Našiel som už na fóre tému ku Edge 1000 ale zvažujem ešte či by na moje trocha špecifické použitie nebol lepší Oregon 600, tak zakladám osobitnú tému.
Doteraz som na „prácu“ používal gpsmap 64 ale v podstate jediné dve veci čo sa mi na ňom páčili bola
výdrž batérií a
tlačidlo na označovanie bodov. Využíval som ho na mapovanie cestičiek pre cyklistov s tým, že som si všetky dopravné značky označoval bodmi a bolo ich pomerne dosť.
Na voľný čas a stravu som používal Polar RCX5 s g5 senzrom, kde mi vyhovovala hlavne výdrž batérií a hromada senzorov na všetko v balení.
Novou navigáciou by som chcel nahradiť oba vyššie spomenuté strojčeky ale trocha sa bojím, že by to mohol byť problém. U edga by som mohol byť pomerne často na hrane s batériou (meriavam 10-12h). U oregona my vadí úchyt na
riadidlá (rovnaký ako mám na gpsmap) a pravdepodobne absencia
live segmentov (v conane predavac nevel o co sa jedna)... a samozrejme vyššia hmotnosť. Bol som hodiť reč v obchode s bicyklami, kde mi odporučili Edga a conan predajni, kde zas odporúčali Oregon.
Nebránim sa ani niečomu inému ale zatiaľ som nič použiteľné s Glonassom nenašiel.