Caute. Mam v plane kupit si Garmin edge 500 na MTB bicyklovanie. Zaujimalo by ma ako pevne drzi na riaditkach aj pri rychlej jazde v terene (napr. pri zjazdoch a podobne). Ak mate niekto skusenoti podelte sa ...
dex a tebe to funguje v pohode, aj ked tu trasu spravis v connecte? lebo som precital velku cast fora garminu a na novych FW to funguje spolahlivo len ak tu trasu vytvoria v dakom inom programe a importuju - dolezite je aby ten program vytvoril "trasu" z mensieho poctu virtualnych bodov
dex a tebe to funguje v pohode, aj ked tu trasu spravis v connecte? lebo som precital velku cast fora garminu a na novych FW to funguje spolahlivo len ak tu trasu vytvoria v dakom inom programe a importuju - dolezite je aby ten program vytvoril "trasu" z mensieho poctu virtualnych bodov
ja práveže schválne používam FW 2.8; vtedy to spoľahlivo funguje či si trasu robím v Connect alebo Cykloserver. skúsil som aj FW 3.0 a asi po 4 dňoch som šiel naspäť na 2.8 mal som v kuse výpadky pri využívaní Course, bolo to nepoužiteľné. navyše zmena výšky sa na 3.0 vraj zaznamenáva len po každých 2 metrov, potom sú tie profily stúpaní na Strave a podobne strašne schodové. z toho čo som čítal tak FW 3.0 má zmysel používať len ak človek používa powermeter.
Ahojte, nechcem zakladat novu temu, mam dilemu. Potrebujem pristroj na hr, cad a zaznam trasy. Ideal ak by sluzil ako klasicky tacho. Cize edge je asi spravna volba.nobjavil som este mio. Otazka teda znie
MIO 105 ALEBO GARMIN EDGE 500?????
Dkujem
Ja som s Edge uplne spokojny. Takze ja by som ti poradil ten
Ahojte, nechcem zakladat novu temu, mam dilemu. Potrebujem pristroj na hr, cad a zaznam trasy. Ideal ak by sluzil ako klasicky tacho. Cize edge je asi spravna volba.nobjavil som este mio. Otazka teda znie
Dkujem
Zdravim.MamGarmin edge 500 a ide super.Dnes som bol na treningu s kamaratom ktory ma tiez Garmin 500 a zrazu mi ukazoval same hovadiny.Chytal mi jeho kadenciu a ukazoval myslim aj ine tepy a rychlost tiez.Ja nemam merac kadencie.Nema niekto navod ako to odstranit?....
chcel by som sa majiteľov Edge 500 opýtať ako sú spokojní s presnosťou tohto zariadenia?
Ja som ho zatiaľ ešte nevyskúšal na bicykli (choroba :/) ale vo vnútri som skúšal meranie teploty a nadmorskej výšky.
A som trochu nemilo prekvapený. Kde mi stará Sigma 1609 ukazuje teplotu 22°C tak Garmin ukazuje 25°C (kúrenie nastavené na 21,5°C) a mobil mi ukazuje podľa GPS nadmorskú výšku cca 160m.n.m. Garmin ukazuje 180m.n.m.
Zostal som trochu zaskočený najme tou nadmorskou výškou (v obci by sme mali mať cca 155m.n.m.) Garmina som dal aj von a nechal ho tam asi hodinu a hodnoty sa moc nezmenili.
Dík za postrehy.
Mas ty ale "problemy" To je taky podstatny udaj ci je 22 alebo 25°C? Vlastnim Garmin 500 aj 800. 500- ukazuje teploty OK ale 800-ka o 3 stupne menej. Nezabijem sa koli tomu. Co sa tyka nadmorskej vysky, zisti si presnu nadmorsku vysku pred domom kde byvas. Uloz si do Garmina polohu toho bodu a jeho vysku. Ked pojdes bikovat tak po lokalizovani satelitov a spusteni startu sa Garmin sam nakalibruje na tuto vysku ulozenu v pameti.
Veď hej. Sú to problémy.
Ale nie. Ja som sa len pýtal aké máte skúsenosti. A zamrzí kúsok keď zariadenie za 20€ ukazuje presnejšie ako zariadenie za 200€.
Čo sa týka kalibrovania výškomeru o tom viem. Síce väčšinu výjazdov pôjdem z domu a teda môžem nastaviť domácu výšku n.m. no občas budem mať výjazdy aj mimo a tam to bude asi problémové.
Ale uvidím časom ako to bude presné. No dík za odpoveď.
ak chces aku-taku presnost vysky pri tachometroch, skoro pred kazdou jazdou ich musis nakalibrovat. mne sa vo vo Francuzsku stalo ze Polar mi zo dna na den ukazoval rozdiel 200 vyskovych metrov, stacilo ze sa zmenilo pocasie.
V Garmine je vyskomer ktory reaguje na zmenu tlaku. Mne sa stalo na Salzkammergute 2012 , ze v dlhom stupani na Rossalm my nadmorska vyska klesala. Stupal som do 1500 metrov kde bola uz nizka oblacnost a statocne lialo. Tlak sa tak prudko menil, ze zareagoval aj vyskomer bez ohladu na to ze je som sa teperil do 15% kopca. Ja to robim tak, ze ked idem bikovat na "nezname" miesto dopredu si na nete pozriem jeho nadmorsku vysku. Ked som uz na tomto mieste a vyrazam, nastavim si tuto vysku, dalej to uz celkom spolahlivo meria.
To je celkovo problem barometrickeho vyskomera, ze so zmenou tlaku (zmena pocasia) sa meni aj nadmorska vyska, teda meria sa s nejakou chybou. Garmin Edge 500 by mal vediet merat vysku aj pomocou GPS a nejakym algoritmom tuto chybu minimalizovat. Teda ak mas spravne nastavenu "domovsku" nadmorsky vysku. Pokial su moje informacie a vedomosti spravne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bikeradar.com/gallery/article/garmin-edge-510-gps-cycle-computer-review-36091?img=11&pn=garmin-edge-510-gps-cycle-computer-13&mlc=gear%2Faccessories%2Fgadgets%2Fcycle-computers%2Farticle
ja práveže schválne používam FW 2.8; vtedy to spoľahlivo funguje či si trasu robím v Connect alebo Cykloserver. skúsil som aj FW 3.0 a asi po 4 dňoch som šiel naspäť na 2.8
Dkujem
Dkujem
chcel by som sa majiteľov Edge 500 opýtať ako sú spokojní s presnosťou tohto zariadenia?
Ja som ho zatiaľ ešte nevyskúšal na bicykli (choroba :/) ale vo vnútri som skúšal meranie teploty a nadmorskej výšky.
A som trochu nemilo prekvapený. Kde mi stará Sigma 1609 ukazuje teplotu 22°C tak Garmin ukazuje 25°C (kúrenie nastavené na 21,5°C) a mobil mi ukazuje podľa GPS nadmorskú výšku cca 160m.n.m. Garmin ukazuje 180m.n.m.
Zostal som trochu zaskočený najme tou nadmorskou výškou (v obci by sme mali mať cca 155m.n.m.) Garmina som dal aj von a nechal ho tam asi hodinu a hodnoty sa moc nezmenili.
Dík za postrehy.
Michal
Ale nie. Ja som sa len pýtal aké máte skúsenosti. A zamrzí kúsok keď zariadenie za 20€ ukazuje presnejšie ako zariadenie za 200€.
Čo sa týka kalibrovania výškomeru o tom viem. Síce väčšinu výjazdov pôjdem z domu a teda môžem nastaviť domácu výšku n.m. no občas budem mať výjazdy aj mimo a tam to bude asi problémové.
Ale uvidím časom ako to bude presné. No dík za odpoveď.