Lokalizácia
Formulár sa odosiela
jachmel Koľko máš rokov? Tiež jazdím denne, v zime do -10 raz sa podarilo -14 už extrém. Jednoducho dole bolo -7 hore malo byť -9-10. No holt bolo viac fresh. Tie Sportful Infinium, predný panel ok. Zadok mi vždy mrzol ťahalo naň. Veľmi tenké, až ma to zarazilo, mám pod nimi kvôli tomu boxerky a v zime dávam na vrch kraťasy, jednak vietor a ochrana. K tomu veku, keď si mladší, vnímaš veci ináč, ako si starší, už je ten komfort inde, samozrejme, nerozporujem, niekto ten chlad znesie lepšie. No a k kvalite nohavíc, či Sportful alebo Castelli. Sú lepšie značky. Bundy majú Castelli fajn, bavíme sa o zimných. No a zimné gate, to je tak, pozeral som tých značiek veľa, niečo mal v rukách. Väčšina výrobcov ma zimné do 0, -2 pár značiek a -5 nájdeš tak 3-4 značky. Ako keby sa ani nepočítalo, že niekto jazdí pod nulou. 🤔😳😁
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 08:37:35
00
s tými gaťami to trocha nechápem ,mám síce vcelku dobrý cyklošatník s celkom (relatívne) drahými a funkčnými vecami,ale na gate mi už neostalo - používam obyčajné letné krátke s návlekami do cca +6st. Keď je chladnejšie,dám pod to termo, prípadne dám na seba asi 7 ročné dlhé zateplené lídl cyklogate za cca 15 eur s akože cyklistickou vložkou. Zima mi na nohy nikdy nebola,ani mi ich neprefúkalo. Ale asi by som inak hovoril,keby moje zimné jazdy trvali dlhšie ako 2 hodiny a jazdil by som cesťák.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 08:39:39
00
ako už bolo spomenuté vyššie je to hrozne individuálne. už 3 zimu používam nohavice CASTELLI 18515 NANO FLEX PRO 2, pod -5 dávam navrch nejaké kratase nech nefúka na nadobicko, ale zimne výjazdy nedávam dlhšie ako 2-3 hodiny

https://velosvet.sk/eshop/zimne-nohavice-castelli-18515-nano-flex-pro-2-cierne/p-1280664.xhtml
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 08:50:40
00
Ja prevaznu cast zimy jazdim s castelli sorpasso, lebo v Karpatoch moc nemrzne, ale ak uz ideme pod 0°C, tak mám tieto Sportfull gate: https://www.davorin.sk/sportful-windstopper-super-zimne-cyklonohavice-cie/ a su naozaj teple, lebo ked si ich dam nad 0°C, tak je mi v nich az moc teplo... ale celu zimu nosim na kazdych zimnych gatach vzdy aj kratase
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 09:31:56
00
jachmel vela zalezi na intenzite. predpokladam ze jazdis dost intenzivne a kratko. ja na jesen a zimu prave pohodovo a tam to chce hrubsi material. mne nieje v tych gatoch vyslovene zima, no nemam dobry pocit z tych studenych kolien a bedier , nerad by som si ich odpalil do buducna.

velky rozdiel robi aj denna doba kedy clovek jazdi, ci na rovinach/kopcoch, cesta/mtb, les/otvorene polia
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 09:59:54
00
Z môjho pohľadu bude v elasťákoch pocitovo vždy väčšia zima ako vo voľných nohaviciach, resp. v nejakej kombinácii z viacerých vrstiev. Ak je niekomu na nohy a zadok nozaj veľmi chladno aj pri teplotách, pri ktorých sú ostatní cyklisti ešte v pohode, tak nemá zmysel trpieť ani toho človeka presviedčať, že mu "nemôže" byť zima, lebo ostatným je OK. Riešením môže byť dať si na elasťáky nejaké izolačné kraťasy (ak je danému človeku tepelný komfort prednejší ako estetika) alebo nosiť kombo terma a voľnejších nohavíc. Z osobnej skúsnosti mám pocit, že voľnejšie oblečenie lepšie udržiava pri tele teplo, lebo medzi telom a oblečením sa drží vzduch ohriaty telesným teplom, ktoré sa produkuje pohybom a to elasťáky nedokážu. Áno, mám aj elasťáky, chodím v nich na turistiku aj na bike, ale keď je vonku teplejšie, pretože mám slimačie tempo. Keď je vonku chladno, nosím voľnejšie veci alebo nejaké hybridné kúsky s Primaloftovou izoláciou.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 10:02:15
01
miidlo Tie Sportfuly su predchodca Infinium, ale rovnaka konstrukcia.

Johnny80 Davno po 40-ke. Pod -5° uz ale nejazdim. Takychto dni ale nie je vela. Vcera som siel v -1° len v Perfette a Sportful Neo. Nad 35km/h a protivetre uz to bol pruser, ale prave kvoli absencii membrany vpredu u tych nohavic. Dnes v tychto teplotach (mrholenie to ale dost stazi), som garderobu vymenil za Sportful Tempo a Castelli Entrata wind. Obe oblecka maju membranu iba vpredu. U mna je najpodstatnejsia vec v tomto pocasi predna neprefukava cast. Vzadu staci nejaky zatepleny matros.

gusto Skusim byt konkretny. V teplotach okolo nuly jazdim uz iba Z2 a do dvoch hodin. Rozdiel medzi casom jazdy a celkovym je max do 10min, cize nepostavam, nefotim atd...
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 10:03:15
02
Niekto kto tu ma Asos gate alebo kto ich videl sa tu najde? Aby nam ich priblizil.
Ja s tou zimou na zadok vidim vacsi problem. Nezvelicujem, ale ked pozriem okolo seba kolko byvalich partakov skocilo v cykkistike, kanoistike, zimnom lezeni kvoli zlatej žile, tak nechcem tiez takto dopadnut.
Pred 40kou som kaslal na to ze som mal zadok omrznuty, ale dnes uz hladam riesenie lebo sportovat nadalej chcem. Bezne jazdim rano do prace v zime pri -10 25km tridsiatkovym priemerom.
Volne veci pre mna riesenie nie su ;(
Ani gate polare ci infinium, vlastne ani ziadne gate ponukane od castelli ani sportful.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 10:23:11
00
jachmel Ja tiež, po 40 už dávno ? u nás, tu je -2 až -4 ráno. Čiže ráno, vikendy, sa tomu človek nevyhne, ak chce ísť do lesa, minulý víkend bolo hore -8 ??dať traily a mať svetlo + v rozumnom čase doma. V týždni sa nedá a do tmy sa mi už od minulého roka nechce. Radšej oddýchnem. V decembri zvyknem na 2-3 týždne bike odložiť, trochu turistika, prechádzky. Jedine ak sú podmienky vyjdem von. A Január to zlomí a zas je trochu viac svetla. A tiež sa snažím, Z1 - Z2
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 10:28:42
00
Tiež som z tých, ktorým aj v zime stačia +- len letné kraťasy s návlekmi, takže nejako fundovanie ti asi neporadím. Akurát čo som si všimol, tak pri tých tebou spomínaných -10 °C a 30 km/h je pocitovka niekde na úrovni -20 °C. A to si nie som istý, či sa vôbec dá riešiť "iba elasťákmi" bez nejakej ďalšej izolácie. A tiež som prekvapený, že v takých podmienkach pre teba nie sú kľúčovým problémom chodidlá a ruky, ale zadok :-)
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 10:46:53
00
fixska velky rozdiel spravi aj ako ti sadne velkost. taky nano flex - mam navleky na kolena + kratke gate a v tom je teplo, lebo mi je akurat, nieje moc natiahnuty. ale mam gate ktore maju racefit, tam je ten isty material, ale dost natiahnuty a je citit ze je v tom chladnejsie.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 11:01:47
01
chalani a baby :) je velky rozdiel jazdit MTB a cestu. na MTB mi nebyva az tak zima nakolko sa ide pomalsie, menej tam fuka a clovek sa viac zahreje.
Na ceste kde ides 25-35 v otvorenom priestore je to kujevsky iny pocit. na cestak si nedas na capaky volne plandave kratasy lebo to bude stale podfukovat a vo vetre plandat a to nechces.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 11:07:03
04
Jasné, vo výsledku je to veľa faktorov. Ešte mám pocit, že oblečenie vplyvom teploty prostredia a vetra je vlastne zvonku v podstate studené a ak ho mám obtiahnuté, tak ma skôr chladí. Ťažko sa to vysvetľuje :) Ale tiež mi býva väčšia zima na zadok ako na ruky, preto sú primaloftové kraťasy pre mňa vykúpenie na skialp, turistiku aj bike aj na všetko. Ale chápem, ak to niekto nechce nosiť.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 11:12:27
00
na MTB nosim aj ja vrchne kratasy Assos ktore mi chrania prdel pred vodou a vetrom a velmi posunu teplotny komfort ale na cestak sa to neda nosit
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 11:14:23
00
a ja ešte pridam , že obdivujem,keď niekto sadne na bajk keď je pod nulou - tých dní v zásade nie je až tak veľa a investovať majland pre pár dní do roka a následne ešte stále balancovať na hrane ochorenia / nachladnutia kĺbov,stojí to vôbec za to?
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 11:16:45
04

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up