Čaute, absolvoval som na trenažéri vo Zwifte 6-týždenný cyklus Dirt destroyer. Pred aj po som si spravil FTP ramp test, kde mi FTP stúplo z 234 na 271 (váha je plus mínus rovnaká). Keď som začal nový
tréning s updejtnutým FTP, tak sa mi zdal tréning veľmi náročný, a to som bol len na rozhraní Z3 a Z4. Je možné, že Zwift a jeho ramp test nejako nadhodnocuje FTP? Stretli ste sa s týmto? Vďaka za odpovede.
v tom tvojom Dirt destroyer je napisane ze sa ma robit az po vybudovanej zakladnej vytrvalosti, lebo to je cyklus zamerany na silu treshold a VO2max, t.j. vysoke intenzity (nemozes stavat mury ked nemas vybetonovane zaklady) ...
ramp test je kratky intenzivny test trvajuci 10-15min, preto dava casto nepresne vysledky
vdaka tomu absolvovanemu cyklu si dokazal v rampteste potiahnut par minut az do 320-360W, z coho ti vyslo ftp 270W, ale ak nemas zakladnu vytrvalost, tak je to nadhodnotene cislo lebo nedokazes ist hodinu 270W
plati to aj naopak ... niekomu so zakladnou vytvalostou bez sily vyjde z ramptestu podhodnotene FTP, lebo nedokaze vytiahnut v rapmteste 133% svojho FTP ale napr. len 120%, z coho mu rapmtest vyhodi o 10% nizsie FTP