Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Edge 1000 kúpené v Nemecku je úplne rovnaké ako kúpené na Slovensku. Slovenská distribúcia k nemu naviac prikladá 4GB SD kartu s mapou Slovakia Topo 4. Tá mapa je viazaná na konkrétnu kartu. Ja ju nepoužívam. Lepší je rastrový Cykloserver s vektorovou vrstvou NLC.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 16:41:30
01
Zdravím, rozmýšľam aj ja, že by som si kúpil tohto Garmina. Na bike-discount ho majú za "super" cenu 445€. Dovtedy som rozmýšľal, že by som ho zobral odtiaľto http://suncycle.sk/sk/produkt/computer-garmin-edge-1000-hr+cad-sk-topo/5870.

Moja otázka, znie o čo prídem keď ho kúpim z Nemecka? Len o tie SK topo mapy?
Inak by to malo byť to isté nie? Myslím aj slovenský jazyk by tam mal ísť nahodiť na tej verzii z Nemecka, aspoň to ta tak na stránke píšu.
A ešte možno by to bolo komplikovanejšie s prípadnou reklamáciou. Ale to by som obetoval keďže by vyšiel o 75€ lacnejšie.

Inak by som k tomu plánoval kúpiť ešte toto na druhý bike http://www.mp3.sk/ant-snimac-rychlosti-na-bicykel-snimac-kadencie-pedalovania-p-238371.html

Dík za každú radu a pripomienku. :)

Dnes som si ho odtial objednal, zaplatil cez Paypal. Kedze mam v Edge 705 TOPO 3 (inak ta mapa bola total nepouzitelna, dobra bola len nahruby odhad, kde som), tak som sa rozhodol, ze mapu nepotrebujem - navigaciu po klasickej mape som za 6 rokov nevyuzil ani raz. Navigujem sa iba po existujucej trase cez .gpx pripadne .tcx a tam moze byt mapovy podklad hociaky.

To je klasicka verzia, su tam vsetky jazyky ako napr. v mobile. To len u nas pisu ze SK lokalizacia... :) aj tak ten preklad v v Edge bol taky, ze som mal radsej zapnuty anglicky jazyk.

Pisal som im ohladom reklamacie, toto mi odpisali:

Thank you for your inquiry and your interest in our products.
First of all, your local Garmin distributor has to accept the warranty of the producer to the given conditions of the producer, no matter, if he sold the item or not.
Imagine you buy a Mercedes in Germany, you think Mercedes Slovakia can or would reject a warranty case???
But anyway, in case of need, we take charge of the warranty. Conditions can be found on the bottom of our page, cf. Terms and Conditions.

Looking forward to your order

V skratke problem s reklamaciou by nemal byt.

So starsim Garminom Edge 705 nebol ziadny problem (stale funguje po 6 rokoch), tak dufam, ze ani s tymto sa nic nestane.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 17:13:58
00
Edge 1000 kúpené v Nemecku je úplne rovnaké ako kúpené na Slovensku. Slovenská distribúcia k nemu naviac prikladá 4GB SD kartu s mapou Slovakia Topo 4. Tá mapa je viazaná na konkrétnu kartu. Ja ju nepoužívam. Lepší je rastrový Cykloserver s vektorovou vrstvou NLC.

hmm, tak to je dost tragenia - ta TOPO mapa bol jediny dovod preco som kedysi zvazoval Oregon 600, ale ak by som aj tak skoncil pri tych istych mapach z Mobacu ako mam teraz, tak cele zariadenie straca opodstatnenie. Telefon mi (ako som uz spominal) vpohode vydrzi aj s permanentnym podsvietenim 8+ hodin, takze toto nema zmysel. Skoda.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 17:28:34
00
Tak to si prvý, čo poznám, ktorý si outdoorového Garmina chcel kúpiť iba kvôli tomu, že k nemu bola pribalená nejaká mapa Slovakia Topo.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 17:36:58
00
Sesulak
Dik za info.
Ja ho dnes pravdepodobne tiez objednam. :)
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 17:37:15
00
Tak to si prvý, čo poznám, ktorý si outdoorového Garmina chcel kúpiť iba kvôli tomu, že k nemu bola pribalená nejaká mapa Slovakia Topo.

no, vsetky ostatne jeho funkcie zvlada moderny smartfon, navyse lepsie
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 17:50:12
00
Ešte kúpim asi túto kartu nech je kam ukladať mapy :)
http://www.mp3.sk/sandisk-micro-sdhc-extreme-16gb-uhs1-class-10-rychlost-60-mbs-p-234941.html
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 17:52:50
00
U Edge 510 a teda pravdepodobne aj u 1000 je to tak, že v rámci aktualizácie FW si môže človek vybrať akékoľvek jazyky a tie sa jednoducho nainštalujú.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 18:22:59
00

Tak to potom môže Garmin rovno zabaliť. :)
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 18:34:23
03

A najlepšie to zvládne keď sa niečo poserie a musí ísť do servisu, prípadne sa rozbije, stratíš ho, ukradú ti ho alebo stačí vybitá batéria... Všetko v prdeli... Ani si nezatelefonuješ (priateľ na telefóne je niekedy na nezaplatenie), ani si neodmeriaš pulz, neurobíš akčnú fotku, aj s tou navigáciou to je poslabšie... To, že nevieš, koľko kilometrov si prešiel alebo koľko metrov nastúpal a nepridáš status sa fasaknihu, to je to najmenšie.

Čím viac kurvítok v jednej škatulke, tým skôr takéto niečo zažiješ. Držím palce, aby sa ti to nestalo!
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 20:01:56
02
Okrem toho. Zletis z biku. Na garmine odtrhnes drziak po chvyli najdes GPS dakde v trave supnes do ruksaka a ides dalej. Pri smartfone ho uz tak lahko nepozbieras.

Jediny smartphone ktory to prezil je xperia active ale ta zasa nema taku vydrz baterky a ine veci...
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 21:06:08
00
Urban legends. Asi preto vacsina bajkerov jazdi s telefonmi namiesto Garminov. Cena/vykon je niekde inde, a nie je to o fejsbuku, twitteri a podobnych nezmysloch.
Ja si napr gpx ukladam rovno do Dropbox foldra ktory sa mi automaticky synchronizuje. Dojdem domov, zapnem komp a gpx tam hned mam. Ziadne kable, pripajanie na komp a kopirovanie hore dole.
Rozlisenie displeja uplne inde a ked podsvieteny vydrzi 8+ hodin, neni co riesit.
Mam telefon za stovku. Mozem ich rozbit 5 a stale ma to vyjde lacnejsie ako Garmin. Ako backup nosim stary dumbphone.
Ale je to OT, kazdy nech pouziva co mu vyhovuje. Chcel som len vediet ako vyzeraju tie TOPO mapy a dozvedel som sa ze su nepouzitelne, takze len ma to utvrdilo v tom, ze namiesto 4-5 stoviek za Garmina sa oplati radsej kupit lepsi telefon ;)
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 21:55:20
01
Takze niekto, kto nepouziva Garmin na biku, ide hovorit, ze mobil je lepsi ako Garmin..., OK :) Ja mam Xperiu Active, ktora ma aj ANT+ protokol a neviem si predstavit s tym chodit - uz len viditelnost na slnku je uplne o nicom oproti Garminom.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 23:18:43
00
Čo sa týka prenosu zaznamenanej trasy do PC iba jedna poznámka: Edge 1000 má okrem bluetooth aj WiFi. Pri bežnom používaní na biku mám WiFi vypnuté, aby v kuse nevyhľadával siete. Po ukončení jazdy, keď prídem domov, zapnem na Edge 1000 WiFi a trasa sa mi automaticky uploaduje na Garmin Connect. Ani si to nevšimnem a je tam. Žiadne zapínanie PC. :) Garmin Connect má aplikáciu aj pre telefóny, takže všetky údaje, trasy, štatistiky mám vždy so sebou. Netreba zabudnúť, že Edge 1000 je cyklocomputer s čidlami rýchlosti, kadencie, tepovej frekvencie. Ovládam ním dokonca aj svoju kameru Garmin Virb (vypnúť, zapnúť, urobiť foto, ...), pričom tá je na prilbe.
Zobraziť komentár 23.03.2015 - 08:31:22
03
To isté u Edge 510/810. Je tam bluetooth, kto chce, má telefón spárovaný a po ukončení aktivity automatický prebehne prenos dát do connectu a u mňa aj do stravy. Telefón by sa mi na riadidlách vláčiť nechcelo. Nejde len o veľkosť a tvar, ale napríklad aj o vodeodolnosť.

Navyše s pripájaním k PC aj tak problém nevidím, keď je pripojený, zároveň sa dobije batéria. A pri prenose netreba fakt nič manuálne riadiť, garmin express si to všetko preberie a zosynchronizuje automaticky.

laco: VIRB ELITE sa dá ovládať aj cez mobilnú aplku :)
Zobraziť komentár 23.03.2015 - 08:51:20
00
keyboard_arrow_up