Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
tuto vec riesim aj ja uz dlhsie a asi nic som nenasiel
chcel som obojstranny zips ale tie vacsinou dole nechcu moc drzat a ked tak len zo zaciatku, cize sa zvykne rozopinat sama zospodu
otvor mam na par vestach a je to nepouzitelne, vykrucam ruku kadejak ale trafit sa cez dieru ktora ju trochu mimo vrecko na kraji a zas naspat je tak na vydrbkanie
vzadu sietku asi skor nechcem lebo to je dobre len ked tu vestu mam cely cas na sebe ale ked si ju obliekam len do zjazdov tak mi aj cez tu sietku fuka na mokry chrbat.
cize:
ak na dlhsi cas tak vzadu sietka a vrecka - decathlon splna (maju len ciernu a taku kaki zelenu), mam tu ciernu v 2 velkostiach a je dobra, taka hrubsia
ak len na zjazdy tak plny chrbat a obojstranny zips ktory otvorim a siahnem do vrecka ked tak.
a samozrejme vyssi golier ale to ma maloktora co je skoda
Tiež akurát hľadám novú vestu na bike, tá súčasná značky Etape, ktorú som vyhral v tombole BanskoŠtiavnického maratónu roku pána 2008, má už pomerne výrazné známky používania... Nejaké extra požiadavky nemám, chcel by som akurát, aby mala sieťku na chrbte, ideálne bez akýchkoľvek dier a tiež by nemusela byť čierna alebo žltá/reflexná. A aby som v nej nebol ako húrka v detvianskej košeli...
Našiel som dobrý deal na Scott Ultd. gilet ktorá sa mi veľmi páči funkčne aj dizajnovo, ale aj keď nie je krátka, je strašne aero strihaná, Mko je mi tesné a Lko už nemajú, asi ju budem musieť vrátiť.
Táto POC Enthral Gilet sa ale tvári celkom schopne, nemáte ju niekto, prípadne aj niečo iné od POC, že ako im "lietajú" veľkosti?
Či nemám špekulovať a zobrať si tú Van Rysel, aj keď je čierna?
Ja mám väčšinu vrchného oblečenia od POC, s materiálom a funkčnosťou som nadmieru spokojný, ale veľkosť nemusí každému pasovať, ja mám 186 a cca 90kg, nosím XLko. Najnovšie som si poriešil vestu enthral, síce nemá vrecká, ktoré som chcel, ale nakoniec je to úplne v pohode s rozopnutím/vyhrnutím, keď treba niečo z vreciek vytiahnuť.
Ja som nedavno vzal Fiandre Light. Ten material vzadu je tak tenky, ze necitim rozdiel medzi sietkou z Dekaca a Fiandre. Kedze sa diera na Dekacovej neosvedcila (je to proste hlupost), tak som vyskusal vestu s vreckami a naopak tieto vrecka som si velmi oblubil. Veci, na ktore saham pocas vyjazdu - jedlo, si dam do vesty, zvysok, co nevyberam - telefon, nejaky servis, kluce, ostava v drese. Tak isto je super vec si hodit do vrecak vesty rukavice alebo okuliare pocas dlhsich kopcov. Tomu komfortu, mat dostupne vrecka sa diera, ani spodny zips nevyrovna. Fit a elasticita je na vybornu a zvladne aj lahky dazd, co je super.
Ahoj, nedávno som kupoval (3.1.2025) cyklogate od Castelli Competizione s vložkou KissAir2, odjazdil som pár kilometrov počas teplejších dní a začínam si všímať opotrebenie šitia v mieste rozkroku (vnútorná strana švov) a zároveň že sa tá vložka KissAir2 posúva počas jazdy dozadu (aj keď si ju napravím tak po chvíľke sa znova zasunie dozadu na zadok a citlivé partie tak viac cítiť na sedle. Zatiaľ som so značou Van Rysel taký problém nemal, má niekto podobné skúsenosti? (Sú to moje prvé Castelli cyklogate) https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/nohavice/kratke-elasticke/castelli-competizione-kratasy-s-trakmi-cierna-p99812.html
Ďakujem
to sitie mam na uplne kazdych gatiach od nich. aj na teraz novych mesiac jazdenych endurance.
vlozka sa ti posunie podla strihu gati - takze bud ti nesedi strih, mas zle zvolenu velkost, alebo ako som zistil, moze byt zle nasita. mozes mat aj zly sklon sedla a pocas jazdy sa na nom smykas dolu a vlozku to posuva dozadu.
Veľkosť strihu mám XL ale bežne nosím Lko (vyberal som podľa obvodu a dĺžky nôh kedže vieme že Castelli iné rozmery) a sedia mi super, netlačia ma.
Pri manipulácii s vložkou cítim že predok vložky je uvoľnený a nedrží pevne na mieste, vždy sa mi to posunie z oblasti citlivej partie na zadok a cítim tak sedlo namiesto vložky.
Čo sa týka sedla tak to mám v absolutnej rovine
to s velkostami je pre mna mytus - nech si mysli kto chce co chce. kupujem podla ich velkostnej tabulky, ziadne cisla navyse. konkretne tieto endurance som kupil aj L ale po par jazdach bola vlozka kdesi za sedlom, vyhrnali sa mi pocas jazdy a kazdou jazdou to bolo horsie. tak som sa vratil k M ktore sice musim rozjazdit ale potom mi sedi dobre. ano su mi kratsie ale to uz je strihom a mal by som si najst inu znacku, len sa mi zatial nechce.
Tiež si myslím, že problém bude vo veľkosti, ak si zvolil o číslo väčšiu. Castelli mám M-ko tak ako mi to vychádza podľa ich tabuľky a to teda nie som nejaký chrt.
Ja mam dojem ze tie kis2air sice ako sa im zachce, dozadu, dopredu, len nie kde by mala byt. Co mam gate s progetto, tak tam je vlozka presne tam ako ma byt.
Roman98 Prilis velke kratasy. Ak je velkost zvolena spravne, vlozka sa ani nepohne. Nove Castelli su uzke a potom to zvadza ku kupe velkosti o cislo hore, ale to je chyba. Po par jazdach/praniach uz je to potom vpohode.
Roman98 Prilis velke kratasy. Ak je velkost zvolena spravne, vlozka sa ani nepohne. Nove Castelli su uzke a potom to zvadza ku kupe velkosti o cislo hore, ale to je chyba. Po par jazdach/praniach uz je to potom vpohode.
Tomu rozumiem, to ten model cykligati je este starsej vyroby (cize podla starsej velkostnej tabulky), verim v tom ze v Lku by som sa citil jak obelix v sude 🤦
Aj som cital vela recenzii ludi ktory maju rovnake proporcie ako ja a tiez volili XLko.
No aj tak ked sa chytym vlozky a trosku s nou pomanipulujem tak citim ze nedezi na mieste, ze sa samovolne posuva z prednej casti dozadu… skor to vidim na vadnu vyrobu
Problem je ze vseobecne vela ľudí z roznych dovodov voli zlu velkost , vacsinou vacsiu a oblecenie im potom nesedi. Taktiez by som sa moc recenzii nechytal, osobne mam skusenost, kde podla recenzii som zvolil velkost L a nakoniec som menil za S. A to mam 184 cm a cez 80 kg. Naopak ak som sa riadil tabulkami, akokolvek sa mi zdalo, ze mi to bude male, tak nebolo. Samozrejme nie kazdemu vyhovuje kazda znacka, treba skusat a aj v ramci znacky byaju rozdiely, Top modely budu viac pre vykonostnych športovcov ako lacnejšie, ktore budu skor pre pohodovu kazdu.
Ono to uplne nezavisi od vysky a kg. Napr ja fiandre gate mensie ako L nedam a uz aj tie su natesno hlavne na nohach. Nejake sportfull pro gate od Misa Kollara som musel menit az za XL lebo L mi zastavovali krvny obeh. Pritom Decathlon mam gate M a niektore dresy S. Castelli uz som dlho nekupoval.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
chcel som obojstranny zips ale tie vacsinou dole nechcu moc drzat a ked tak len zo zaciatku, cize sa zvykne rozopinat sama zospodu
otvor mam na par vestach a je to nepouzitelne, vykrucam ruku kadejak ale trafit sa cez dieru ktora ju trochu mimo vrecko na kraji a zas naspat je tak na vydrbkanie
vzadu sietku asi skor nechcem lebo to je dobre len ked tu vestu mam cely cas na sebe ale ked si ju obliekam len do zjazdov tak mi aj cez tu sietku fuka na mokry chrbat.
cize:
ak na dlhsi cas tak vzadu sietka a vrecka - decathlon splna (maju len ciernu a taku kaki zelenu), mam tu ciernu v 2 velkostiach a je dobra, taka hrubsia
ak len na zjazdy tak plny chrbat a obojstranny zips ktory otvorim a siahnem do vrecka ked tak.
a samozrejme vyssi golier ale to ma maloktora co je skoda
Van Rysel z Decathlonu je viac-menej "safe bet," akurát je čierna :-/
Našiel som dobrý deal na Scott Ultd. gilet ktorá sa mi veľmi páči funkčne aj dizajnovo, ale aj keď nie je krátka, je strašne aero strihaná, Mko je mi tesné a Lko už nemajú, asi ju budem musieť vrátiť.
Táto POC Enthral Gilet sa ale tvári celkom schopne, nemáte ju niekto, prípadne aj niečo iné od POC, že ako im "lietajú" veľkosti?
Či nemám špekulovať a zobrať si tú Van Rysel, aj keď je čierna?
https://luxa.cc/en/cycling-gilets/123-gray-vision.html
btw: ta vesta od POC je trochu volna a nema tu elasticku gumu.
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/nohavice/kratke-elasticke/castelli-competizione-kratasy-s-trakmi-cierna-p99812.html
Ďakujem
Castelli COMPETIZIONE kraťasy s trakmi, čierna
79,99 €
MOC 99,99 €vlozka sa ti posunie podla strihu gati - takze bud ti nesedi strih, mas zle zvolenu velkost, alebo ako som zistil, moze byt zle nasita. mozes mat aj zly sklon sedla a pocas jazdy sa na nom smykas dolu a vlozku to posuva dozadu.
Pri manipulácii s vložkou cítim že predok vložky je uvoľnený a nedrží pevne na mieste, vždy sa mi to posunie z oblasti citlivej partie na zadok a cítim tak sedlo namiesto vložky.
Čo sa týka sedla tak to mám v absolutnej rovine
Tomu rozumiem, to ten model cykligati je este starsej vyroby (cize podla starsej velkostnej tabulky), verim v tom ze v Lku by som sa citil jak obelix v sude 🤦
Aj som cital vela recenzii ludi ktory maju rovnake proporcie ako ja a tiez volili XLko.
No aj tak ked sa chytym vlozky a trosku s nou pomanipulujem tak citim ze nedezi na mieste, ze sa samovolne posuva z prednej casti dozadu… skor to vidim na vadnu vyrobu
https://www.sportsdirect.sk/dynafit-ride-wind-jacket-mens-634968#colcode=63496818
Mam miery ako ty a mam M-ko, Ak chceš pod ňou nosiť viac vrstiev treba Lko.