Ja mám väčšinu vrchného oblečenia od POC, s materiálom a funkčnosťou som nadmieru spokojný, ale veľkosť nemusí každému pasovať, ja mám 186 a cca 90kg, nosím XLko. Najnovšie som si poriešil vestu enthral, síce nemá vrecká, ktoré som chcel, ale nakoniec je to úplne v pohode s rozopnutím/vyhrnutím, keď treba niečo z vreciek vytiahnuť.
29.04.2025 - 07:02:39
00
Ja mam stale zalusk na tuto reflexnu luxu, ale cena by mohla byt lepsia :D
https://luxa.cc/en/cycling-gilets/123-gray-vision.html

btw: ta vesta od POC je trochu volna a nema tu elasticku gumu.
29.04.2025 - 07:03:33
00
Ja som nedavno vzal Fiandre Light. Ten material vzadu je tak tenky, ze necitim rozdiel medzi sietkou z Dekaca a Fiandre. Kedze sa diera na Dekacovej neosvedcila (je to proste hlupost), tak som vyskusal vestu s vreckami a naopak tieto vrecka som si velmi oblubil. Veci, na ktore saham pocas vyjazdu - jedlo, si dam do vesty, zvysok, co nevyberam - telefon, nejaky servis, kluce, ostava v drese. Tak isto je super vec si hodit do vrecak vesty rukavice alebo okuliare pocas dlhsich kopcov. Tomu komfortu, mat dostupne vrecka sa diera, ani spodny zips nevyrovna. Fit a elasticita je na vybornu a zvladne aj lahky dazd, co je super.
29.04.2025 - 08:39:02
01
Ahoj, nedávno som kupoval (3.1.2025) cyklogate od Castelli Competizione s vložkou KissAir2, odjazdil som pár kilometrov počas teplejších dní a začínam si všímať opotrebenie šitia v mieste rozkroku (vnútorná strana švov) a zároveň že sa tá vložka KissAir2 posúva počas jazdy dozadu (aj keď si ju napravím tak po chvíľke sa znova zasunie dozadu na zadok a citlivé partie tak viac cítiť na sedle. Zatiaľ som so značou Van Rysel taký problém nemal, má niekto podobné skúsenosti? (Sú to moje prvé Castelli cyklogate)
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/nohavice/kratke-elasticke/castelli-competizione-kratasy-s-trakmi-cierna-p99812.html
Ďakujem

04.05.2025 - 12:50:45
    00
    to sitie mam na uplne kazdych gatiach od nich. aj na teraz novych mesiac jazdenych endurance.
    vlozka sa ti posunie podla strihu gati - takze bud ti nesedi strih, mas zle zvolenu velkost, alebo ako som zistil, moze byt zle nasita. mozes mat aj zly sklon sedla a pocas jazdy sa na nom smykas dolu a vlozku to posuva dozadu.
    04.05.2025 - 15:14:57
    01
    Veľkosť strihu mám XL ale bežne nosím Lko (vyberal som podľa obvodu a dĺžky nôh kedže vieme že Castelli iné rozmery) a sedia mi super, netlačia ma.
    Pri manipulácii s vložkou cítim že predok vložky je uvoľnený a nedrží pevne na mieste, vždy sa mi to posunie z oblasti citlivej partie na zadok a cítim tak sedlo namiesto vložky.
    Čo sa týka sedla tak to mám v absolutnej rovine :)
    04.05.2025 - 15:40:40
    00
    to s velkostami je pre mna mytus - nech si mysli kto chce co chce. kupujem podla ich velkostnej tabulky, ziadne cisla navyse. konkretne tieto endurance som kupil aj L ale po par jazdach bola vlozka kdesi za sedlom, vyhrnali sa mi pocas jazdy a kazdou jazdou to bolo horsie. tak som sa vratil k M ktore sice musim rozjazdit ale potom mi sedi dobre. ano su mi kratsie ale to uz je strihom a mal by som si najst inu znacku, len sa mi zatial nechce.
    04.05.2025 - 15:54:25
    00
    Tiež si myslím, že problém bude vo veľkosti, ak si zvolil o číslo väčšiu. Castelli mám M-ko tak ako mi to vychádza podľa ich tabuľky a to teda nie som nejaký chrt.
    05.05.2025 - 08:30:06
    00
    Ja mam dojem ze tie kis2air sice ako sa im zachce, dozadu, dopredu, len nie kde by mala byt. Co mam gate s progetto, tak tam je vlozka presne tam ako ma byt.
    05.05.2025 - 12:52:45
    01
    Roman98 Prilis velke kratasy. Ak je velkost zvolena spravne, vlozka sa ani nepohne. Nove Castelli su uzke a potom to zvadza ku kupe velkosti o cislo hore, ale to je chyba. Po par jazdach/praniach uz je to potom vpohode.
    05.05.2025 - 14:10:31
    03
    arrow_leftjachmel napísal:
    Roman98 Prilis velke kratasy. Ak je velkost zvolena spravne, vlozka sa ani nepohne. Nove Castelli su uzke a potom to zvadza ku kupe velkosti o cislo hore, ale to je chyba. Po par jazdach/praniach uz je to potom vpohode.

Tomu rozumiem, to ten model cykligati je este starsej vyroby (cize podla starsej velkostnej tabulky), verim v tom ze v Lku by som sa citil jak obelix v sude 🤦
    Aj som cital vela recenzii ludi ktory maju rovnake proporcie ako ja a tiez volili XLko.
    No aj tak ked sa chytym vlozky a trosku s nou pomanipulujem tak citim ze nedezi na mieste, ze sa samovolne posuva z prednej casti dozadu… skor to vidim na vadnu vyrobu
    05.05.2025 - 14:13:34
    00
    Problem je ze vseobecne vela ľudí z roznych dovodov voli zlu velkost , vacsinou vacsiu a oblecenie im potom nesedi. Taktiez by som sa moc recenzii nechytal, osobne mam skusenost, kde podla recenzii som zvolil velkost L a nakoniec som menil za S. A to mam 184 cm a cez 80 kg. Naopak ak som sa riadil tabulkami, akokolvek sa mi zdalo, ze mi to bude male, tak nebolo. Samozrejme nie kazdemu vyhovuje kazda znacka, treba skusat a aj v ramci znacky byaju rozdiely, Top modely budu viac pre vykonostnych športovcov ako lacnejšie, ktore budu skor pre pohodovu kazdu.
    05.05.2025 - 19:51:19
    00
    Ono to uplne nezavisi od vysky a kg. Napr ja fiandre gate mensie ako L nedam a uz aj tie su natesno hlavne na nohach. Nejake sportfull pro gate od Misa Kollara som musel menit az za XL lebo L mi zastavovali krvny obeh. Pritom Decathlon mam gate M a niektore dresy S. Castelli uz som dlho nekupoval.
    05.05.2025 - 20:07:10
    00
    Chlapi, tip na ľahkú fukerku ktorú zbalím do vrecka dresu čo nestojí 100e? Na zjazdy počas XC jázd. 82kg 182cm. Nejaká zľava niekde..?
    05.05.2025 - 20:40:29
    00
    Endura Pakajak
    05.05.2025 - 20:56:00
    02

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up