jazdim s beznymi dioptrickymi okuliarmi ktore nosim cely den ale nie je to ono. chcel by som pouzivat sportove slnecne okuliare ale neviem sa rozhodnut ci:
- dat si vyrobit taketo slnecne sportove okuliare dioptricke
- alebo pouzivat cocky s ktorymi nemam ziadne skusenosti zatial a kupit lacne bezne slnecne okuliare
pár takýchto tém tu už bol, tak si mohol pohľadať, napr. tu post707261.html#p707261 samozrejme že najlepšie sú cyklistické, prípadne športové (niektorí používajú z finančných dôvodov ochranné-pracovné) okuliare s dioptrickou obrubou a dať si do nich spraviť dioptrické sklá aké potrebuješ. Všetko závisí od toho koľko chceš do toho investovať, či ti budú stačiť obyčajné slnečné sklá za pár € alebo si radšej priplatíš za kvalitnejšie (polarizačné, fotochromatické a pod.) ktoré sú však podstatne drahšie, no rozdiel v kvalite je často veľký
Ja som začal používať čočky jednodňové. Dám si ich len keď idem na bike, plus slnečné športové okuliare. Je to oveľa lepšie, ako bežné dioptrické okuliare
chcem sa spytat tych co pouzivate clip ci vam o to neopieraju mihalnice.
neporadite kde v blave sa to da dat urobit lebo v jednej optike zacal nieco o velkom zakryveni sosovky a zlom videni. a potom ze specialne zakrivene sklo stoji 250 euro ...
Henry33 s tym zakrivenim a specialnym individualnym sklom je to pravda. Ja som si daval robit taketo individuelne skla do dost zakrivenyh ramov a je to velky rozdiel. Pokial si das spravit obycajne, nieje problem to vyrobit stoja 30-60 eur, ale ak mas trochu silnejsie dioptrie(ja mam 2,5) tak koli tomu zakriveniu bude obraz smerom k okrajiom skla dost skresleny, niekomu to vadi az natolko ze to nemoze vobec nosit. Ten co ti to vysvetloval vedel dobre preco to robi. No moje boli tmave skla, znacka rodenstock , stali 350. Cisto cire do klipu by nemali stat 250 ale max 100, tolko ma tusim stali tiez takto individuealne robene do bezneho ramu cire(ram nemusi byt ani extra zakriveny a aj tak pomozu tie skla zabezpecit ze skreslenie ku krajom je minimalizovane).
Davat si robit zvlast skla na vlozenie do cyklistickych okuliarov moze vyjst dost draho, ak ma clovek multifokal a pod.
Asi by som neriskoval zdravie tym, ze budem jazdit s nejakymi lacnymi sklami, ktore mi mozu skreslovat videnie, pretoze hlavne na biku je to dost podstatne (periferne videnie co sa deje v okoli trate, odhad vzialenosti a pod.). Clovek by mal jazdit s okuliarmi, s ktorymi vidi bezpecne.
Daju sa kupit cyklisticke okuliare pre nasadenie na dioptricke okuliare. Anglicky termin "over the glasses", slovensky termin "vrchne ouliare". Pred rokmi som si to skusal v optike na Dulovom namesti v Bratislave, sedelo to vyborne. Podobne som mal aj lyziarske.
no neviem, osobne si neviem predstaviť, že by som jazdil s klasickými okuliarmi a na nich nasadené hentaké čudo pripadá mi to dosť smiešne, ale proti gustu...roky nosím v športových okuliaroch dioptrickú vložku a nemal som s tým problém, cena skiel do nej vyšla cca 20 € za pár a zvlášť v dnešnej dobe keď sa robí veľa dobre vyzerajúcich modelov aj na klip niektorí aj tak radšej uprednostnia šošovky, no také vrchné okuliare budú určite len okrajová záležitosť pre mizivé percento (skôr zlomok percenta) populácie, podobné okuliare s čírimi sklami sa používajú v priemyselnej výrobe ako ochranné pre ľudí s dioptrickými okuliarmi
ja ked som sa naposledy v optike pytal na okuliare do dialky slnecne vhodne na bike. bez vlozky tak sme sa bavili niekde na urovni 200e za skla a bohviekolko za ramik lebo mala len dajake adidasy a take same znacky. plus nie na kazde slnecne sa daju vlozit take skla a zalezi aj od zakrivenia skel a dioptri ktore nosis. tak mi bopo povedane. vyrieisl som to cyklo okuliarmi s vlozkou s vymenitelnymi sklami a vyslo ma to odost lacnejsie a hlavne na bike mozem nosit cire skla a do auta si mozem dat tmave ked potrebujem.
Skla na mieru mozu byt dost drahe. Jeden, co chodi na hradzu, si dal urobit farebne diopricke skla do cyklistickych Uvexov niekde v Izraeli a cele ho to stalo 900 eur. Ale co takto imageovky, t.j. cyklisticke okuliare bez skiel ako nosi Marta ?
jordi mozes mat jedny na svetko, ako som uz pisal pred nejakym casom ozaj kvalitne skla s malym skreslenim do zahnuteho ramu stoja tak 350€ par, ale je to spicka, mam oranzove aj tmave , mam cylinder 2,5 a som tym velmi spokojny. post966607.html#p966607 . Teraz som si daval dorabat este civilnejsie okuliare kedze v racing jacket vyzera clovek predsa len trochu divno a nechcelo sa mi kazdy den stale prehadzovat skla kedze na bajk nosim 90% casu oranzove. post1102650.html#p1102650
nosim okuliare a jazdim na cestnom aj horskom bicykli. Doteraz som mala iba normalne dioptricke okuliare, ale uz by som chcela slnecne. Tie s dioptrickou vlozkou mi prisli na nose tazke a tiez daleko odsadene od tvare. Pripadne naopak - mihalnice sa mi treli o tie dioptricke vlozky.
Sosovky nepouzivam.
Existuju take slnecne sportove dioptricke okuliare, do ktorych by optici vedeli dat zaoblene dioptricke slnecne/normalne skla? V starsich diskusiach som nasla referencie o Oakley znacke, ale bol to pansky ram.
Bola by som vdacna za referencie na kamene optiky/sportove obchody v BA a okoli, lebo ram treba vyskusat a vacsinou ich clovek vyskusa viac nez najde ten pravy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.cyklodoplnky.sk/cyklodoplnky-sk/eshop/3-1-Cyklisticke-okuliare/0/5/404-Okuliare-AXON-MERLIN-s-dioptrickou-obrubou
Fotochromatické, polarizačné a iné funkcie má zabezpečovať to vonkajšie slnečné sklíčko.
Fotochromatické, polarizačné a iné funkcie má zabezpečovať to vonkajšie slnečné sklíčko.
tak to bolo aj myslené, snáď sa to z toho čo som napísal dalo pochopiť
neporadite kde v blave sa to da dat urobit lebo v jednej optike zacal nieco o velkom zakryveni sosovky a zlom videni. a potom ze specialne zakrivene sklo stoji 250 euro ...
Asi by som neriskoval zdravie tym, ze budem jazdit s nejakymi lacnymi sklami, ktore mi mozu skreslovat videnie, pretoze hlavne na biku je to dost podstatne (periferne videnie co sa deje v okoli trate, odhad vzialenosti a pod.). Clovek by mal jazdit s okuliarmi, s ktorymi vidi bezpecne.
Daju sa kupit cyklisticke okuliare pre nasadenie na dioptricke okuliare. Anglicky termin "over the glasses", slovensky termin "vrchne ouliare". Pred rokmi som si to skusal v optike na Dulovom namesti v Bratislave, sedelo to vyborne. Podobne som mal aj lyziarske.
https://www.amazon.co.uk/Alpina-Overview-Cycling-Sports-Glasses/dp/B003BOMXHA
nosim okuliare a jazdim na cestnom aj horskom bicykli. Doteraz som mala iba normalne dioptricke okuliare, ale uz by som chcela slnecne. Tie s dioptrickou vlozkou mi prisli na nose tazke a tiez daleko odsadene od tvare. Pripadne naopak - mihalnice sa mi treli o tie dioptricke vlozky.
Sosovky nepouzivam.
Existuju take slnecne sportove dioptricke okuliare, do ktorych by optici vedeli dat zaoblene dioptricke slnecne/normalne skla? V starsich diskusiach som nasla referencie o Oakley znacke, ale bol to pansky ram.
Bola by som vdacna za referencie na kamene optiky/sportove obchody v BA a okoli, lebo ram treba vyskusat a vacsinou ich clovek vyskusa viac nez najde ten pravy.
Vdaka za rady
D.