toto je nazov vlozky
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 22:28:51
00
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/nohavice/dlhe/sportful-total-comfort-nohavice-cierna-p103692.html
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 22:31:29
01
Totalcomfort by som zbytocne kupoval ked ako som pisal mam supergiara a tie nosim do 0. Chcem novavice pod nulu. Mam aj kratasy mtb supergiara ale maju tie nevyhody pri noseni na cyklonohaviciach. Napriklad 2gombiky v predu ktore tlacia. Hladam len hrube cyklonohavice vhodne pod nulu, bez vodotesnej membrany, ktorym je jedno ci ich peries kazdy tyzden.
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 22:56:06
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up