Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Comby

Myslím že tento dres bude tá správna voľba
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/dresy/dlhy-rukav/isadore-signature-deep-winter-dres-ecru-olive-p250486.html

Alebo ešte toto

https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/bundy-a-vesty/zimne-bundy/castelli-fly-direct-bunda-svetla-cierna-p300712.html?itm_medium=forum&itm_campaign=post-2139154

Hľadám bez membránnovy, vysoko priedusny a maximálne izolujuci, čiastočne neprefukavy dres, prípadne ľahkú bundu.

Ghisallo je fajn bunda, keď je veterno a občas je prehánka. Naozaj neprefukne, vydrží miernu prehanku. Pomerne rýchlo schne aj počas jazdy. Ale je to membrana, a vždy sa spotim.

Hľadám niečo do suchej zimy s miernym vetrom.
Prípadne viem na seba hodiť ľahkú membranovu vetrovku v prípade prudkého vetra
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 16:16:49
00
ifko moje skúsenosti s merinom z viacerých športov sú také, že je to vhodné na nízku intenzitu, určite mi to nefunguje na biku, ak jazdím kopce/hocičo nad Z2 alebo na skialpoch... Dokonca, ani na lyžovačke v Taliansku minulý rok, kde som sa dopotil tak, že som sa šiel prezliecť, lebo mi bola zima... čiže asi toľko k tomu
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 17:01:01
03
Presne tak. Mam nejake merino base layer od isadore, ospevovane ako to hreje mokre. Rozpravky starej matere. Jak to je mokre je v tom zima a uschne to az doma ked to vyzlecies. Neda sa to nosit ani na turistiku lebo je to kratke strihane na bike cize zas na prd.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 17:04:17
00
Jackob47

Nemám osobné skúsenosti, ale mnoho recenzií s merinom, ktoré som čítal potvrdzujú tvoju skúsenosť. A keďže ja dosť kurim, merino nechcem
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 17:05:52
00
scarinko ale pravdou je ze je to najprijemnejsie merino ake som na sebe mal. myslim ze vychvalene je z toho dovodu. a zatial ziadne zmolky. aj ked je pravda ze mne ten ich istrih moc nesadol a nosim ho sporadicky.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 18:14:52
00
ifkoaspon pre mna, radsej mokre merino ako mokra umelina
ideal je sa nespotit
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 18:15:02
00
za mňa blbosť pretože mokrú umelinu v núdzi usušíš na tele, ale nacicane Merino určite nie ...
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 18:17:28
03
Ked budem sediet doma tak sa nespotim inak na biku za nespotit tak to ani nemusim na bike ?
V zime jedine Brynje.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 18:18:54
02
Suhlasim so scarinko a ivastmerino priamo na telo je holy nezmysel.. staci, ze sa na chvilu zastavis a "dohrialo". Brynje zatial nemam, ale mam uz treti mesh od Castelli - core mesh.. na tom tricko z merina a nosim to na sebe na biku v zime, rovnako aj na bezky. Navrch perfetto. Lepsiu kombinaciu som zatial nenasiel. Mesh uschne aj na tele, no merinu trva par hodin, kym vyschne - v domacich podmienkach. Kazdopadne ako druha vrstva je to aspon pre mna idealne. Ked teda nepocitam "merino" v kombinacii s bambusom a pod.. to skor na lahku turistiku..
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 19:01:06
01
Furt dookola. Brynje alebo hocico z polypropylenu. Dobre kusky ma z tohto materialu aj znacka biotex. Mam od nich bufky, capice, aj spodne vrstvy. Taktiz assos ma niektore veci z kolekcie spring / fall. Od nich mam zas fajnovu celenku. Kazda lepsia znacka moto oblecenia vyraba spodne vrstvy prave z tohoto matrosu... preco asi?

Brynje ma dve verzie - super thermo ( pod 5 stupnov), supermicro od 5 stupnov. Od biotexu mam aj letnu spodnu vrstvu ktora je tensia nez papier. Nosil som to cele leto.

Merino funguje tak ako bolo spominane na hovno jazdy s intenzitou 0.0
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 19:17:53
00
Brynje má 3 verzie, pre nerozhodných je v ponuke Brynje wool sieťka z merina 😁😁... neodporúčam byť nerozhodný ☝️
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 19:56:03
01
Merino rozhodne nie je "by default" zlá vec, len ho treba vedieť správne používať. Za mňa je preň optimálny scenár použitia práve to, keď niekam vydupeš totálne dopotený a potrebuješ na seba hodiť niečo suché na zjazd. "That's when it really works wonders." Ja ho používam na skialpoch, keď prídem totálne dopotený na vrchol stúpania. Tam si ho oblečiem kľudne aj na mokré telo a razom som v úplne komfortnom stave. A keď si ho zapravím, "odfiltruje" mi aj spotené trenky na zadku.

Kompletne prepotené ale studí aj merino, na intenzívnejšie aktivity sa teda nehodí. Ako náhradný kus do zjazdu, prípadne ako záloha pre prípad nutnosti dlhšieho státia za mňa ale prakticky nemá konkurenciu.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 20:17:49
00
EroF1 Spomínal si v predošlom príspevku teplotu 4-12 stupňov. Bol som dnes večer v lese na mtb, teplota bola 13-10 stupňov. Mal som na sebe Sensor coolmax sieťku a Silvini Varano zateplený dres. Vo výšľape mi bolo teplo, pri zjazde chlad až slabučký prefuk. Zrejme kvôli zlej spodnej vrstve, sensor coolmax je na leto. Takže objednám brynje a spolu s Varanom by mohli stačiť do týchto teplôt, povedzme do 7 stupňov. Isadore možno do ešte nižších teplôt alebo potom už to Ghisallo.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 21:12:13
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up