Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Kerý?

Anketa bola ukončená dňa 31.03.2016 - 18:09:48

Edge 1000 88% [ 7 ]
Oregon 600 13% [ 1 ]
niečo iné 0% [ 0 ]
radšej doma poseď 0% [ 0 ]
Celkový počet hlasov : 8
Našiel som už na fóre tému ku Edge 1000 ale zvažujem ešte či by na moje trocha špecifické použitie nebol lepší Oregon 600, tak zakladám osobitnú tému.

Doteraz som na „prácu“ používal gpsmap 64 ale v podstate jediné dve veci čo sa mi na ňom páčili bola výdrž batérií a tlačidlo na označovanie bodov. Využíval som ho na mapovanie cestičiek pre cyklistov s tým, že som si všetky dopravné značky označoval bodmi a bolo ich pomerne dosť.
Na voľný čas a stravu som používal Polar RCX5 s g5 senzrom, kde mi vyhovovala hlavne výdrž batérií a hromada senzorov na všetko v balení.

Novou navigáciou by som chcel nahradiť oba vyššie spomenuté strojčeky ale trocha sa bojím, že by to mohol byť problém. U edga by som mohol byť pomerne často na hrane s batériou (meriavam 10-12h). U oregona my vadí úchyt na riadidlá (rovnaký ako mám na gpsmap) a pravdepodobne absencia live segmentov (v conane predavac nevel o co sa jedna)... a samozrejme vyššia hmotnosť. Bol som hodiť reč v obchode s bicyklami, kde mi odporučili Edga a conan predajni, kde zas odporúčali Oregon.

Nebránim sa ani niečomu inému ale zatiaľ som nič použiteľné s Glonassom nenašiel.
Zobraziť komentár 16.03.2016 - 17:09:48
00
Podľa toho, čo si napísal, tak vlastne všetko vieš. Ja to len zhrniem v dvoch vetách.

Edge 1000 je v prvom rade cyclocomputer s integrovanou navigáciou. Oregon 600 je iba navigácia [koniec dvoch viet]

Oregon je veľmi veľký na každodenné nosenie, Edge 1000 je praktickejší. Oba majú prakticky rovnaký displej. Oba majú na celodenné výjazdy pri zapnutom displeji s vykresľovaním mapy a so zapnutým navigovaním po trase nevyhovujúcu výdrž. K Oregonu treba nosiť náhradné AA batérie a k Edge 1000 externú batériovú nabíjačku a priebežne v rámci zastávky dobiť. Oboje mám vyskúšané, dá sa s tým žiť.

Edit: Nehlasoval som, pretože výsledok hlasovania ak by bol hocijaký, bude irelevantný.
Zobraziť komentár 16.03.2016 - 17:52:48
00
laco dufal som, ze niekto napise, ze sa aj z oregona da spravit cyklokomp. S kadenciou a rychlostnym senzrom by mi uz v podstate stacilo tie segmenty prihodit a profily pre rozne bicykle. Ale asi fakt radsej vezmem edge s pomocou powerbanku, akurat z neho uz obcas cuca mobil a fotak, tak budem musiet chodit na dlhsie obedy ;)
Nahodou o nejakej alternative od ineho vyrobcu nevies?
Zobraziť komentár 16.03.2016 - 20:51:45
00
ja by som zas radsej ten Oregon - pouzivam Colorado 300 a oregon je velmi podobny. Ucyht na bike v pohode - velkost a vaha mi nevadi. Baterky vydrzia vazne dlho a nosit nahradne je to najmenej. Oznacovanie bodov / live segmentov myslis ako waypoint manager? Proste hocikedy pocas jazdit tuknes/ulozis - pripadne premenujes bod a frcis dalej? Colorado to ma, tak snad aj Oregon.
Zobraziť komentár 25.03.2016 - 15:54:33
00
keyboard_arrow_up