Lokalizácia
Formulár sa odosiela
a ktorý subor mam kam dať? sory, ale som laik...
Zobraziť komentár 26.08.2015 - 22:09:30
00
Dávam tu otázku, ktorú som dostal súkromnou správou. Keďže však BaseCamp od Garminu nepoužívam, prosím opravte ma, prípadne doplňte.

Ahoj, uz mam aj ja G1000. TOPO4 sa mi velmi paci. Je dost podrobna a routuje aj po zvazniciach. Ale neskutocne mi lezie na nervy, ked uz to G1000 ma wifi a auto upload jazd, ze to musim pripajat na USB ci vyberat MicoSD ak chcem v PC si planovat trasu. Nejaky hack na to, ako to naklonovat na druhu sd ci dostat do PC do Bassecamp ci Mapsource natrvalo? Dakujem!

Ja BaseCamp nepoužívam, nemám ho ani nainštalovaný. Ale pokiaľ si dobre pamätám, tak po pripojení tvojho zariadenia k PC by sa mali všetky mapy, ktoré v zariadení máš, objaviť v BaseCamp (niekde v moja zbierka alebo niečo také), teda aj Slovakia Topo 4. Tie mapy sa potom nejakým spôsobom dajú uložiť aj natrvalo a zobrazia sa aj keď zariadenie nie je pripojené. Ale to si už veľmi nepamätám.

Inak medzi nami, používaj cloudovú službu Garmin Connect. Ja keď ukončím a uložím jazdu, prídem domov, zapnem wifi v Edge 1000 a jazda sa mi automaticky uploaduje na Garmin Connect. V Garmin Connect si ju potom vieš exportovať do GPX resp. TCX a to potom naimportuješ do BaseCamp. Bez toho, aby si Edge 1000 pripájal k PC.
Zobraziť komentár 30.08.2015 - 13:12:04
00
Treba si nastudovat navod k mape a k Basecampu. Mapa sa tam po nainstalovani/nakopirovani do spravneho Basecamp priecinka zobrazi aj bez pripojeneho zariadenia. Fungoval mi tak stary Mapsource s Topo 3.

Trasa sa da naplanovat aj priamo v Garmin Connect na webe, ale len na OpenStreetMap, a musi byt verejna. Potom si ju staci odoslat do Garminu cez WiFi. Je to ale take kostrbate, nejaku 100km by som tam skladat nechcel :)

Trasa vytvorena v Basecamp sa inak ako drotom neodosle. Ale napadlo ma, ze by mohlo fungovat po vytvoreni gpx suboru v Basecamp odoslat rucnym nahratim na Connect a potom si ju odoslat. Toto som zatial neskusal.
Zobraziť komentár 30.08.2015 - 15:59:28
00
... Ale napadlo ma, ze by mohlo fungovat po vytvoreni gpx suboru v Basecamp odoslat rucnym nahratim na Connect a potom si ju odoslat. Toto som zatial neskusal.

Takto to funguje. ALE treba mať na pamäti, že GPX trasy si manuálne na Garmin Connect nahráš len ako aktivitu. Tú si potom uložíš ako DRÁHU, aby si sa po nej mohol nechať navigovať. A tak odošleš do zariadenia. No a tú "aktivitu" potom treba zmazať, aby nekazila štatistiky.

Pre niekoho je potom jednoduchšie pripojiť Edge 1000 cez USB a nakopírovať GPX do priečinka garmin/new files na SD kartu.
Zobraziť komentár 30.08.2015 - 16:17:57
00
Mne sa po všelijakom šachovaní nakoniec osvedčilo používať http://bikeroutetoaster.com. Naklikané mapy napr. z Hikingu mi cez Basecamp nechcelo do Garmina načítať, ale cez tento toaster to funguje bezchybne.
Zobraziť komentár 30.08.2015 - 16:24:26
00
Mne sa po všelijakom šachovaní nakoniec osvedčilo používať http://bikeroutetoaster.com. Naklikané mapy napr. z Hikingu mi cez Basecamp nechcelo do Garmina načítať, ale cez tento toaster to funguje bezchybne.

Neslo ani nakopirovanim gpx do Garmin/Newfiles?
Zobraziť komentár 30.08.2015 - 22:24:15
00
Sesulak Mne vypisuje, že sa jedná o neplatný .gpx súbor. (Garmin/Newfiles - kde by som to mal hľadať?)
Ja však používam ešte eTrex Vista, no tip na bikeroutetoaster mám od kamoša, čo má nejakú novšiu mašinu - myslím, že tu preberaný Edge.
Zobraziť komentár 30.08.2015 - 22:44:09
00
... Garmin/Newfiles - kde by som to mal hľadať? ...

Je to priečinok. Tie priečinky môžu byť dva. Jeden vo vnútornej pamäti prístroja a jeden na SD karte. V každom prípade striktne odporúčam používať výhradne ten, ktorý je na SD karte. Garmin je známy tým, že aj nekorektný GPX súbor ho dokáže zmraziť tak, že nenaštartuje. Väčšina ľudí to potom posiela do servisu, tí zbehlejší si väčšinou poradia sami, sú na to postupy. Pokiaľ je však takýto súbor na SD karte, stačí ju vybrať a Garmin nabehne. No a ten posledne nahraný súbor sa vymaže pomocou PC a čítačky.

Takže na SD karte hľadaj priečinok "Garmin" a v ňom priečinok "New Files". Ak taký priečinok na karte nemáš, tak si ho vytvor.
Zobraziť komentár 31.08.2015 - 08:20:11
00
laco Ďakujem, pochopil som. Na mojom vintage eTrex VistaC ešte SD karty neboli, tak toto využijem, až budem mať nejaký novší typ.
BTW, ako dlho vydrží ten EDGE na jedno nabitie?
Zobraziť komentár 31.08.2015 - 11:19:40
00
Pali65 mne vydrzi pri auto podsvieteni cca. 10 hodin. Je to mix jazd po Courses (drahy) s virtual partnerom a klasickeho "vyjazdu", kedy mi len zaznamenava udaje.
Zobraziť komentár 31.08.2015 - 19:24:06
00
Mne vydrzi 6-7 hodin ak aktivne vyuzivam mapu. Inac strrrassny kraaam. Zlata E705...miii...
Zobraziť komentár 01.09.2015 - 22:51:14
00
Sakra, to je nejako málo. Nedá sa to používať bez podsvietenia? Koľko by to vydržalo tak?
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 07:42:57
00
No zerie asi hlavne mapa. Ale aj tak 6-7 hodin sa mi zda velmi malo.
Ja som odskusal ze kolko to zerie so zapnutým, auto a vypnutym podsvietenim. Zapnute zerie najviac (zalezi od urovne) auto a vypnute je na rovnako. Pozor aj na Bluetooth, to som prestal pouzivat.
Inak zaznamenava trasu aj ked sa nabija, takze ak potrebujete aby vydrzal naozaj dlho mozete pouzit externu bateriu, power banky (takych mensich je uz na trhu dost)
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 09:33:18
00
To nie je riešenie. Externý battery pack používam k iPhone a chcel som v prvom rade navigáciu, ktorá nezdochne od prehriatia ako telefón, keď na displej praží slnko. Garmina dám rovno na predstavec a neriešim nejaké káble.
Nejako takto si to predstavujem, tu je to uchytenie ešte improvizované:

Tento starý typ oproti tomu, čo tu píšete, vydrží do nemlátom.
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 10:01:58
00
Ja normálne fungujem s Edge 1000 aj s jeho niektorými obmedzenými vlastnosťami. Pridaná hodnota vysoko prevažuje nad odobranou hodnotou.

Externý battery pack som použil iba párkrát pri celodenných výjazdoch, keď je Edge 1000 veľmi dlho zapnutý. Ale aj to nie samozrejme počas jazdy, ale počas napr. prestávky na pivo a jedlo niekde v krčme. Počas jazdy by som si káblik k prístroju nepripojil, keďže jazdím terén, kde to hlavne pri zjazdoch dokáže poriadne rozkmitať, a ja nechcem prísť o mikro USB konektor a drahý Edge 1000 posielať do servisu, kvôli vyheganému konektoru.

Garmina dám rovno na predstavec a neriešim nejaké káble.

Moja reč. Aj ja pridám foto toho môjho.

Prílohy:

1.jpg
1.jpg 370.7 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

2.jpg
2.jpg 283.78 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.09.2015 - 13:18:28
00
keyboard_arrow_up