Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftSesulak napísal:
No to je divne, to by malo zmenit okamzite na zaklade polohy z GPS. Nikdy som s tymto nemal problem, ani na Edge ani na hodinkach. Na telefone si mal pustenu polohu? VPN nahodou nepouzivas na routry/mobile? Ze by si mal zlu time zone.

poloha zapnutá, VPN nemám, dnes už to hádam pôjde ok, keď sa cez wifi na začiatku spáruje.
Zobraziť komentár 22.04.2023 - 10:28:59
00
dnes som to spustil, synchronizovalo sa to cez wifi, čas bol stále dve hodiny menej, tak som vytiahol mobil, spustil to aj tam, čas furt zlý... ťahalo tam nejakú aktualizáciu SW, ale nič sa na garmine nepustilo (možno to bolo pre nejaký snímač) tak som ho natvrdo reštartoval a keď nabehol, už bol konečne správny čas a aj to vydržalo celú jazdu... inak prvý krát v živote po pár 1Ot km sa mi dnes za jazdy podarilo stratiť ten snímač rýchlosti z náboja... nechápem to... len mi v zjazde zrazu dalo auto pauzu, tak ma rovno napadlo pozrieť na zadný náboj a rovno som sa otočil a našiel ho... čakal som že bude tá gumička aspon utrhnutá ale nič ... na horáku mám defaultne tento
https://www.bike24.com/p2354735.html tak uvažujem že to prdnem aj na cesták do budúcna... predsa len to drži asi lepšie ked to je na výplete priskrutkované a aj je to o čosi estetickejšie
Zobraziť komentár 22.04.2023 - 20:37:58
00
Ja som raz stratil z kluky kadenciu a neskor som ju nasiel zhruba na mieste kde uz strava ukazovala 0 rpm. Druhy krat ked som ju stratil na traili tak uz som ju nenasiel. Prvy krat prdla gumicka, druhy netusim ale asi to iste.
Zobraziť komentár 22.04.2023 - 20:46:11
01
Preventívne som oba snímače (kadenčný i rýchlostný) už v prvý deň obtiahol aj čiernou el. páskou a za 5 rokov sa nič nestalo. 3 roky na krossáku, teraz druhý rok na cesťáku.
Zobraziť komentár 22.04.2023 - 21:06:57
01
hej ten kadenčný keď som kedysi používal, som mal tiež oblepený ale tento rýchlostný migrujem ešte medzi gravel a cestákom, tak to by bolo nepraktické.. na časovkárksom biku som to mal tak, že som to vytiahol z toho gumenného obalu a prilepil som to na náboj širokou páskou, ale to len preto že mi to prišlo viac aero a tam sa každá blbosť počíta :D
Zobraziť komentár 22.04.2023 - 21:12:15
00
Speed senzory zatial drzia na nabojoch ako pribite, aj na mtb tak som safe.
Zobraziť komentár 22.04.2023 - 21:14:20
00
Toto je užitočná vecička - guma nie sú také tvrdá ako Garmin a ani nie je tak našponovaná. Vyzerá to celkovo odolnejšie voči odfajčeniu snímača. Aj sa to oveľa ľahšie prehadzuje.
Jeden som už stratil a aj bez Stravy zo šťastím našiel (origo guma). Powermeter tieto patálie samozrejme jednoducho vyrieši.
https://www.aliexpress.com/item/32867605513.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.145.49631802aCZW68
Zobraziť komentár 22.04.2023 - 22:42:42
00
Na prvý bicykel (krosák) som si kúpil komplet garmin 530 aj so senzormi a tepákom. Na druhý (cesťák) som kúpil senzory https://www.aliexpress.com/item/1005005311127474.html a zatiaľ voči nim nemám najmenšiu pripomienku. Hlavne nič nemusím prehadzovať. Jedine senzor rýchlosti, keď trénujem na trenažéri. Ale tým, že už na krosáku takmer nejazdím, dal som si senzor rýchlosti na "trenažérové" koleso, takže už neprehadzujem nič.
Zobraziť komentár 23.04.2023 - 13:16:37
00
edge 530
chel by som vyuzit ClimbPro bez toho aby ma to neustale upozornovalo pocas jazdy. samozrejme v GC si pripravim trasu, poslem do edge, ale staci mi sem tam mapka s trasou na kontrolu, nechcem sipky, pipanie, upozornovanie... iba ciaru v mape a ClimbPro
co a kde presne mam nastavit / povolit, zakazat?
myslim ze Gusto0 a Sesulak nieco take pred casom spominali
Zobraziť komentár 26.04.2023 - 19:38:16
00
nastavoval som to 2 roky dozadu a popravde v tom garminackom chaose uz netusim ani kde to je. zapol som ho teraz, hrabem sa v tom a myslim ze to bolo - ponuka/nastavenia/profily aktivit/(vyber si ktory jazdis)/navigacia/mapa/text navadzania/nikdy nezobrazovat
ja som vtedy preliezol vsetky mozne nastavenia vsade mozne a povypinal vsetko co sa dalo :-D
climbpro nepouzivam
Zobraziť komentár 26.04.2023 - 22:21:44
01
arrow_leftandrej25 napísal:
edge 530
chel by som vyuzit ClimbPro bez toho aby ma to neustale upozornovalo pocas jazdy. samozrejme v GC si pripravim trasu, poslem do edge, ale staci mi sem tam mapka s trasou na kontrolu, nechcem sipky, pipanie, upozornovanie... iba ciaru v mape a ClimbPro
co a kde presne mam nastavit / povolit, zakazat?
myslim ze Gusto0 a Sesulak nieco take pred casom spominali

Tu to je vsetko pokope, v kazdom tom submenu Drahy, Nastavenia mapy, Nastavenia trasy, sa daju zapinat/vypinat upozornenia:
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/edge530/SK-SK/GUID-FC93A3B5-BE05-4471-BB1F-4F1B4038A4FA.html
Zobraziť komentár 27.04.2023 - 08:30:49
00
Ahoj. Potreboval by som radu. Mám edge 530,snímače rýchlosťi, výkonu, varia,hrudný pas. Pri jazde mi často pripája a odpaja snímače. Aktualizoval som všetko a robí to stále. Môžte mi poradiť? Ďakujem
Zobraziť komentár 14.05.2023 - 15:38:01
01
Ahojte, používam 530 na 2 bajkoch na ktorých sú GX AXS s tým že mám na 530 aktivované ukazovatele prevodu. vždy, keď si bajky vymením si zariadenie pamätá len poslednú AXS, musím samotné zariadenie nájst v zozname, vypnúť ho a zapnúť ho aby ho našlo. kadencia a snímač otáčok prepne v pohode. nemal s tym niekto skusenost?
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 08:21:38
01
vsimol som si taky "problem?" - meria mi malo vyskovych. kratke trasy su celkom ok, ale na dlhych je citelne mimo - vsimol som si to najprv ked sme si viaceri porovnavali (vyskove metre), po korekcii na strave sa dostavam na vyskove ostatnych. aj dnes napr. mi z 2500vm strava upravila na skoro 3200vm a to je sakra rozdiel.
mam nastaveny sekundovy zaznam, nemam k nemu ziadne snimace, a satelity mam tusim GPS, Galileo (tusim som rusov vypol)
Zobraziť komentár 04.06.2023 - 22:29:12
01
Nerobí ti to potom ako zmokneš? Prvá 530 čo som mal s tým mala problém. Ako som zmokol, tak zblbla. Po reklamácii ok. 830 čo mám teraz od nova bez problémov.
Zobraziť komentár 04.06.2023 - 22:33:20
00
keyboard_arrow_up